Emre sonuçtan hiç memnun değil

QNET Promosyon Çok Katmanlı Pazarlama

13 Mart 2024 17:45

Ben bu sisteme üye oldum ve 2,5 yıllık bir süre geçirdim sistemde. Türkiye'de bu işi başlatan kişilerle görüştüm, şirketin seminerlerine katıldım. Şirket, organizasyonlardan haberdar ve bu kişilere ödüller veriyor, vaat edilen kazançlar doğru ve para veriliyor.

Şimdi gelelim can yakan kısımlara; ben bu sisteme girdikten sonra iki kişiyi dahil etmemi söylediler. Ben de dahil ettim ve zincir böyle devam etti. Bana bu işi sürekli yapmayacağımı, bir süre yaptıktan sonra altımdakilerin çalışacağını söylediler. Altımda kişiler çoğaldıkça ve ben ilerledikçe, benden farklı şeyler istemeye başladılar. Normalde akşam 8 ile 12 arası çalışırken, şimdi akşam 7'de diğer ofislerle toplantılar, gece 1'de liderlerle toplantılar, hafta sonu toplantıları, defter tutup not almak, üstündeki kişilere sürekli hesap vermek gibi ek görevler çıktı.

Bunları yapmadığım zaman üstümdeki kişilerle çalışamayacağımı söylediler. Ancak bunu, dönülmez bir noktaya geldikten sonra söylemeye başladılar. Çünkü benim de altımda bana ve ekibime güvenip gelen insanlar vardı. Eğer üstümdekileri dinlemezsem ekibin çökeceğini ve onların parasını ödemem gerektiğini söylüyorlardı. Odağım bozulmasın diye spor yapmamam, kendi bireysel arkadaşlarımla gezmemem gerektiğini, hatta bazılarına evlenmemeleri gerektiğini bile söylediklerini duydum. Üstlerini dinle, saygı duy, konuşması gerektiğinde konuş, susması gerektiğinde sus gibi emirler aldım. Bu yazdıklarımın yanında aklınıza gelmeyecek şeyler de oldu.

Yani uzun lafın kısası, evet şirket gerçek ama bu işi yürütenler - içinde şirket de var - ekipler insanı manipüle eden, yalan söyleyen insanlar. Eğer kardeşiniz, arkadaşınız, abiniz ya da herhangi bir sevdiğiniz insan bu işin içindeyse, onu çıkarmak için bağırarak değil, bu yazdığım soruları sorarak çıkarmak daha mantıklı.

'zaman özgürlüğü var' diyorlar, ama o zaman neden pa*****n gibi liderler 15-20 yıldır hala toplantılar yapıp görüşmeler yapıyorlar? Nerede zaman özgürlüğü? 'maddi özgürlük' diyorlar, ama kişilerin kendi paralarını nereye harcadıklarına bile karışıyorlar. Mesela biz bir güzellik merkezi açmak istiyorduk. Bize 'odak bozan işler yapmayın, isterseniz ev alın, toprak alın, yani ölü yatırım yapın' dediler. Yani parayı organizasyona harca, onlarla gez, onlarla ye diyorlar.

profile profile profile

Yorumlar (19)

Referans kodu verebilir misiniz kayıt olabilmem için

Eğer kayıt olmak istiyorsan Instagram'dan ulaşabilirsin kanbur. Metin

Metin

Eğer bir kişinin referansına kayıt olduysan senin de bir referansın olmuş oluyor o yüzden sordum

Bunun bana ne faydası olacak

Metin

Merhaba ben metin şu an bir kişinin referansına kayıt oldun mu

Siya

Bence buradan birinin referansıyla girme bulunduğun şehirde bir ofis varsa ya da tanıdığın yapan onlarla iletisim kur nasıl yaptıklarını öğren ona göre kayıt ol Çünkü yanlış yapan çok fazla ekip var ve bu yüzden de çok mağdur insan var ki zaten bu sistem referanslama evet ama tanıdığın güvendiğin birinin referansı önemli

