Sağlık Bakanlığı Fizyoterapist Şikayeti

27 Eylül 2024 13:09

Ablam down sendromlu ve stiff person hastası (katı insan sendromu). Kendisi aynı zamanda yatalak bir hasta. Devletin kendisine tanıdığı haklardan biri olan evde fizik tedavi hizmetinden yararlanmaktaydı. 3 seneye yakın bir süredir eve gelen hiçbir fizyoterapist ile sorun yaşamadık ta ki Esenyurt Evde Sağlık Birimi'ne bağlı çalışan fizyoterapist *****kadar. Geldiği gün gerek davranışları olsun ses tonu olsun rahatsız edici tavrı ve üslubu nedeniyle ablam sonrasında atak geçirdi ve 1 hafta sonra da yoğun bakıma kaldırıldı. Entube edildi ve Trakeostomi yapıldı. **Hanım'a ablamın hastalığının yüksek sese ve strese duyarlı olarak atağa sebep olabileceği söylendiği halde olumlu bir tavırla karşılaşmadık. Kendisi verdiği hizmet sonrası evden ayrılırken haftaya tekrar geleceğini ilettiği halde gelinmedi. Esenyurt evde sağlık birimini aradığımızda da kendi olanaklarımızla öğrendik ki hizmetimiz hakkımız olduğu halde sonlandırılmış. Vicdan meselesi tarafını geçtik hakkımız olan hizmeti de alamıyoruz.

14 Ekim 2024 11:52

Acil Serviste Engelli Hastaya Yetersiz Hizmet