Aile Sağlığı Merkezleri İstanbul Kadıköy 119 Numaralı Aile Hekimliği'nde Yaşanan Sorun

19 Ocak 2024 11:1318.067

İstanbul Kadıköy'deki 119 numaralı Aile Hekimliği Birimine, 19.01.2024 tarihinde saat 09:05 ile 09:15 arasında, Aile Hekimim olan Dr. *** ** 'a gittim. Düzenli olarak kullanmam gereken 'Feramat' adlı demir ilacını yazdırma talebinde bulundum. Dr. --- --- , geçmiş tahlillerime bakarak 1,5 ay önce kan verdiğimi ve sonuçlarını incelediğini belirtti.

10 yıldır anemi hastası olduğumu ve düzenli olarak ilaç kullandığımı ifade etmeme rağmen, yeniden kan tahlili yapılması gerektiğini söyledi. Yakın bir tarihte kan tahlili yaptırdığımı ve 1,5 ay önceki tahlil ile şu anki tahlil arasında bir değişiklik olmayacağını dile getirdim. Dr. -- --- , ilacın düzenli olarak kullanılması gerektiğini söyleyen doktoruma gitmemi önerdi. Kendi doktorumun Muğla ilinde olduğunu, birçok doktora gittiğimi ve hepsinin uzun süre ilaç kullanmam gerektiğini, aksi takdirde kan değerlerimin düşeceğini belirttiğimi anlattım. Dr. -- --- , ilacı gösterdiğimde 'Bu zemzem suyu değil' şeklinde bir ifade kullandı.

Uzun yıllardır anemi hastalığıyla mücadele ediyorum ve tüm doktorlar sorunsuz bir şekilde ilacımı yazdı. Dr.** *** 'ın tavrından dolayı şikayetçiyim. Çözüm odaklı olmak yerine, kabul edilemez bir üslupla konuştu. Bir doktorun bu şekilde konuşmaması gerektiğini düşünüyorum. Dr. -- --- z'dan, üslubu, zamanımı boşa harcadığı ve çözüm odaklı olmayan tutumu nedeniyle şikayetçiyim. Gerekli uyarıların yapılmasını talep ediyorum.

19 Ocak 2024 12:48

İstanbul Kadıköy'deki 119 numaralı Aile Hekimliği Birimi'ne 19.01.2024 tarihinde saat 09:05 - 09:15 arasında giderek, Aile Hekimim b*** y*** 'a başvurdum. Düzenli olarak kullandığım demir ilacı olan Feramat'ın reçetesini yenilemesini istedim. Ancak doktor, geçmiş tahlillerime bakarak 1,5 ay önce kan verdiğimi ve sonuçları gördüğünü belirtti. Anemi hastası olduğumu ve uzun süredir düzenli ilaç kullandığımı ifade ettim.

Doktor, tekrar kan tahlili yapmamız gerektiğini önerdi, ancak ben 1,5 ay önce kan tahlili yaptırdığımı ve sonuçların değişmeyeceğini düşündüğümü ifade ettim. B*** y***, ilacı düzenli olarak kullanmam gerektiğini belirtti, ancak bu talebimi geri çevirerek kendi doktoruma gitmemi söyledi. Kendi doktorumun başka bir şehirde olduğunu belirttiğimde ise uzun süre ilaç kullanmam gerektiğini ifade ettim.

B*** y***'ın tavrından memnun kalmadım, çünkü üslubu çözüm odaklı değil, aksine sorun odaklıydı. Anemi hastalığıyla uzun yıllardır mücadele ettiğimi ve diğer doktorların sorunsuzca ilaç yazdığını belirttim. Ancak b*** y***, olumsuz bir tutum sergileyerek, "bu zemzem suyu değil" gibi ifadeler kullanarak beni rahatsız etti.

Çözüm odaklı ve saygılı bir iletişim beklentimi karşılamadığını düşünüyorum.

19 Ocak 2024 19:49

Doktora işini öğretmeye çalışmışsın öyle olmaz doktordan iyi mi bileceksin ablacım ne güzel kan tahlillerini istemiş istemese de kan tahlili yaptırmıyor diye söylenirsiniz...

Tümünü Gör

İlhan
Şikayet ve ilgi

Şikayet ve ilgi

Zeki
Aile Sağlığı Merkezleri Sözde Sağlık Hizmeti!

Aile SağlığıMerkezleri Sözde Sağlık Hizmeti!

Kayra
Gaziantep Aile Hekimliği Şikayeti!

Gaziantep AileHekimliği Şikayeti!

Mirhat
Akçalar Sağlık Ocağı İlgisizliği!

Akçalar SağlıkOcağı İlgisizliği!

Armağan