Ali
Ali

Emre bana ulaşır mısın mls23455

Siya

Ben de 1 yıldır içindeyim ve şunu gördüm o kadar farklı ekipler var ki yani insana dayalı bir ticaret ve en bastaki liderler bile bölünüyor aslında onlar bile birbirinden farklı yapıyor bir suru team var ve benim ekibim gerçekten hakkıyla yapıp güzel paralar kazanıyordu ki söyle de bir şey var evet ekip liderin kotudur iyi kazanamazsın ya da ekip liderin iyidir sen yanlış yapiyosundur yine kazanamazsın yani burada gelip kötü yorum yapanlar da hakli kendince kotu yapan birine denk gelmiştir sen 2.5 yildir yapıyorum haftalık kazanca geçemedim diyorsan dediğim gibi demek ki dediğin gibi ya liderin kotuydu ya da sen bir şeyleri yanlış yaptın Çünkü 1 yılda ben haftalık kazanç yakaladım evet çok kolay bir iş değil ama kazancına göre dışarıdaki coğu işten daha iyi bir iş bir sure emekten sonra iş yükün azalıyor ofis açtıktan sonra görüşmelere girmemeye basliyosun sonrasında ekibine ofis açtırınca da sadece yönlendirmen gerekiyor ki toplantılar da dediğin kadar sık ve zorlamalı olmuyor bizde

Siya

Diğer hafta diğer aylar max out olacağın anlamına da gelmiyor basta size anlatırken çok basitmiş gibi anlatıyorlar borçla krediyle giriyorsun sonra en yakin arkadaşlarını da borca sokuyorsun ve bu şekilde sisteme bağlanıyorsun hadi ben çıkayım bırakıyorum olmuyor kendinde bu batağa batıp arkadaşlarını da batırınca hem onların sorumluluğu da omuzlarına yükleniyor de çevrendekilere olacağını ispat etme hırsı oluşuyor ve devam ettikçe de elindeki her şeyi tek tek kaybediyorsun

Siya

O zamanlar savunmuştum arkadaşlar ama şu an arkadaşa hak veriyorum bütün ekipler birbirine benzer basta istenen şeyin üstüne çok fazla şey İstiyorlar kazanç var evet ama hiçbir şekilde feda ettiklerine değecek bir kazancı yok arkadaşlarınla ailenle aran bozuluyor günlerce aç kalıyorsun otobüse binecek bile paran kalmıyor ki bunlar olurken altındaki ekip ya da ofistekiler etkilenmesin diye cebinde bir suru para varmış gibi davranman gerekiyor üstündeki kişi sürekli hesap soruyor kazandığın parayı nereye harcayacağına kadar karışıyor ve bu bir süre devam eden bir şey değil emin olun girince çıkamıyorsun max out olmak öyle basit bir şey değil ki max out bir kere olunca yaşadın olmuyor

Merhaba sen ne zaman çıktın sistemden. Şer****ler bize de öyle yaptılar 160 bin TL'YE ürün aldırdılar ve bir ay geçti takım dağıldı. Sisteme kimse dahil etmedim ürün iade süremizde geçti ne yapabiliriz. Şirket sorumluluk almıyor. Kayıt olurken hiçbir bilgi verilmiyor direk sisteme koyuyorlar. A***di kp****ler. 300 bine yakın param gitti. Bunu şirketten geri alma gibi bir şansımız var mı. İmkanım olsaydı hepsinin kafasını keser hayvanlara yem ederdim. Bu yapılanlar şirketin işine geliyor. Kime söylesek kendi isteğinle girmişsin diyorlar ben böyle Dünya'nın taaa. Beni getiren muşlunun da ana*****sını s*****ym

Emre

Merhaba, 14 günü geçince kanunen alamazsın ne yazık ki ve bildiğim kadarıyla ne yaparsan yap alamazsın üzgünüm.

İsmail
İsmail

Kral ne kadar para kazandın? Maxout oldun mu? Harbiden dedikleri gibi yüksek kazanç var mı?

