30 Nisan 2024 16:27

Öncelikle merhabalar. İstanbul Esenyurt Üçevler Mahallesi'nde bir sitede ikamet ediyorum. Sitemizin adı N Şehir 2. Etap. Yaklaşık bir buçuk yıl önce sitemizin otoparkına bir yavru kedi bırakıldı ve biz ona bakmaya başladık. Eski site sakinleri hayvansever kişilerdi ve hiçbir sorun yaşamadık. Ancak yönetimle zaman zaman bu konuda sorunlar yaşanıyor. Kedi bir buçuk yıl içinde beş kez hamile kaldı. İşim gereği sıkça yurt dışına çıkıyorum ve bu nedenle kediye yeterince bakamıyorum. Esenyurt Belediyesi'nden randevu alıp kediyi götürdüğümde her seferinde hamile olduğunu öğreniyorum. Kedi bazen yaralı oluyor ve bu duruma gerçekten çok üzülüyorum. Evde de kendi kedim olduğu için, iki kediyi birden idare etmekte zorlanıyorum. Otoparktaki kedilerin sayısı artmaya başladı ve ben onlara düzenli olarak mama ve su vermeye çalışıyorum. Ancak bazen bir ay hatta iki ay süreyle bu bakımı yapamıyorum. Geri döndüğümde kedilerin bazılarının yaralı olduğunu görüyorum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışsam da kedi şu anda yine hamile. Belediyeyi aradığımda hamile bir kedi getiremeyeceğimi söylüyorlar. Kısırlaştırma için randevu aldığımda ise 20 gün sonraya ya da bir ay sonraya gün veriyorlar. Bu süre zarfında kedi doğum yapmış ya da tekrar hamile kalmış oluyor. Geçtiğimiz günlerde bana bir krem verdiler ve bunu kediyi yaralarına sürmemi söylediler. Ancak kedi elimi tırmaladı ve acıdan dolayı beni yaraladı. Sonuç olarak iğne vurdurmak zorunda kaldım. Sokak hayvanının açtığı derin yara nedeniyle birçok sorunla karşı karşıya kaldım ve bu yavruya yardım etmek istiyorum. Buradan yetkililere sesleniyorum; lütfen bu konuya bir çözüm bulun. Bu kediye bir yuva bulalım ya da tedavi edelim. Kendi kedilerime bakmakta güçlük çektiğim için veteriner masraflarını karşılayamıyorum. Esenyurt Belediyesi'nin bu konuda sorumluluk almasını ve görevini yerine getirmesini rica ediyorum. Lütfen yardım edin ve işinizi yapın.

Esenler Belediyesi'nin Yetersiz Hayvan Bakımı Ve İletişim Sorunu

17 Ekim 2024 13:31