Dilek sonuçtan hiç memnun değil

Folkart Yapı Çeşme Reisdere Projesi

05 Nisan 2024 14:41

Folkart Yapı ile, Eylül 2021 senesinde, Çeşme Reisdere projesinden 1 villa için ön satış sözleşmesi yaptık. Taksitli satış sözleşmesi çerçevesinde, villa fiyatının % 50 sini ödemiş iken, ve hatta proje yerleşkesinde yer alan örnek villaları dahi gezmiş iken, Nisan 2022 de tarafıma, projenin iptal olduğunu ve yapmaktan vazgeçtiklerini bildirdiler. Emlak fiyatlarının 1 yılda % 300 civarı arttığı bir dönem olduğu için, projeden vazgeçilmiş olma durumu, hiç inandırıcı gelmedi. Firma genel müdürü ve en üst düzey yetkililerine, gerekirse bekleyeceğimi ama hakkımdan vazgeçmek istemediğimi bildirdim. Çünkü, 2021 Eylül de Çeşme de, Folkart Yapı ile anlaştığımız fiyat seviyesinde, en güzel projelerden satın alabilirdim ve satın almış olduğum eve sahip olabilirdim. Büyük zarara uğrayacağım için, beklemek istediğimi, gerekirse 2-3 yıl bekleyeceğimi tekrar tekrar bildirdim. Ama Folkart Yapı yetkilileri, asla bu projenin devam etmeyeceğini, arazinin dahi belki satılacağını vs. Vs. Söylediler. Halbuki örnek villalar dahi inşa edilmişti. Örnek villaları da hemen yıkıyoruz dediler. Sonuç olarak villa bedelinin % 50 ye yakınını ödediğim o tarihte, emlak artış endeksi % 300 civarı, döviz artışı ise %60 civarı iken, Folkart Yapı, bana ödemiş olduğum rakamı tl olarak yalnızca % 35 faiz ile ve hiçbir şekilde dava açma hakkımdan feragat edeceğimi beyan ettiğim imza karşılığında geri ödediler. Beni büyük maddi zarara uğrattılar.

Folkart Yapı, Çeşme Reisdere Projesine yeniden başlamıştır, yani sadece 2 yıl bile geçmeden.

Yaşadığım mağduriyetin haddi hesabı bulunmamaktadır. Folkart Yapı dan, projeden ev sahibi olma hayalini kurmak, sizi de büyük mağduriyete uğratabilir. Yaşadığım tecrübeden anlaşılacağı üzere, projeden ev satın alındıktan sonra, vazgeçilmesi, herkesin başına gelebilir. Dava açmaktan feragat edeceğime dair evrak imzalamamış olsaydım, 1 yıl boyunca kullanmış oldukları paramı dahi iade etmeyebilirlerdi. Kaldı ki, emlak artış endeksinin % 300 lerde olduğu bir dönemde, iade edilen paranın hiçbir değeri kalmamıştı.

Başka insanların da mağdur olmasını istemediğim için, bu olayın bilinmesini istiyorum. Kendi alın terimle, ve çok çalışarak kazanmış olduğum birikimimde büyük kayıp yaşatarak, beni çok mağdur ettiler. Anladım ki Folkart Yapı dan projeden ev satın almak, o eve sahip olacağınız anlamına gelmiyor.

06 Eylül 2024 12:13

Folkart vega da gece aracımın 2 lastiğini parçalamışlar. Aracıma binip çalıştırdığımda sol ön ve sol arka lastiğin basıncının "0" olduğu uyarısı geldi ve hemen güvenli bir yere park etme uyarısı geldi, Tesla y markalı aracımdan. Aracımı hemen yol ortasında bırakmamak için otopark taki bir araç alanına park ettim. Güvenlik Müdürü Ramazan Bey adında biri, bugüne kadar hiçbir güvenlik sorununa çözüm getirememiş olduğu için, geçmiş olsun bile demeden, otopark ta kamera sistemi olmadığını ve meydana gelen olayı kimin yaptığını tespit edemeyeceklerini söyledi. Ancak aracımı başka bir malike ait yere park etmiş olduğum için, sorun çıkacağını söyledi. 2 lastiği patlak aracı nasıl buradan çekebilirim dediğimde bana bağırmaya başladı. Kendisine güvenlik konusunun ona ait bir mesele olduğunu, otopark görevlisi değil, güvenlik görevlisi olduğunu hatırlattığımda, gerçekten inanamadığım bir hareket yaptı. Kulaklarını tıkayıp sizi duymuyorum diye bağırdı. Üstelik bunu, çağırmış olduğum polislerin önünde yaptı. Kendisinden şikayetçiyim.

15 Nisan 2024 09:05 (Şikayetten 9 gün sonra)
Dilek
31 Mayıs 2024 13:43

Hiçbir çözüm önerisi olmadı tabii ki Folkart Yapı nın, zaten bilerek ve isteyerek beni mağdur eden kendileri. Yapılan resmen kötü niyetli ve zarara uğratma niyetiyle gerçekleştirilmiş bir eylem. Bu şekilde ilerleyen firmaların, mağdur ettikleri kişilerin ahını alarak nasıl ilerleyeceklerini tahmin edemiyorum.

14 Eylül 2023 23:55
Kayhan sonuçtan hiç memnun değil

Sözleşmeye Rağmen Evim Teslim Edilmedi, Mağduriyetim Giderilmiyor

17 Temmuz 12:11
Nursena sonuçtan hiç memnun değil

25 Nisan 2024 01:03

Başkent İnşaat Emekli Astsubayı Mağdur Etti Tapumuzu Vermiyor