Turkticaret.net Hosting Hizmetinde Yaşanan Zorluklar Ve İade Süreci

04 Ekim 11:31

turkticaret.net hosting satın aldım ancak hostingi kullanamadım. 20 senedir bu işlerin içinde olduğumu söyleyebilirim ama insanı bu kadar yoran bir hosting şirketine henüz hiç rastlamadım.

Her şeyleri problem, her şeyleri yavaş, bir Ticket açıyorsunuz (yani soru soruyorsun) ertesi gün dönüp cevap yazıyorlar.

Hosting satın aldıktan sonra alan adını turkticaret.net yönlendirip işime bakmam lazım zira normal ve doğru olan budur! Ama bunlar enteresan bir şey icat etmişler; diyorlar ki, alan adınızın txt kısmına size vereceğimiz kodu yazın ve 24 saat bekleyin! Neden böyle yapıyorlar? Alan adının bana ait olup olmadığını anlamak için yapıyorlarmış... Sanki ben alan adımı turkticaret.net yönlendirdiğimde alan adının sahibi olmuyorum.

Diğer hiçbir host firmalarında böyle bir saçmalık yok, hosting kullanabilmek için alan adını yönlendirmek her zaman yeterli olmuştur. Neyse ben genede dediklerini yaptım... 24 saat geçti olmadı, 48 saat geçti gene olmadı... Satın aldığım hosting bir türlü kuramadım. İşi gücü bıraktım basit bir işlem için uğraştım durdum ama beceremedim ve en sonunda para iadesi talep ettim. Paramı 2 haftaya yakın bir zaman geçtikten sonra geri yatırdılar. Firmadan hiç memnun kalmadığımı söylemek istiyorum.

04 Ekim 17:59 (Şikayetten 6 saat sonra)
05 Ekim 08:26

Bu anlattıklarınız zaten alan adını sizin sunucularınıza yönlendirdikten (txt doğrulaması ya da klasik DNS yönlendirmesi fark etmez) sonra sizin almanız gereken güvenlik önlemleri. Sunucu sizde ve domainde size yönlenmişken (txt doğrulaması ya da klasik DNS yönlendirmesi fark etmez) güvenlikten siz sorumlusunuz yani ben alan adını size "klasik" olarak yönlendirsem de sizin dediğiniz gibi txt kaydı doğrulaması yapsamda sunucularınızda güvenlik açığı olduktan sonra değişen bir şey olmaz; siteyi kötü niyetli kişiler her şekilde sabote edebilir. Zaten ülkemizde bildiğim kadarıyla alan adını bir sunucu üzerinde çalıştırmak için txt doğrulaması yapmayı şart koşan sizden başka bir firmada yok. Sizin haricinizdeki diğer firmaların sunucularında barınan milyonlarca web sitesinin tamamı risk altında mı?

Turkticaret.net İle Erişim Krizi: 20 Web Sitesi Saatlerdir Kapalı!

Emre
11 Ekim 22:38