Garanti Kapsamı Dışında Kalan Ekskavatör Sorunları

03 Aralık 2024 01:16

XN20 modeli mini ekskavatörü 1 sene önce aldık. Yaklaşık 7-8 ay daha garantimiz devam etmektedir. Makinemizin hararet sorunu geldi. Servisi 2 defa çağırdık, ikisinde de çözüm bulamadık. Garantili makineyi 130 kilometre nakliye için 14,000 TL nakliye parası verdik. Sorunun termostat veya devirdaim olduğunu söyledik ama bize dediler ki hiçbiri garanti kapsamına girmiyor. Neyse, makine İzmir'e servise gitti, sorun radyatör tıkanmış (radyatör tıkalı değil, 2-3 günde bir hava vurup tazyikli yıkarız). Neyse, bu sorundan dolayı bize garantili makineye 20,000 TL fatura çıkardılar: 12,500 malzeme, 7,500 işçilik. Garantili makine, garantili. Biz 8-10 tane farklı markalardan makine aldık. Böyle bir sorun yaşamadık. 2 yıl garantili diye makine satıyorlar, herhangi bir sorun olduğunda hiçbir parçanın garantiye girmeyeceğini söylüyorlar. Makineyi satana kadar çok iyiler, satıldıktan sonra ne onlar satıcı ne de siz müşteri. Bir daha kesinlikle almayacağımız bir makine.

profile profile profile
12 Aralık 2024 13:59 (Şikayetten 9 gün sonra)
12 Aralık 2024 14:06

Burda kelime oyunları yapmaya gerek yok arızayı buluyorlar ama arızanın çözümü için garanti kapsamında olan makineye fiyatlandırma yapılıyor servis yetkiliniz bize eğer motor yeseydi makinen o zaman ne yapacaktınız diyor bir de geldiğiniz yolu söylüyorsunuz ben 14000 nakliye ödedim ve ona rağmen 20000 faturalandırmayla karşılaştım dediğim gibi bir daha asla asimato ürünleri almayacağım aldırmayacağım

Sedat

Eğer ben bu markayı garantili alıyorsam ve yinede bir ton para veriyorsam bu markayı almanın bir mantığı yok.

Ahmet
Ahmet
Şikayeti Çözüldü

Senin yine arızayı buluyorlar benim neden arıza yaptığını dahi çözemiyorlar mahkemeye verdim

Muharrem

Servis ve garanti olayında aşırı yetersizler kendi yetkili servisleri yok özel servislere yaptırılıyor işleri garantili makineye 20000 TL parça servis ücreti yazdılar bende kabul etmedim sadece işçilik ücreti ödedim nakliyeyi de kendim ödedim şu zamana kadar Hyundai, Cat, kubato, mst, jcb, hidromek, komatsu markalarının makinelerini kullandık böyle bir durum yaşamadık

Sedat

Sizde mi asimato markasını aldınız. Eğer sizde almışsanız garanti bir işe yaramıyorsa bu markadan ben almayayım inşallah.

Asimato Servis Hizmetinde Yaşanan Aksaklıklar

Şaban