Pro Invest Line İle Yaşanan Mağduriyet Ve Çıkış Yolları

18 Kasım 2024 14:15

Pro Invest Line ve Nitelikli Yapı

Bu yazı, Pro Invest Line gibi sistemlerin işleyişini, mağduriyetlerin önlenmesini ve çıkış yollarını açıklamak amacıyla hazırlanmıştır. Şebeke, danışman ve uzman kılığındaki kişiler, fason şirketler, sahte uygulamalar ve sürekli değişen firma isimleriyle organize çalışır.

Sistemin Çalışma Prensibi
Telefon ve WhatsApp Süreci:
Şebeke, sizi sürekli telefon görüşmeleriyle arayarak ve WhatsApp üzerinden yazışarak sisteme dahil eder. Yurt dışı kayıtlı numaralar ve bir sabit telefonla iletişim sağlarlar. Platforma kayıt işlemi gerçekleştirilir.

Para Transferleri:
Size, kontrollerindeki fason şirketlere para göndermeniz söylenir. Gönderdiğiniz tutar, sahte bir uygulamada bakiye olarak görünse de gerçek bir karşılığı yoktur.

İşlem Açtırma ve Baskı:
Bir uzman size ufak kazanç veya zararlarla işlemler açtırır. Bu sırada sürekli bir maliyet kesilir ve daha yüksek kazanç için daha fazla para yatırmanız istenir. Swapsız işlem yapmak istediğinizde bakiyenizin belirli bir seviyede olması gerektiği belirtilerek yine para talep edilir.

Hesap Manipülasyonu:
Yüksek işlem açtırarak teminat seviyenizi kasıtlı şekilde düşürürler. Daha fazla para yatırmazsanız hesabınızı koruma bahanesiyle tersi yönde işlemler açarlar ve zararınızı artırırlar. Çıkış yapmaya çalıştığınızda swap ve diğer masraflar bahanesiyle tehdit edilirsiniz.

Şebekenin Kullandığı İsimler ve Şirketler
Firma İsimleri: Pro Invest Line, Safe Guard fx, Kale fx, Sky Analiz Markets, gdk Danışmanlık.
Fason Şirketler: prs Mermer Madencilik, gdk Grup Danışmanlık, Ma Plus İç ve Dış Ticaret.
Kullanılan Platformlar: ctrader, septrader, merbroker.
Çıkış Yolları ve Önlemler
Bu şebekeye dahil olmuşsanız:

Hukuki Süreç: En yakın savcılığa suç duyurusu yapın ve CİMER’e detaylı şikayette bulunun.
Belge Toplama: Para transferleri ve yazışmaları kanıt olarak sunun.
Hukuki Destek: Bu konuda uzman bir avukattan destek alın.
Uyarılar ve Sonuç
Bu tür sistemler, insanların hızlı kazanç arzularını kullanarak işler. Mağdur olmamak için şüpheli platformlardan uzak durmalı, yatırım yapmadan önce detaylı araştırma yapmalı ve şeffaf olmayan işlemlerden kaçınmalısınız. Şüpheli bir durumla karşılaştığınızda, yetkili mercilere hemen başvurun ve tüm iletişimi kesin.

20 Kasım 2024 09:34

Yıllarca ama az ama çok kripto yatırımcılığı yaptım ancak Forex piyasasına yabancı idim. Septrader dan Pro İnvestline dan Kuzey adında bir yatırım uzmanı gayet samimi ve kesinlikle her şekilde yanımızda olacağını ve yatırımlarımızı kendisinin yönlendirmeleri ile kazandıracağı sözünü vererek beni ikna etti. Bu vesile ile Kriptoda ki tüm paramı septrader a aktarttı 2. Gün bana işlem açtırdı ve 1 hafta içerisinde tüm parayı sıfıra çıkardı. Bunların asla yatırım veya herhangi bir şeyle ilgisi de bilgisi de yok. Tüm param gitti ve inanılmaz zor bir durumdayım hala beni yeni yatırım yapmaya itmek istiyorlar. Onlara göre bunlar küçük zararlarmış ve çok kolay bir şekilde tüm zarar çıkarılıp kara geçilebilirmiş.

18 Kasım 2024 14:24

Proinvestline Fx Profesyonel Görünümlü Aldatmaca: Yatırım Tuzakları

18 Kasım 2024 14:34
Alper sonuçtan hiç memnun değil

30 Temmuz 2024 00:39
Ali sonuçtan memnun değil

Saranya Investing Platformunda Güven Sorunu Ve Kayıp Yaşadım

10 Temmuz 2025 15:33
Alim sonuçtan hiç memnun değil

31 Ağustos 2024 00:55