VFS Global Ve Kurye Hizmeti Satın Aldığımız Halde Pasaportu Göndermeme

26 Eylül 2024 15:23

11/09/2024 tarihinde VFS Global İzmir şubesinden randevu aldık. Çek Cumhuriyeti için vize başvurusunda bulunduk. Evrakları eksiksiz teslim ettik ki zaten bu aracı firmalar eksik belge olması durumunda kontrol etmek için aracı oluyorlar?! Sözde. Randevumuzun olduğu gün daha başvurumuzu bile tamamlamadan güvenlikte sıra almanıza yardımcı olan kişi, size içeriye girerken, pasaportlarınız evinize mi gelsin kargoyla diye soruyor. Biz de evet dedik ve başvuru sırasında görevli kişinin verdiği evrakları da doldurarak teslim ettik. 2 hafta sonunda 26/09/2024 tarihinde UPS kargoya teslim edildiğine dair mail aldık. Biz aldığımız hizmet ve ödediğimiz ödeme doğrultusunda pasaportlarımızın olumlu ya da olumsuz tarafımıza UPS aracılığıyla teslim edileceğini düşünüyorken gün içinde mailden 2 saat sonra 0212 ****00 numarasının bize ulaşarak pasaportlarımızı VFS globale gelerek almamız gerektiği bilgisi verildi. Sebebini anlamadık araştırdık ilgili numaraları aradık. Net bir bilgi vermediler. Okuduklarım doğrultusunda red aldığımız kanısına vardık. Bizim başımıza gelen olayla ilgili, mail atın paranızı geri alabilirsiniz bilgisi verildi. Olumsuz olma durumunda şubeden teslim almamız gerektiği kimse tarafından bize söylenmedi. Gidip henüz pasaportları teslim almadık. Fakat bu durumun yasal bir karşılığı var mı? Red olsa bile eve neden pasaportlar gönderilmiyor.

27 Eylül 2024 11:22

VFS Global firmasına ödediğimiz kargo hizmetinin iadesini talep ediyorum.

27 Eylül 2024 14:04 (Şikayetten 22 saat sonra)

Yorumlar (10)

Lutfiye

İyi guler red almanıza üzüldüm fakat bir şey sormak istiyorum banada vizeniz için pasaportunuzu teslim edin bildirimi aldım pasaportumu teslim etmek için oğlumu yollayacağım pasaportu teslim etmek veya almak için randevu oluşturmak gerekli mıdır acaba?

Bilgim yok maalesef

Ecrin

İlk vize basvurunuzmuydu? Neden red verdiler?

İlker

Pasaportları aldız mı Tuğba Hanım? Bizde de benzeri durum söz konusu. Redmi verilmiş?

İlker

En iyisi vfsglobal'ı telefonla arayıp sorun randevu gerekmiyor diye biliyorum teslim almak için saat 13:00'den sonra alınabiliyor. Ama siz yinede arayın saçma sapan bir düzenleri var.

Lutfiye

İyi guler bir şey sormak istiyorum banada vizeniz için pasaportunuzu teslim edin bildirimi aldım pasaportumu teslim etmek için oğlumu yollayacağım pasaportu teslim etmek veya almak için randevu oluşturmak gerekli mıdır acaba?

Tuğba

Evet maalesef red durumunda bu şekilde oluyormuş.

Stil
Şikayeti Çözüldü

İlk vize miydi. Ret mi vermiş?

Tuğba

Evet maalesef red verilmiş.

Stil
Şikayeti Çözüldü

Çekya ret mi vermiş?

Pelin sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global'de Kargo Ücreti Mağduriyeti: İade Sözü Tutulmadı

28 Ekim 2024 17:25

05 Şubat 2024 16:28
VFS Global Haksız Kazanç Sağlıyor! Randevu Mağduriyeti Yaşatıyor!

VFS Global Çekya Pasaport Teslim Ve Ücret İadesi Sorunu

23 Mayıs 2024 09:51