TOKİ (Malatya İkizce) Yönetici Seçme Hakkının Elinden Alınması Hususu

Gökhan
27 Eylül 2024 09:05

Merhaba Bugün ki konumuz TOKİ
Malatya'da yapılan İkizce TOKİ konutlarında oturuyorum.
Kafalarına göre bir yönetim belirleyip herhangi bir kimseye seçme hakkı tanınmadı.
Sözde yönetim denen birim 680 TL bir aidat belirlemiş ve ayrıca ev sahibinden gaz açım bedeli olarak 4200 TL para talep ediyor. (Benim evim bir türlü çıkmadığı için ev kiralamak durumunda kaldık)
Buradan nemalanan bir firma olduğunu düşünüyoruz. Sonuçta herhangi bir apartman karar defteri ya da başka bir evrak imzalamadık.
Binalarımız pislik içinde.
Merkezi sistem kombiler aylardır çalışmıyor. Soğuk ya da ılık suyla duş almaya alıştık.
Herkes parasını yatırırsa açacaklarmış
Yani anlayacağınız mağduriyet diz boyu. Fakat AFAD dahil kimse bir şey bilmiyor, söylemiyor ya da söylemek işlerine gelmiyor.
Asansörlerimiz kaç ay sonra zorla 2 gün önce aktif hale geldi. (Kavga gürültü)
Dairelerin içinde en az 10 kalem eksikler mevcut ve ilgilenilmiyor.
Biz aparman olarak kendilerini kabul etmiyoruz. Kat mülkiyeti kanununa göre karar defteri oluşturup yönetici seçme hakkı aparman sakinlerine ait olduğu için bu hukuksuz yapı için dava açacağız bilginize.

Cihan
Cihan

Toplanıp konuşun kimse aidat vermesin kendi aranızda yönetici seçin bir poh yapamazlar. CİMER'e veya buraya yazmakla olmaz bir şey.

Ece
Ece

Merhabalar her TOKİ böyle maalesef, Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet ettiniz mi? Bende dava edeceğim de

TOKİ'de Sürekli Kesintiler Ve İlgisizlik

Yasemin