Yoğun Bakımda Hemşire Tavrı Ve Psikolojik Şiddet

18 Kasım 2024 04:50

18.11.2024 tarihinde saat 3:30'da Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan yoğun bakım servisinde görevli hemşire E*** Hanım'ın kendi egosunu tatmin etmek üzere psikolojik şiddetine maruz kaldım. En değerlilerimiz olan evlatlarımızı teslim ettiğimiz insanlar, kendi egoları yüzünden evlatlarımıza şefkat yerine mental şiddet uygulamaktadır. Uyandırmak için nazikçe dokunduğum evladıma, 'Vaktiniz kısıtlı, evinizde seversiniz bebeğinizi' diyerek damar yolu takılı olan ayağını sert hareketlerle bastırarak canını yakmıştır. Sonrasında ise sözde emzirme eğitimi vermeye çalışarak beni manipüle etmeye devam etmiştir. Beni strese soktuktan sonra 'Bu stres bebeğe iyi gelmez' diye yine akıl vermeye devam etmiştir. 'Beni strese siz soktunuz' dediğimde ise kendisi bunu kabullenemeyip kendini haklı çıkarmak için beni suçlamıştır. Kendisiyle tartışmaya devam etmek istemediğim için arkamı dönüp giderken bana 'saygısız' diye bağırma hakkını kendinde bulmuştur. 3 saatte bir yanına girip gördüğüm evladım, önceki iki girişimde de bas bas bağırıyordu. 'Bebeklerden bilgim var' diyen hemşire E*** Hanım'ın görevi bebeklerle ilgilenmekken, kendisi ne bebekler bağırdığında ne de cihazlar alarm verdiğinde nerede? 'Bilgim var' demek yeterli mi yoksa bebeklerin başında mı olması gerekiyor? Siz karar verin.

09 Kasım 2023 00:55
Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi Hastanede Bebeğime Uygulanan Şiddet

13 Ağustos 2023 02:44
Yaprak sonuçtan hiç memnun değil

02 Şubat 2024 07:41