Nüfus ve Vatandaşlık İşleri 47 Kodunun Herkese Yazılması

Okan
15 Ağustos 02:53

Merhabalar. Ortopedik engelli ehliyetim var. Sağ elimdeki parmak uzuv kaybım vardır. Ehliyetimde 47 kodlu kısıtlama vardır. Bu da iki tekerlekli taşıt kullanamaz anlamına gelir fakat uzuv kaybımda iki tekerlekli taşıt kullanmama engel bir şey yoktur. Kombine fren sistemli motorlarda ayak arka freni basıldığı zaman ön frenle beraber devreye girer. Buna rağmen bu sistem olmasa bile ki eğer ehliyetimi alabilirsem bu sistemli motor tercih edeceğim kesinlikle. Motor kullanırken el gazında ve ön fren sıkmakta sorun yaşamıyorum. Otomatik B sınıfı ehliyetim vardır. Alacağım motor 125cc yani B sınıfı ehliyete sahip kişilerde sürücü kursundaki sınavları geçerek B sınıfı ehliyetlerin 125cc motor kullanabildiği için bundan yararlanmak istiyorum. Motor kullanmakta sürmekte herhangi bir engelim olmamasına rağmen 47 kodlu kısıtlama olduğu için ehliyet işlemlerimi yapamıyorum. Yani alacağım motor ehliyeti A veya A1 veya A2 değil, B sınıfının 125cc kullanabildiği ehliyeti almak istiyorum. 125cc vitesli motorları kullanırken sol tarafımda herhangi bir uzuv kaybı veya eksiklik olmadığı için vites değişmelerinde problemler yaşamıyorum. Kısacası motor kullanabiliyorum ve kullanmayı çok istiyorum fakat ehliyetimde 47 kodlu kısıtlama olduğu için ehliyetimi alamıyorum. Bana yardımcı olursanız sevinir ve mutlu olurum.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Monoküler A2 Alamama

Fırat