Hasta İletişiminde Yetersiz Yaklaşım

30 Ekim 2024 15:25

Özel Egepol Hastanesi kadın doğum doktoru Op. Dr. G***** T****'a gittim, kendisi hastalarıyla azarlayarak konuşuyor. İlk hamileliğim olduğu için tedirgin ve endişeliyim. Kendisine sorular yöneltince ters ve sinirlenerek cevap veriyor. Kesinlikle yardımcı olmuyor. Anlayışsız ve hasta durumunu ve psikolojisini kesinlikle anlayıp ona göre yaklaşmıyor. Kendisi ilgisiz, hatta hamileliğimin 7. haftasında pazar günü kanamam oldu. Kendisine hastane aracılığıyla pazartesi ancak ulaşabildik, kendi numarasını veya sekreterininkini paylaşmıyor, kendisine ulaşabilmek sadece mesai saatlerinde mümkün. Eğer pazar günü ya da gece bir şey olursa bekleyeceksiniz. Ertesi gün telefonla ulaşınca kanamam olduğunu söylediğimde, pıhtılı dememe rağmen ve kendisinden randevu alıp kontrol için gelmek istediğimizi söyleyince, 'Gerek yok, önemli bir şey değildir.' diye geçiştirdi. Kendisine 'Umurunuzda değil yani, bu yaklaşımdan onu anlıyorum.' dedim. 'Sağlıksız bebekse düşer, sağlıklı ise yaşar.' gibi söylemlerde bulundu. Yani düşerse sağlıksız diye düşünecekmişim, hastayı rahatlatma şekli bu. Kendisinin bebeği yaşatma, hayata tutundurma, ekstra bir şey yapma çabası yok. Doktorluk anlayışına aykırı. Bu haftalarda bebeğin kalp atışı durabiliyor, bu çok yaygın. Daha sonra doktoru, hatta hastaneyi değiştirdim. Tabi düşük tehlikem olduğu için iğneler kullandım, ilaçlar, serumlar vs. Eğer canınızın biraz kıymeti varsa ki burası özel bir hastane, devlet hastanesinde bile ben bu şekilde yaklaşım ve muamele görmemiştim. Bence kesinlikle uzak durmanız, bu yaşadığım tecrübemi paylaşmasaydım vicdanen rahatsız hissedecektim kendimi.

Özel Hastanede Uzun Süre Bekletilmekten Şikayetçiyim

29 Mayıs 2025 15:10