Eren sonuçtan hiç memnun değil

RKN Motors Motor Servisinde Yaşanan Sorunlar Ve İlgisizlik

06 Ağustos 2024 00:54

Merhaba,

24 Mayıs'ta Akdeniz Bölgesi Adana Şeyhmus Motors şubesinden RKN530 ADV aldım (sıfır ve 2 yıl garantili). 16 Haziran'da bana bir motorcu gösterip 'bizim servisimiz' deyip 500 km bakımını yaptırdım. Ardından 18-20 Haziran arasında kendilerine ve 'servisimiz' dedikleri kişilere motordan gelen sesi WhatsApp üzerinden gönderdim ve sesin sorun yaşatmayacağını, sadece buji olabileceğini söylediler. Ardından 24 Haziran'da seslerin çoğalması ile ikamet yerim Şanlıurfa'da 4 ayrı motorcuya götürüp eksantrik zincirinden sesin geldiğini söylediler ve motorun inmesi gerektiğini dile getirdiler.

Bunu da aldığım bayi ve distribütörü olan İstanbul’daki O**** Bey ile konuştum. O**** Bey'in 'parçayı size gönderirim, işçiliği size ait olur' dediği gülünç bir cevabı aldıktan sonra, aldığım bayinin araya girmesi ile bana 'İstanbul'da servisimiz var, motoru İstanbul’a gönderin, gerekli olan servisini ve arızalarınızı halledelim' dediler. İstanbul’a ise benim göndermem gerekmiş. 'Ücretsiz işlemin sadece İstanbul’daki serviste olacağını' söylediler. Şu an 5 Ağustos’tayız, hala yapılmadı. Motoru 24 Ağustos'tan beri kullanmıyorum, arızası artmasın diye. Ki böyle bir durum olsa sanırım tüm yükü bana yıkacaklar gibi.

Not: Sözleşmemizde ya da herhangi bir yerde sözlü ya da yazılı bir şekilde bana motor servisinin sadece İstanbul'da olduğunu dile getirmediler. Aksine tüm Türkiye’de servis ağımız var olarak satış reklamı bile yapıldı. Ayrıca distribütör olan O**** Bey ile telefon görüşmemizin sonlarında 'isterseniz numaranızı avukatıma vereyim, sizinle iletişime geçsin' diyerek beni bu hakkım olan olaydan geri çekilmem için çaba sarf edildi.

profile profile profile

Yorumlar (7)

Miraç

Şu an bende aynı sorunu yaşıyorum 7 gün oldu motoru alalı vites geçmiyor servis yok usta yok hiçbir şey yok yalan beyana dayalı satış politikası izliyorlar ve ödediğimiz rakamda fatura kesmeyerek vergi kaçırma yoluna gidiyorlar

Motorkn
Motorkn

Merhaba, motosikletiniz 500 km'de firmamızın bilgisinde olmayan bir şekilde beyanınıza göre bakımı yapılmış. 2.000-2.500 km'de bakımı yapılmamış. Beyanınıza göre 2.500 km'de bahsi geçen sim arızası olmuş. Siz aracı bakımını yaptırmadan arızalı bir şekilde 2.500 - 3.000 km aralığında kullanmışsınız. Firmamız iyi niyet kapsamında 500 km'deki bakımı yetkili serviste yapılmış gibi kabul edip, arızayı da bakım aralığının son sınırında vermiş gibi kabul etti. Aracın bakımını yaptırmadan arızalı bir şekilde 500 km daha kullanarak arızayı ilerlettiniz. Merkez servisimize gönderin marka olarak biz destek vermeye çalışalım dediğimizde üste para istemediğiniz kaldı. Garanti kapsamındaki bütün araçlar Merkez servisimizde Parça ve işçilik ücretsiz olmak üzere onarılır. Alım yaptığınız bayi ben polisim diyerek olay çıkardığınızı iddia ederek nakliyenizi ödemeyi kabul ettiğini tarafımıza iletti. Aracınız servisimize geldiğinde kontrolleri yapılarak 1 kereye mahsus onarımı yapılacak ve garanti dışı olmaya devam edecektir.

Miraç

Ben daha motoru sizden teslim alalı 7 gün ve 402 km olmasına rağmen şanzıman arızası verdi Avrupa Yakası servisinizin kapandığını söylüyorsunuz motoru oraya getirmem gerektiğini ve dışarıdan anlaşmalı olduğunuz bir ustaya randevu alacağınızı belirtiyorsunuz dışarıdan gelen ustanın yapacağı sallama işçilik olacak bunu nereden biliyorsunuz derseniz aldığım motorun en önemli parçası olan gidonun vidaları tam anlamıyla sıkılmamış ve yolda tamamen çıkarak gidon boşa çıktı motorları bünyenizde değil de dışarıdan ustaya toplattığınız için muhtemel kontrol edilmeden bırakıldı bu durumu WhatsApp'dan attığım videoda size ilettim ve aynı şekilde yasal olarak hakkımı arayacağımı sizlere bildirdim yalan beyana dayalı satış politikası izleyerek ve tüketici kanunlarına karşı gelerek satış yapmaktasınız gerek Realde gerek sosyal medya üzerinden konuyla alakalı motor almak isteyen kişileri bilgilendirip bu motoru almamaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunacağımı bildirmek isterim

Şikayeti Çözüldü

İlk fuarda görüp aldım. Daha 20 km olmadan arka disk yamuldu. Parçayı verdiler işçilik size ait dediler. Akabinde şamandıra bozuldu. Depoyu fullüyprum gösterge boş gösteriyor. Emsal motorların bin km de 1800 lira iken bu 500 km de 5000 lira bakımı yapıldı. Derken motorda ses geldi. Servisine götürdüm imalat hatasına bağlı piston silindir yataklar çizilmiş. 5 ay parça bekledim. Parça geldikten sonra, satıcı bunu kabul etmedi. Masrafın hepsini bana yıktı. 16 mağdur şu an dava açıyoruz.

Reklamlarda görüp araştırmaya başlamıştım. Sizin yorumunuz fikirmi olumsuz etkiledi. Çok geçmiş olsun umarım bir an önce hallolur

İbrahim
İbrahim

@aynur nereli olduğu ne fark eder? Diğer yorumlarınızda da şikayette bulunan müşterileri tehdit ediyor musunuz gibi mesajlarınızı okudum ve gerçekten hizmet alınmayacak bir işletmesiniz

Aynur
Aynur

Adıyamanlı mısınız

Sedat sonuçtan hiç memnun değil

RKN Motors Rkn Motor Adv 530 Model Sorunlu Bir Marka Ve Motor

03 Eylül 2024 23:52
Miraç sonuçtan hiç memnun değil

16 Ocak 2025 23:25

Yetkili Servis Ve Müşteri Hizmetlerinde Büyük Hayal Kırıklığı