Yoğun Bakımda Hayati Tehlike: İhmal Ve Yanlış Tedavi İddiası

03 Kasım 2024 01:47

Mersin Su Hastanesi yoğun bakımına Mersin Tıp Fakültesi tarafından gönderildik. Hastamızı yoğun bakıma aldılar. Yüzde 99 engelli ve beslenme raporlu hastaya vermeleri gereken mamaları onlara teslim etmemize rağmen hastayı hayatı boyunca içmediği çorba komposto yoğurt gibi besinlerle tam 3 gün beslemişler. Hazmedemediği için vücutta enfeksiyon yükselmiş ağzı ve boğazında 3 gün boyunca besin kalıntıları tortulaşmış haldeydi. Boğulmak üzereydi. Hastaya yoğun ödem attırıcı uygulanmış ve tüm değerleri düştü. Düşük olan değerleri sistemden normal olarak göstermişler. Yoğun bakım sorumlusu Anestezi bölümünden D**** Y***** engelli hastanın narkotik ilaçlarının hiçbirini vermediği için hasta sürekli kasılır vaziyette ve ter içindeydi. Kan tahlilleri yapıldı. Buna bağlı olarak kalple ilgili sıkıntıları başladı. Yoğun bakımda kalp krizi bile geçirmiş olabilir. Tüm değerleri 3 gün içinde tam tersine döndü. Uyguladığı tedaviyi yani epikriz raporunu istediğimizde elimize imzasız bir kağıt tutuşturdu. Eksik olduğunu söyleyince de savcı getirsinler başka bir şey yazamam dedi ve kapısını kilitledi. Tüm ses kayıtları mevcut. Tüm şikayetler ilgili birimlere yapıldı. Hastanızı özellikle yoğun bakım hastanızı oraya teslim etmeyin. Konuşamıyor nasılsa diye bizim pamuklara sardığımız hastamızı ölüme terk ettiler. Yoğun bakım hemşireleri son derece ilgisiz. Tedavi hakkında soru sorduğumuzda hepsi birbirine bakıp ne cevap vereceğini şaşırıyor. Çünkü ortada bir tedavi yok. Soru sorduğumuzda beslenme şekline D**** hanım karar verdi dediler. Verdiğimiz mamaları hiç eksilmemiş halde geri aldık. Tercih hakkınız varsa etmeyiniz! Bunlar hastayı iyileştirmek için değil öldürmek için tutuyorlar!

Pınar
Pınar

Benimde eşime yanlış ameliyat yaparak makat rektum arasındaki deriyi aldılar orası hastane değil bildiğiniz kasaphane inşallah hastanız hayattadır ve oradan kurtulmuştur. Lütfen yakınından dahi geçmeyin genel cerrahi mehmet sadık bingül DÜ doktor

Sevilay sonuçtan hiç memnun değil

Mersin Su Hastanesi Yoğun Bakım Hemşirelerinin Kötü Muamelesi

01 Aralık 2023 17:46