ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları ODTÜ Özel Niğde Okulları Yemekhanesinde Çocuğuma Yemek Verilmemesi

09 Şubat 2024 09:39

ODTÜ GV Özel Niğde Okulları'nda 8. sınıfta okuyan 14 yaşındaki oğlum, 08 Şubat 2024 tarihinde öğleden sonra mozaik pasta yemek için yemekhaneye gidiyor ve sıraya giriyor. Yemekhanede nöbetçi olan Almanca öğretmeni V***** Ç****, sırada bekleyen oğluma ve arkadaşına ilk tabağı alıp almadıklarını soruyor. Oğlumdan önce 4-5 tabak alanlar olmuş ancak bu durumdan oğlumun haberi yok. Öğretmen, kendince bir tabak bile almamış olan oğluma ve arkadaşına tabak almalarına nedensizce karşı çıkıyor ve almalarına engel oluyor. Oğlum ve arkadaşı hayır almadıklarını söyledikleri halde, öğretmen yemekhane görevlisine onlara tabak verilmemesi konusunda talimat veriyor. Ancak yemekhane görevlisi, sonradan kendi inisiyatifiyle oğluma ve arkadaşına tabak vermeye karar veriyor. Çocuğumun doğru söylediğine karşılık kamera kayıtlarının incelenmesini önerdiğimde 'Biz size inanıyoruz' cevabını alıyorum. Peki, neden olayı özür dilemeyip daha da büyütüyorsunuz? Nöbetçi öğretmensiniz, etrafı emin olduktan sonra kontrol edip, önce iki ve üstü tabak alanlardan hesap sorarsınız ki bu bile herkesin gözü önünde söylenmez. Siz kimsiniz ki benim çocuğuma 'Hadi aldı' diyorsunuz? Diyelim kenara çeker, 'Çocuklar daha yeni gelmiş, nasıl ikinci tabağı alsınlar?' dersiniz. Ayrıca çocukları sırada rencide ediyorsunuz ve 14 yaşındaki ergen çocukların gururuyla oynuyorsunuz. Size bu yetkiyi kim veriyor? Böyle davranmanız, ilk başta eğitim etiğine aykırıdır. Bu durumu ortaokuldan sorumlu müdür N******* Y******'a da ilettim ve durumu sakinleştireceği yerde bana öğretmeni savundu ve özür dilemesini istediğimde 'Siz de özür dileyin' diyerek olayı tek taraflı olarak daha da krize dönüştürdü. Size soruyorum, bir özel okul öğretmeninin ve müdürünün böyle davranması ne derece eğitim etiğine yakışır? Çocuğuma bir tabak bile almamışken yargısız infaz yapılmıştır. Özel okula oğlumu bunları yaşasın diye göndermiyorum. Gerekli konunun incelenmesini ve gerekli uyarıların yapılmasını talep ediyorum.

Kültür 2000 Koleji Yakışmayan Öğrenci Ayrımcılığı

13 Kasım 2023 14:59
Emre sonuçtan hiç memnun değil

Ovacık Sınav Koleji Yönetim Ve Güvenlik Şikayetim

18 Aralık 2023 18:11

21 Mart 2024 11:16
Uğur Okulları Evladımın Dişleri Ve Elmacık Kemiği Acıyana Kadar Ağzı Sıkma
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Doğa Koleji Heyet Sağlık Raporuna Rağmen Ücret İadesi Yapmıyor.

24 Nisan 2024 14:51

Sınav Eğitim Kurumları Nazilli Fiziksel Ve Psikolojik Şiddet