Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

İdata Yeni Sisteminden İptal Edilen Randevu Başvurusu Sonrası Başvuru?

18 Nisan 2024 17:19

İData yeni sisteme geçtikten sonra 17/3/2024 tarihinde ben eşim ve 2 arkadaşım Almanya schengen vizesi için başvuru yaptık. Ancak eşimin grup başvurusunu işaretlemediğini fark ettiğimizden gelen onay maili üzerinden randevu kaydını iptal ettik ve iptal maili de geldi. İptal mailinde 1 hafta sonra tekrar başvuru yapabileceği bilgisi mevcuttu. 24/3/2024 sonrası her gün tekrar başvuru yapmayı deniyoruz ancak aynı pasaport numarasına ait bir kayıt olduğu uyarısını veriyor. Sanırım yeni sistemin henüz tam oturmadığından ancak hem hala bizim randevu başvurumuza dönüş olmadı hem de eşimin durumu için konsolosluk-başkonsolosluk-iData üzerinden hiçbir cevap alamadık. Neyse ki planlarımız temmuz ayında ancak eşimin durumunun çözümü hakkında bilgisi olup yardım edebilecek bir merci bulamıyoruz. İdata'nın çözümünü bekliyoruz.

Yorumlar (9)

İpek

Ayşe Hanım tekrar merhaba, atamanız yapıldı mı acaba?

İpek

Ben dün tekrar kayıt yaptım eski rezervasyonları iptal etmeden. İlginç bir şekilde onay maili geldi. Nasıl iş anlamadım. Yine bekliyoruz yani.

Ayşe

Maalesef hala randevu maili bekliyoruz, sizin durumda bir değişiklik var mı?

İpek

Tekrar kayıt yaptırdıktan sonra ve onay maili geldikten sonra neden iptal ettiler onu anlamadım?

İpek

Ayşe Hanım merhabalar, aynı sıkıntıyı biz de yaşıyoruz şu an. Eşim ben ve kızım için ayrı ayrı başvuru yaptım, grup olarak işaretledim ama zaten grup olarak toplu randevu vermiyorlarmış. Bu bilgiyi öğrenmeden önce grup olarak belki çağırırlar dedim ve kayıtları iptal ettim maalesef keşke etmeseydim o ayrı bir konu. İptal edip 1 hafta beklemeden aynı gün üst üste kaydımızı yaptım ve onay maili geldi. Yeni Rezervasyon numaralarımız falan yazıyor. Şimdi biz tekrar listeye kayıt olduk bekleme listesinde miyiz yoksa sistem hata yapmış mıdır ve biz boşuna mı bekliyoruz? Asla buna cevap alamıyorum, kimse de bilgi vermiyor. Ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum ben de. Eğer bir bilgiye ulaşırsanız paylaşır mısınız rica etsem?

Sibel

İpek hanim esim iData'ya ulaştı sizin durumda bir problem olmayacaktır aynı gün içinde iptal edip yeniden alabilirsiniz bilgisi verilmiş. Biz de gün içinde güncelleyeceğiz Umarım sizinki gibi olur aslında siz sorunsuz halletmişsiniz de :) o kadar sorun örneği var ki hakli olarak kafanız karışmış.

İpek

Sibel Hanım merhabalar, ben eşimin, benim ve kızımın rezervasyonlarını iptal ettim ve iptal olduklarına dair onay maili geldi. Daha sonra hemen arkasına tekrar kayıt yaptım sistem ilginç bir şekilde kabul etti ve onay maili geldi. Açıkçası ben de anlamadım. Ya sistem yeni diye böyle oldu ya biz şu an boşuna bekliyoruz. Bunu öğrenmek de imkansız. Almanya Konsolosluğuna 10 kere mail attım kontrol etsinler diye, bir dönüş yapan olmadı. Tekrar kayıt yapar gibi formu doldurup butona basıyorum kabul etmiyor. Bu pasaport numarasına ait bir rezervasyon var diyor. Yani böyle bir uyarı verdiğine göre sıradayızdır diye umut ediyorum.

Sibel

Merhaba bizim bir hatamız oldu henüz başvuruyu iptal etmesek de etmeden düzenleme şansımız yok gibi duruyor sizin yazınıza rastladım sormak istiyorum nasıl oldu da 7 gün geçmeden yeniden kayıt oluşturabildiniz sistem pass numaranızın kayıtlı olduğunu belirtmedi mi acaba? Paylaşırsanız sevinirim.

Ayşe

Merhaba ipek hanım, eşim için aynı süreci bizde gerçekleştirdik. Tekrar kayıt sonrası onay maili geldi ancak akabinde iptal ettiler ve bundan sonraki süreç yukarıda açıkladığım gibi. Ulaşmak mümkünde değil umarım bir an evvel sorunsuz hallolur.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Almanya Vize Gecikmesi
22 Takipçi

İData Sonuçlanmayan Vize Başvuru Süreci

10 Eylül 2024 09:55
İData Sonuçlanmayan Vize Başvuru Süreci
Seyfullah sonuçtan hiç memnun değil

Seyfullah
28 Kasım 2023 11:30
Leyla sonuçtan hiç memnun değil

Leyla
26 Ekim 2023 10:27