Sevda sonuçtan hiç memnun değil

Akal Yönetim Kadıköy'deki Apartmanda Aidat Sorunları

16 Şubat 2024 14:38

İstanbul Kadıköy'de en az 56 yıllık olduğu bilinen 6 daireli bir apartmanda kiracıyız. Dairelerin dördü kirada, ikisi ise malikler tarafından depo olarak kullanılmaktadır. Apartmanda herhangi bir hizmetli, güvenlik, bahçıvan gibi görevli bulunmamakta ve böyle bir ihtiyaç da duyulmamaktadır. Ayrıca asansör, su deposu, hidrofor gibi donanımlar yoktur ve havuz gibi gider kalemini artırıcı özel bir yapı veya sistem de mevcut değildir.
Haziran 2022'de kira artışlarına yüzde 25'lik sınırlama getirilmesinin ardından 1 Kasım 2022 tarihli kat malikleri kurulu toplantı tutanağı ile hayatımıza giren Akal Apartman Site Tesis Yönetim Hizmetleri firması, kanunlardaki boşlukları kullanarak bizden 2023 yılında aylık 1375 TL aidat talep etmiştir. Ocak 2024'te ise bu rakam 3440 TL'ye yükseltilmiştir. Ayrıca, biz iki daire olarak haftada bir gün apartmanın temizlenmesi ve bina içi elektrik faturası için bu rakamı öderken, üst kattaki diğer iki daire 6890 TL aidat ödemek zorunda bırakılmıştır. Firma yetkilileri, detaylı işletme projesini görmek istediğimizde, kat maliklerinin izin vermediğini söylemektedir. Bu süreçte dava açtık ancak belirlenen aidatları hizmet almasak da ödemek zorundayız.
Bu şişirilmiş aidatlarda, maliklerin kullanımında ve kirada olmayan iki daire yok sayılarak aidat paylaşımından muaf tutulmuş ve işletme projesi giderleri sadece kiracılardan talep edilmiştir. Firma, iyi niyete dayalı olmayan, kiracıları bezdiren bir yaklaşım sergilemeye devam etmektedir. Kat malikleri ile nasıl bir anlaşma yapıldığını bilemediğimiz Akal Yönetim yetkililerine buradan da sormak istiyorum: 1. Vermediğiniz hizmetin bedeli olarak biz kiracılardan talep ettiğiniz aidatları acaba kat maliklerinden de istemeyi düşünüyor musunuz? 2. Geçen dönem paylaştığınız işletme projesini bu yıl kiracılarla paylaşmaktan neden kaçınıyorsunuz?

profile profile profile

Akal Yönetim Yüksek Aidatlarla Kiracıları Bezdiren Şirketler

28 Eylül 2024 21:32
Nazım sonuçtan hiç memnun değil

Akal Yönetim Tarafından Mağdur Ediliyoruz!

04 Şubat 2025 11:50

04 Mart 2025 10:34

Akal Yönetim Apartman Yönetimi İle Yaşanan Sorunlar Ve İlgisizlik

23 Eylül 2024 19:23
Akal Yönetim Apartman Yönetimi İle Yaşanan Sorunlar Ve İlgisizlik
Fulya sonuçtan hiç memnun değil

03 Kasım 2025 20:06