Emre

İstanbul'da katıldığın toplantı sanırım Sheraton İstanbul Levent'te olan toplantı o toplantıya bende katıldım. Zaten iş güzel ona bir şey demiyorum ama işi yaptıranlar yani liderler manipüle tekniğini kullanıyorlar o yüzden bıraktım. Bencede işi yapmak isteyen yapmalı ama bana işe başlarken doğru bilgileri vermediler ben ilerledikçe ekipten dolayı vebal altında olduğumu ve yapmak zorunda olduğum söylendi seninde dediğin gibi iş arkadaşların önemli olan ben insanlar neye girdiklerini bilsinler istediğim için bu yazıları yazdım. Ben çok vakit kaybettim kendime göre çok sıkıntılar yaşadım ve benim hem bu işi yapan hem de onların yakınlarının çok zarar gördüğünü gördüm. O yüzden bende ekibimde bıraktılar. Mert arkadaşım doğru konuşuyorsun sen haksızsın diyemem ama ben yaşadıklarımı bir başkasının yaşamasını istemem.

Emre

Merhaba Mert, evet farklı çalışan organizasyonlar var mesela Van' da energy team var muhammed kakrinin bunun dışında enes güneş, erkan gürbüz gibi isimlerin organizasyonları var benim bildiğim kadarıyla daha doğrusu bana anlatıldığı kadarıyla erkan gürbüz bu işi Türkiye'de başlatan kişi ve ben onunlada görüştüm tam olarak dediğim şeyleri yapıyordu yani o zorlamaları mesela bir liderin BMW marka arabası vardı. Niye daha çok toplantı yapmıyorsun Porsche alırsın diyordu ama bu adam 2010 dan beri bu işi yapıyordu. Kaç kere laf yediğini anlatırdı. Ve derdi ki benim böyle liderim olduğu için çok mutluyum bu kadar güçlü olduğu için derdi. Bu demesinin sebebi bende ilerde size laf söyleyeceğim şimdiden hazır olun. Ve gerçekten de benim liderim 2 de 1 bana yapmayacaksan yapma yok sert ol yok bunu yap bunu yapma derdi. Sadede gelirsek evet sen farklı bir organizasyonda olabilir ama ne yazık ki benim gördüğüm organizasyonlar böyleydi.

Emre

1- para kazanılıyor ama kazandığın paraya ve gördüğün muamele yüzünden hep eziklenmeden dolayı l. Anet ediyorsun ve verdiğin emeğe hiç değmiyor uykusuz geceler sürekli toplantılar sürekli işte motivasyon konuşmaları falan. 2 - maxout olmak o kadar zorluki anlatamam ben 2.5 yıl emek verdim haftalık 1 komisyona bile bağlamadım ve hiç güvenilebilir değil ekipler bir anda yok olabiliyor herhangi bir kavgadan dolayı. Ya da benim gibi gerçeklere gözünü açınca çıkmak istiyorsun çünkü bir hayat böyle geçmez. 3 - geceni gündüzüne katarsan para kazanırsın ama dediğim gibi değmiyor.

Bana ulaşabilir misin [email protected]

Merve

Başkan bu sistemden para kazanabildin mi bari peki sunumda ne gibi sorular sormamı önerirsin

Emre

Para kazandım ama dedikleri kadar kolay değil sunumda 1 ayda 2 kişi mantığı anlatıyorlar ama bunu yapmak neredeyse imkansıza yakın ben ilk paramı 8 ay sonra kazandım. Ne sorarsan sor cevapları var ama şöyle var işte bu senin için zamanı değil sen zamanı gelince gör vb. Şeyler işte önce kitaplarını oku bunları söylemelerinin sebebi kişiler zamanla manipüle olup onların bakış açısına geliyorlar ve böyle dedikleri mantıksız şeyleri bile yaptırmak daha kolay oluyor. Örnek : mesela kim ailesini bırakıp şehir değiştirir ki ama ben bu iş için yapan çok kişiyi gördüm. Aç ve borçla yaptılar bunları ve liderler bunu yapan kişilere işte bugün bedel ödüyorsun dediler.

Qnet Sisteminde Yaşadığım Olumsuz Deneyim

User
05 Mayıs 2025 20:26
Metin sonuçtan hiç memnun değil

Qnet Eğitiminde Yaşadıklarım Ve Hijyen Sorunları

15 Haziran 2025 12:16