Etsy Üzerinden Bilgim Dışında Yapılan Para Çekimi

Etsy Üzerinden Bilgim Dışında Yapılan Para Çekimi
23 Ekim 2024 14:06

Etsy'ye ürünlerini yükledikten sonra, ürününüz satıldı, ödemesi alındı diye mesaj geldi ve birdenbire bir destek ekip mesajlaşma penceresi açıldı ve talimatlarımı yerine getirin diye direktifler vermeye başladılar. Söylenenleri yaptım, çünkü Etsy'deki kayıtlı kartım aktif değildi. Talimatlar doğrultusunda kartımı kontrol ettiğimde, MyGiftCardSupply isimli firmanın yaklaşık 650 dolar para çektiğini fark ettim. Bu konuda Etsy firmasının bu açığa önlem almasını, aynı zamanda benim bilgim dışındaki bu meblağın tarafıma geri iadesini istiyorum.

Serpil

ETSY'dede Türkiye'de olduğu gibi dolandırıcılar var ve maalesef çok dikkatli olmalısınız. Mail adresinize spam mesajlar gelebilir cevap vermeyin ve bankanızı arayıp kartınızı kapattırın.

Serpil

ETSYTürkiye'de çalışan bir uygulama değil. Bu nedenle muhataplarınız burada değil Amerika'da maalesef. Bir şey soracağım Siz currency kısmında ülkeyi Amerika dili İngilizce ve para birimini USD olarak seçtiniz mi? Mutlaka seçmelisiniz. Ayrıca Türkiye'ye ait bir cep telefonunu sisteme kaydetmek hesabınızın kapatılmasına neden olur. Etsy'de robot yapay zeka sistemi ile çalışıyor, Amerika dışından olduğunuzu algılarsa hesabınızı kapatırlar. Ayrıca şikayetvar.com'a yazdığınız şikayetler de etsy'ye ulaşmaz. Buradan etsy ile ilgili bir muhatap bulamazsınız. Etsy'de bir de dikkat etmeniz gereken bir konu: kesinlikle internet bağlantınız sabit IP adresi olmalı, sürekli farklı wifilere bağlanmak ve farklı cihazlardan giriş yapmaya çalışmak da etsy'nin sizi Spam olarak algılamasına neden olabilir. Bu yüzden de otomasyon mağazanızı kapatmıştır. Benim tavsiye yeni bir Gmail adresi ile yeniden mağaza açmanız. Eski hesabınıza bağlı varsa kredi kart/ banka Kartı bankanızı arayıp kapattırın.

Osman
Osman

Geçmiş olsun aynı durumla bugün karşılaştım hesabımdaki parayı kuruşuna kadar yazmamı istedi daha sonra 10.000 TL yatırmam söylendi fakat anladım yaptırmadım

Etsy.com Etsy Hesabım Askıya Alındı Ve Param Çekildi

Furkan
29 Eylül 2024 23:00
Selin sonuçtan hiç memnun değil

Etsy.com Kredi Kartından Para Çekimi

27 Eylül 2023 12:58
Esra sonuçtan hiç memnun değil

Etsy Mağazamı Kapatmak İçin Ödeme Yaptım Param İade Edilmiyor

30 Temmuz 2025 17:13