Hatice sonuçtan hiç memnun değil

Fenerbahçe Spor Kulubü Temsilci Üyeliğin İptal Edilmesi

27 Aralık 2023 16:04

Fenerbahçe temsilci üyesiyim. Üye olurken tek seferlik giriş ücretimi ve yıllık aidatımı ödedim. Şu anda Fenerbahçe Spor Kulübü herkesi zorla kongre üyesi yapmak için, 75 bin tl daha ücret istemekte her yıl aidatımı ödedim. Hatta geçen yıl hiç havuz kullanımı yapmadığım halde yine de aidatımı yatırdım. Dün gelen bilgilendirme mesajında 2 sene içinde 75 bin tl ödeyip kongre üyesi olmazsam temsilci üyeliğimin iptal edileceğini öğrendim. Yeni temsilci üye alımını durdurmuş olabilirsiniz ama verilen hak geri alınamaz bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Üye olurken tek seferlik ücret ödeyeceksiniz ömür boyu kullanım yapacaksınız sadece yıllık aidatları ödemeniz gerekiyor denildi ve bu şekilde anlaşma yapıldı. 2 sene sonunda üyelikten otomatik olarak çıkartacaklarsa, tek seferlik giriş ücretimin ve aidatların iadesinin yapılması gerekmektedir. Üye Sicil No 12335

Yorumlar (10)

Hikmet
Hikmet

Temsilci üyelik başlı başına saçma bir şeydi zaten 10 bin tl veriyorsun 75 bin tl veren insanla aynı haklara sahip oluyorsun kaldırılması isabet olmuş ancak insanları mağdur etmek olmaz ya paralarını iade edin ya da haklarını kısıtlayın temsilci olmaya devam etsinler.

Kerem
Kerem

Aynı durumdayız, kazanılmış hakkımızı geri almak isteyen bu yönetime karşı hakkımızı hukuki yönden arayalım.

Alper
Alper

Ben de aynı durumdayım 9 Eylül 2025 üyelik haklarımızı sona erdireceklermis. Acaba başka bir gelişme oldu mu? Ücreti verilerek kazanılmış hak geri alınamaz

Hatice

Hak hukuk adalet kaldımı ki

Niyazi
Niyazi

Merhaba, ben de temsilci üyelik ilk çıktığı sene üye olmuştum. 2016 ya da 2017 yılı olmalı. Bugün sıfırdan kongre üyesi olmak isteyen 50.000 TL öderken, kongre üyeliğine geçmek isteyen temsilci üyeden 48.000 TL isteniyor. Bu noktada ciddi haksızlık var. Nihayetinde amacımız kulübe destek olmak fakat şartlar herkese eşit olmalı. 7 yıl önce yaklaşık 600 dolar olarak ödediğim temsilci üyelik ücretinin şu an 2.000 TL olarak sayılıp üstüne 48.000 TL eklenmesi adaletli değildir. Temsilci üye olduğum tarihte; temsilci üyelik ücreti kongre üyelik ücretinin %20'si idi. En azından bu şekilde hesaplanıp şu an fark için 40.000 TL istenebilirdi.

Hatice

Bende 2018 yılında temsilci üye olmuştum. Kazanılmış hak geri alınamaz.

Hiçbir kurala, yasaya, usule dayanmayan bir karar. Uygulayamazlar! Birkaç kişiyi korkuturlar o kadar.

Barış
Barış

Bizde aynı durumdayız bence de bu kesinlikle yapılan bir haksızlık. Bizim verdiğimiz giriş üyelik ücretinin enflasyon nezdinde de hiçbir hesaplaması yapılmamış? Yeni üyelik 75.000 TL ise o zaman bizim yeni üyelik yapanlardan ne farkımız kalıyor? Kaldı ki üyelik yaparken zaten sunulan koşullar bu şekilde söylenmedi, yani bir süre sonra asil üyeliğe geçmezseniz üyelikten çıkarılırsınız denmedi. Yapılan çok büyük bir haksızlık, aidatımızı yatırıyoruz, doğuştan Fenerbahçeliyiz, ancak istenilen fark ücreti aşırı yüksek, bunu kimse veremez. Zaten verebilse herkes asil üye olurdu. Ayrıca sanırım ailesinde asil üye olanlar 2.000 TL fark ödüyorlar, bizden neden bu kadar yüksek ücret isteniyor?

Hatice

Ben temsilci üye olduğumda rakam 2.000TL - Kongre üyeliği 10.000TL idi. Neye göre hesaplayıp 75.000TL diyorlar bunu çok anlamadım. Ama verilen hak kesinlikle geri alınamaz gereken her yere şikayette bulunacağım. Kaldı ki bu zamanda bana 2.000 TL ödeme yapıp çıkartamazlar. Bunu da kabul etmiyorum. O zaman nasıl ki 10.000TL olan fiyat %650 zamla 75.000TL olmuşsa. O zaman ödediğim 2000 TL de şimdi 15.000 TL oldu.

Tuğba
Tuğba

Bu konuda ilgili yerlere şikayetimizi yapalım bizde aynı durumdayız. Benim ödedim üyelik ücreti enflasyona karşı eridi. Kendileri şimdiki tutarlar üzerinden hesaplamış. Tamamen haksızlık. Neye göre böyle bir karar almışlar akıl aldır gibi değil. Ayrıca bunu yılın bitmesine 3-4 gün kala mı bildiriyorlar. Bu da ayrı bir saçmalık.

Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Fenerbahçe Spor Kulübü Fenerbahçe Temsilci Üyelik

06 Ocak 2024 20:44