Zafer sonuçtan hiç memnun değil

Zafer
07 Mayıs 2024 22:39

Sorunlar ve eksikliklerle dolu TOKİ binası. Daha kapıdan girmeden sorunlarla boğuşmaya başladık. Duvar alçı ustalarını tebrik etmek yetersiz kalır. Ücretlerini ödeyip göz doktoruna gitmelerini rica ediyorum. Duvardaki alçı, dairenin iç kısmında hiçbir yerde düzgün bir şekilde uygulanmamış. Tamamen özensiz işçilik yapılmış. İki adet fotoğraf ekledim. Görüldüğü üzere, prizin etrafı açıkta kalmış. Alçı ustalarının işçiliğinin kalitesizliği göze çarpıyor. Mobilya kısmında ise, en azından bizim dairede, ölçüler birbirini tutmuyor; davlumbaz yerine sığmıyor çünkü 3,5 santimetre eksik. Tezgah altı dolaplar kastırılmış ve esnemiş. Firmayla görüşüyorum, usta çağırıyorlar; ustayla görüşüyorum, 'malzemem yok' diyor; firmaya tekrar gidiyorum, 'onlar yaptı, onların hatası' diyorlar. Komik bir durum; onlar koşması gerekenken ben koşuyorum. Depremzede vatandaşlar gibi 2 yıl sonra ödeme yapmaya başlamamız gerekiyorken, sonuç olarak hemen satın alıp ödemeye başladığım TOKİ dairesindeki eksiklikleri, TOKİ inşaat firmaları tamamlayacakken, ben tamamlamak zorunda kalıyorum. Elbette eksikler ve su kaçakları olabilir, bu doğaldır. Ancak, bu dairelerin arkasında durmak zorundalar; çünkü içindeki tüm parçaların bize garantili olarak sunulduğu söylendi. TOKİ'nin Pazarcık 2. Etap binalarını acilen gözden geçirip denetlemesini rica ediyorum.

21 Temmuz 2024 18:50

Kahramanmaraş Pazarcık 2 etaptan yazıyorum. Bu binaları yapıp ve bir an önce yapıp kaçan firmanın eksiklerini biz toplamak zorunda değiliz.  Bina çevre aydınlatmaları tesisattan dolayı yanmıyor. Zillerin çoğu çalışmıyor. Peteklerden şu kaçakları var güneş paneli koyulmuş üst katlara sıcak su çıkmıyor ayrıca bu sistemin kurulumunun yapıldığı yerdeki panonun içi vahim halde yanıklar arızalar eskikler kablolar dışarı bırakılıp gidilmiş. Sismik cihaz bağlantısında patlama olmuş saat panosunun içi onarılmamış. Doğal gaz kazanı vs ne durumda bilgimiz bile yok. Ve saydığım eksikler hatalar başlıca hatalar devamını yazmaya satır kelime sayılım yetmeyecek. Biz bu binalara paramızı ödedik ödüyoruz. Ve vereceğimiz parada ne eksik ne de arıza var. Ve her yıl zam uygulanıyor bu hatalar eksiklerle ucuz malzemelerle yapılmış binalara. İşin en kötü tarafı ise arkasında duracak bir firma yok! Yazıklar olsun.

Mücahit
18 Kasım 2024 12:14
Kayaşehir TOKİ Konutlarında Eksik Ve Kötü İşçilik Mağduriyeti
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Merve
15 Temmuz 2024 14:38
TOKİ Toplu Konut İdaresi Başkanlığı!
Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Süleyman
02 Eylül 2023 17:29