Alp sonuçtan çok memnun

Yanlış Ürün Siparişi Ve İptal Sorunu

27 Kasım 2024 15:18

Merhaba,
22/11 tarihinde Herbalife distribütörü olarak online siteden kendi kullanımıma yönelik ihtiyacım olan ürünlerden toplu sipariş girişi yaptım. Ancak ürün görseli benzerliğinden dolayı hatalı ürün girdiğimi, ödeme işlemini yaptıktan sonra fark ettim. Canlı destek hattını dakikalar içinde aradım. Daha ürünün kargoya verilmediğini ifade etmiş olmama rağmen, distribütör statüsünde olduğum için siparişi iptal edemeyeceğim bilgisini aldım. Siparişi iptal etmeleri ve hemen akabinde doğru siparişi gireceğimi bildirmeme rağmen, farklı destek hattı çalışanlarından da aynı yanıtı aldım. Aynı gün online sistemden yazılı şikayette de bulundum. Süreç devam ederken ürünü kargoya vermişler. Kabul ve teslim almadan geri gönderdim. Bugün online danışma hattını tekrar aradığımda, firma adını bile doğru telaffuz edemeyen bir yetkili, 'distribütör olduğunuz için ürün satışı yapabilirsiniz' diyerek iptal ve iade talebimi geri çevirdi. Ben de hemen e-devlet üzerinden Tüketici Hakem Heyeti'ne durumu bildirdim. En kısa sürede olumlu yanıt alacağım kesin.

profile profile
19 Mart 2025 13:20

Sürecin en başında telefon ile yaptığım talebimi işleme almayıp saçma sapan gerekçelerle beni ciddiye almayan ve esasen tek tuş ile 2 saniyede giderilecek sorunum için beni bu kadar uğraştıran firmaya tabii ki teşekkür etmeyeceğim. Zira yasaların biz tüketicilere sağlamış olduğu hakları kullandığım için sonuç alabildim.

17 Kasım 2025 16:30 (Şikayetten 11 ay sonra)

Nurhan

Ürünleri neden kullanmak istemiyorsunuz. Altından bile değerliler. Birine kızıpta sağlığınızdan vazgeçmeyin

Nurhan

Yorumunuzu dikkatli bir şekilde okudum. Distribütör olduğunuz için tebrikler. Yanlış ürünü istediğiniz bir ürünle sponsorunuzla görüşüp bir değiştirme yapabilirsiniz. Parasını hesaplayıp artı eksi alıp verebilirsiniz. Elinizde bir hazine var ve çok değerliler 1 gramını bile ziyan etmeyin.

Suat
Suat

Yorumu dikkatli bir şekilde okuduğunu söylüyorsun ama sanırım hiçbir şekilde anlamamışsın. Belki de ürünlerin yan etkisinden dolayıdır.

Alp

Nurhan hanım görüşünüz için teşekkür ederim. Ancak firmanın bu tavrına tepkim halen devam ediyor. Açıkça şunu diyor firma : " ben sana malı çaktım gitti. Kime satarsan sat. Senin problemin. Ben paramı aldım. Beni bağlamaz " Bu tavır da kabul edilemez ve tüketici kanunlarına aykırı. Bunu asla kabul etmeyeceğim. Sabırla bekleyip ücret iademi geri alacağım. Herbalife firması da bu anlamsız uygulamasına son vermek zorunda. Türkiye'de hiçbir firma kanunlardan üstün değildir. Tüketici Hakları kanununa uymak zorundalar. Bunu da onlara kanun zoruyla kabul ettireceğim.

İsmail sonuçtan çok memnun

Herbalife Yanlış Teslimat Ve İade Sorunu