08 Haziran 2024 16:11

Tedarikçisi Marlin Spor Malzemeleri Ticaret A.Ş. olan Asics marka ayakkabılar ile ilgili, 05.03.2024 tarihinde asics.com internet sitesi üzerinden 2.799,20 TL'ye satın aldığım 42.5 numara Asics marka GT-1000 12 model ayakkabıların 2 yıllık garanti süresi bitmeden, satın alma tarihinden sadece 2.5 ay sonra sol tekinin sol ön tarafında ve sağ tekinin sağ ön tarafında dayanıksız malzeme kullanımından dolayı deforme kaynaklı açılmalar olduğunu gördüm. Ayakkabıların bu kısımlarının daha fazla açılmaması için ürünü incelemeye göndermeden 2 hafta önce giymeyi bıraktım ve Marlin Spor Malzemeleri Ticaret A.Ş.'ye incelemeye gönderdim. Yaklaşık 1 hafta sonra "Üretim kaynaklı bir hata yoktur" diyerek ayakkabıları tarafıma geri gönderdiler. Ürünün, bu açılmaların ve deformelerin olduğu sol ve sağ kısımlarının haricinde hiçbir yerinde bir deforme olmadığı için özellikle bu sağ ve sol ön kenar kısımlarının malzeme kalitesinin, vadedilen 2 yıllık garanti süresini karşılayamayarak tüketiciyi yanıltacak kadar kalitesiz bir malzemeden yapıldığı ya da bana kalitesiz, kusurlu bir ürünü gönderdikleri aşikardır. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 2 yıllık garanti süresinin daha %10'u (2.5 ay) bile dolmadan, hiçbir sürtme, zorlama vs. olmamasına, ayaklarıma tam olmasına ve sadece işe gidip gelmek üzere gündelik olarak kullanmama rağmen sol ve sağ taraflarındaki açılmalar "2 yıllık garanti" ibaresinin tüketiciyi aldatmaya yönelik olduğunu gösteriyor. 2 yıllık garanti, bu kadar bariz ve basitçe anlaşılan bir üretim hatasını bile kapsamıyorsa tam olarak neyi kapsıyor? Zira bugüne kadar kullandığım Nike, Adidas, Skechers gibi markaların aynı tip spor ayakkabılarında garanti süreleri dolmadan hiç bu şekilde deforme ve açılmalar olmadı. Demek ki Asics markasında bir sorun var ya da bana, garanti süresine hiç uymayan dayanıksız ve kusurlu bir ürün gönderildi. Ürünün aynı marka model ve numara ile birebir değişimini talep ediyorum. 1 hafta içinde tarafıma olumlu dönüş yapmadığınız takdirde Tüketici Hakem Heyeti yolu ile bu değişimi yüce Türk mahkemeleri aracılığı ile gerçekleştireceğimden şüpheniz olmasın.

08 Haziran 2024 16:24 (Şikayetten 13 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Vaktinizi ayırarak konunun tarafımıza ulaşmasını sağladığınız için teşekkür ederiz. Konuyla ilgili araştırmalarımızı başlattık, gün içinde sizinle iletişime geçeceğiz. Asics Müşteri Deneyim Merkezi

12 Haziran 2024 18:28

Benimle kimse iletişime geçmedi ve haftaya kadar geçmezseniz Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapıp hakkımı yasal yollardan arayacağımı bilmenizi isterim, ayrıca sosyal platformlarda da yaşattığınız bu mağduriyeti dile getirip Asics markasının düştüğü bu durumu, sizden ayakkabı satın almak isteyen her bireyin önceden görmesini sağlayacağım.

Bertuğ sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Sürecinde Mağduriyet: Asics Ayakkabımın Değişim Talebi Sebepsizce Reddedildi

Bertuğ
29 Nisan 2025 16:24
Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Asics Ayakkabıda Kalitesiz Malzeme Ve İlgisiz Müşteri Hizmetleri

Muhammet
07 Ocak 2025 23:31
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
21 Eylül 2024 21:28
Asics Viaport Marlin Spor Hatalı Ve Garantili Ürünün Reddedilmesi
Asef sonuçtan hiç memnun değil

ASICS Kullanıcı Hatası Demek Çok Basit

Asef
01 Ekim 2024 09:44
Cemalettin sonuçtan hiç memnun değil

Cemalettin
17 Kasım 2023 00:38