Lemon Academy Yurtdışı Eğitim Hayalim Hüsranla Sonuçlandı

14 Mayıs 2024 01:31

Yaklaşık altı ay önce Lemon Academy danışmanlığında İngiltere, Manchester'da EP Dil Okulları için önce okula ön kayıt parası ödedim (330 sterlin). Sonrasında vize danışmanı atadılar, başta çok iyiydi. Bana vizenin reddedilme olasılığının yüzde bir olduğunu söyledi. Her gün arıyordu, 'Evraklarınızı tamamladınız mı?' gibi sorularla aşırı ilgi gösteriyordu. Daha sonra evrakları istedikleri gibi teslim ettim ve beklemeye başladım. Bu süreçte hiç aranmadım. Sonra bir e-posta geldi; vizem reddedilmiş. Neden? Adam orada detaylı bir şekilde yazmış; iş evraklarımın eksikliği nedeniyle tutarsızlık var diye. Red mektubundan sonra üç gün bekleyip ancak kendim ulaşabildim danışmana. Maalesef 'Vizeniz reddedildi.' diyerek geçiştirdi ve sebebini 'Bizimle alakası yok, sizden önce beş kişinin daha vizesi reddedildi.' diyerek açıkladı. Sanki biz İngilizce okuyamıyormuşuz gibi bahaneler sundu. Kabul etmedim tabii ama umurlarında olmadı. Daha sonra Instagram'dan kurucuları L**** Hanım'a durumu anlattım, o da geri dönüş yaptı. Bana Dubai'ye gitmemi teklif etti; 'Orası da aynı, İngiltere'de yapamazdınız zaten, çalışamazdınız.' gibi saçmalıklar söyledi. Yani okula parayı yatırmadan ve danışmanlık parasını vermeden önce her şey çok güzeldi. İngiltere en uygun yer, Manchester'ı bile kendileri seçtiler benim için. Ayrıca sürekli sosyal medyadan yaptıkları reklamlar, insanların 'Benim sekizinci vize reddim, öyle geldim, pes etmedim.' gibi konuşmaları hep hikaye. Resmen paranızı alıp sizi bir kenara bırakıyorlar, tamamen kazanç üzerine kurulu bir şirket. Kurucuları da öyle, tamamen ticaret. Ben zaten Dubai'ye kendim de gidebilirim, size ihtiyacım olmadan. İngiltere'yi ve dil okulunu sadece bir basamak olarak kullanmak istemiştim, bunu başta biliyorlardı ve bilmelerine rağmen böyle bir hüsrana uğradım. Danışmanların hataları yüzünden bütün planlarım altüst oldu. Hala toparlamaya çalışıyorum. Psikolojik yıkımın yanı sıra okula ödediğim parayı da geri alamadım. Çevirmen ve diğer evrak masrafları, vize param da dahil olmak üzere yaklaşık yirmi bin lira param gitti. Bilindik şirketlerle ve tecrübesi olan danışmanlarla çalışın. Lemon Academy pişmanlığın ta kendisidir.

profile profile profile
05 Haziran 2024 18:02 (Şikayetten 22 gün sonra)

Yorumlar (7)

Halil

Sosyal medyada gördüm ilgimi çekti ama yorumları görünce korktum açıkçası.

Nazan

Ben yandım, sen kendini yakma kardeş... Ne ticaret ne eğitim o kadar söylüyorum! Kendin okulla bağlantını kur ve başvur, daha az yorulup üzülürsün😅Hayatımın en kötü deneyimidir lemon academy... Kimsenin bana yaşattıkları stresi, üzüntüyü yaşamasını istemem! Fiyasko tek kelimeyle!

Ertuğrul

Dostum herhangi bir arama da vesaire bulundular mi? Şu an durumun ne

Ertuğrul

Çok geçmiş olsun. Maalesef daha mağdur olacak çok insan var kimse bunları okuyup göremiyor. Umarım bu şirket bir an önce kapatılır. Keşke telefon görüşmenizi ses kaydınıza alsaydınız en azından herhangi bir dava durumunda kanıtınız olurdu

Semih

Sadece red edildikten sonra Dubai'ye git diye aradılar. Ben bu şikayeti yazdıktan sonra da sözde bir avukat şikayeti kaldır yoksa sana dava açarız bütün ses kayıtları elimizde geri kaldır diye tehdit etti. Bende elinden geleni ardına koyma dedim. Bir de üstüne utanmadan buraya cevap yazmışlar sorunu çözelim diye. Benim kimseden korkum yok benden aldıkları parayı burunlarından getireceğim para ihtiyacımdan değil 15 bin gibi bir masraf yaptım totalde ama mental olarak kayıp yaşadım onun bedeli ödeyecekler dava açacağım böyle davrandıkları için.

Bu sonuçlandı mı?

Semih

Hayır tabi

Nazan sonuçtan hiç memnun değil

Vize Başvuru Sürecinde Hatalı Evrak Ve İlgisiz Hizmet Nedeniyle Mağduriyet

Nazan
02 Mayıs 20:38
İrem sonuçtan memnun değil

Vize Sürecinde Danışmandan Beklenmeyen İlgisizlik Ve İletişim Sorunları Yaşadım

İrem
28 Temmuz 15:24
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Lemon Academy İle Yaşadığım Bilgilendirme Eksikliği Ve Ekstra Ücret Sorunları

Ahmet