Adopen PVC Yağmurda Eve Su Alıyor!

24 Haziran 2024 19:38

2021 sonunda evimizin salon, balkon ve mutfağının PVC penleri komple sıfır Adopen ile değiştirildi. İlk kış, bu yeni yapılan penlerin hepsi yağmurda suyu alt kasadan içeri aldı. Bu yüzden evimizin duvarları hep ıslandı ve nemlendi, boyası döküldü. 2022 yazında tüm evi yeniden boyattık ve tadilat yaptırdık, penlerin mastiklerini her şeyini sıfırladık. İlk yağmurda 2023 Ocak ayında yine su almaya başladı. Bunun üzerine Adopen ile iletişime geçtim. Adopen teknik müdürü evimize geldi. İnceleme yaptı ve usta gönderdi. Usta penlerin camlarını söktü, takozların yönlerini değiştirdi, kanatların olduğu yerlere silikon çekti, penlerin dış cephede bulunan giderlerini matkapla genişletti, yeni gider delikleri açtı ve işlemi bitirdi. Mart'ta ilk yağan yağmurda penler yeniden su aldı. Şehir dışında doğu görevi yapan bir öğretmen olduğum için bu problemlerle yalnızca Antalya’ya geldiğimde ilgilenebiliyorum. Sonrasında Diyarbakır’da büyük Hatay depremini yaşadım. 2023 Şubat sonuna doğru mecburen Antalya’ya geldim. Penler su almaya devam ediyordu. Yeniden Adopen teknik müdürüyle iletişime geçtim. Yazın usta göndereceğini söyledi. Yazın usta yeniden geldi. Sıfır, fabrika çıkışlı pen contalarını farklı kalın bir conta ile değiştirdi. Bunun üzerine değişen contalar yüzünden en düşük rüzgarda dahi ıslık sesi çıkarmaya başladı. Bunun üzerine usta bir daha gelip penin ayarları ile oynayıp düzeltti. Ancak kış ayı geldiğinde ve sert rüzgarlar başladığında diğer penin kanat kısmı ıslık sesi çıkarmaya başladı ve halen devam ediyor. Ancak salonun batı cephesindeki penler ve mutfak penleri her yağmurda su almaya devam ediyor. Bunun üzerine sonbahar-kış mevsiminde teknik müdüre sorunun halen devam ettiğini belirttim. Ancak “yapacak her şeyi yaptık, panjur yaptırmalısınız” yanıtını aldım. Oturduğum sitede panjuru olmayan komşularım bu problemi yaşamıyor. Diğer odalardaki Adopen olmayan eski penlerim su almıyor. Bu Adopen penler sıfır olmasına ve defalarca onarılmasına rağmen halen su alıyor. PVC'lerde sorun olduğu aşikar iken, penleri değiştirmek yerine yukarıda saydığım hiçbir işe yaramayan yöntemler uygulandı. Penleri yaptırdığım günden itibaren bu sorun devam ediyor. Penlerin sıfırlarıyla değiştirilmesini ve bu yaşadığım mağduriyetin giderilmesini istiyorum. İşçilikten kaynaklanan montaj hatalarında da ürünün firma garantisi altında olduğunu biliyorum. Videolar: https://streamable.com/5ipxcd https://streamable.com/950w22 https://streamable.com/cas948 https://streamable.com/0tx81b

25 Haziran 2024 08:22 (Şikayetten 12 saat sonra)

Değerli müşterimiz, şikayetiniz bizlere ulaştı. Sizinle en kısa sürede iletişime geçeceğiz.

25 Haziran 2024 12:58

Adopen yetkilisi Resul Bey bize ulaştı, tekrar gelip kontrol edip, gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi. Gelmelerini ve sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanmasını temenni ediyorum. Halen beklentimiz PVC'lerin yenisiyle değiştirilmesi yönünde. 3 defa yapılan işlem sonucunda tamirat ile kesin bir sonuç alamadık. Güncellemeleri burada paylaşmaya devam edeceğim. İlginize teşekkürler.

09 Temmuz 2024 14:52

Adopen'den Gürkan Bey gelip bu sefer PVC kasalarının conta değişimi yaptı, tam basmayan pencereleri düzeltti. (Bir önceki Adopen yetkilisi Kanatlardan su sızmıyor dememe rağmen kanatların contalarını değiştirmişti) Bir daha gelip havalandırma kapakçıkları getireceğini de söyledi. İlgisi için kendisine teşekkür ederim. Daha öncesinde Adopen'den 3 kere gelen usta neden bu işlemleri yapmadı anlaması güç. Bu yapılan işlem sonucunda da su alıp almayacağını bilemiyorum, ancak Kış yağmurlarında sonucu görülebiliyor çünkü. Şikayetimin halen aktiftir, Kışın su alıp almayacağını gözlemledikten sonra şikayetimi güncelleyeceğim. Çünkü Adopen geçmiş 1,5-2 yıl içinde 3 defa evime tamirata gelip, tamam sorunu çözmüşüzdür dediyse de tamiratlar sonuçsuz kalmıştır.

Adopen PVC Plastik Kokuyor

16 Eylül 2023 20:00

Egepen Deceuninck Profilden Su Akıyor

25 Ocak 2024 17:02
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Adopen Pencerelerden Sürekli Su Sızıyor, Çözüm Sunulmuyor Mağduriyetim Sürüyor

26 Ağustos 2025 17:39

Ayhan
27 Mayıs 2025 22:35
Adopen PVC Pencerelerde Sürekli Sorun Ve İlgisizlik
Canan sonuçtan hiç memnun değil

Teslimat ve Kalite Problemleri Üzerine Değerlendirme

19 Nisan 2025 03:29