Buse sonuçtan hiç memnun değil

Reyap Hastanesi Reyap Hastenesi Para İçin Tedavi Uyguluyor

20 Temmuz 2023 16:07

Reyap Hastanesi İstanbul'da 1 ay önce doğum yaptım. Doktorum N. J Hanım, doğum hatası sebebiyle (sıvı yutmuş) bebeğimi daha göremeden yoğun bakıma almışlar. Yenidoğan yoğun bakımda bebeklerin başında gece doktor yok, sadece hemşire ve görevlilere emanetler. Hemşire ve görevliler birbirinden habersiz, maske ve eldiven takmıyorlar. Bebek sağlığıyla ilgili biri iyi diyor, biri solunumu kötü, bir diğeri de antibiyotik tedavisi uyguluyoruz diyor. Her neyse, ben çocuğumu 8. günün sonunda aldım, 15 gün kalacak dediler. Hemen başka bir doktora götürdüm çünkü bana ani beyin ölümü gerçekleşebilir dediler. Çocuğumu çıkardığım için doktor, çocukta hiçbir sorun olmadığını söyledi. Kanında mikrop da yokmuş, neden benim çocuğuma antibiyotik kullanıldı? Beni neden çocuğumdan 8 gün ayrı bıraktınız! Enfeksiyon, sarılık, solunum sıkıntısı dediniz. Doktorunuz tatile çıktı, yalandan her gün kontrol ediyormuş gibi yapıyor. Dediniz ki, bunların hepsini devletten para almak için yapıp çocuğumu kullandınız ve bana uygulanan tedavi dokümanlarının çoğunu hala vermediniz. Sizi her yere şikayet edeceğim. Bunların hepsi başıma süit oda tuttuğum için geldi. Onun indirimi için fiş fatura talep edemezsiniz dediniz. Sizin yaptığınız her şey planlı, yazıklar olsun. İlk doğumumu da orada yaptım ama sizin gözünüzü artık para hırsı bürümüş.

profile profile profile
29 Nisan 2024 15:19

19 Ekim 2024 11:00

Reyap hastanesini boşaltıyorlar. Polis baskın yaptı hastaların çıkışlarını yapıyorlar, hastane kapanıyor (geçici olarak)

Yorumlar (69)

Ayça
Ayça

Geçmiş olsun abla bizim doktorda Fırat sarı 1 kardeşim engelli kaldı diğeri hayatını kaybetti yapanların ceza almasını istiyorum alırlarmı sence?

Ayşegül

Biz orada bir şeyler döndüğünü anladık artık almak istiyorum dedim tamam kontrolleri yapılsın bu hafta çıkış vereceğim dedi taburcu olacağına 2 gün kala kanında sıkıntı var çok düşük kan takmak lazım dedi ve beni 2 3 hafta daha oyaladı tam 52 gün boyunca kızım kilo alamadı orada aç yattı orada bakımsızdı eve geldiğimde bezini açtığımda kızım yanmış gibi pişikleri vardı 1 ay boyunca çok fazla kremler kullanmama rağmen geçmemişti. Taburcu olduktan 4 gün sonra bu olayları haberlerden izledim ve sabahı hastaneye gittik hastane yönetimi biz sizin kızınıza ücretsiz muayene edip testlerini tekrarlayalım diye teklif sundular

Ayşegül

Ben 1 Mart 2024 tarihinde Esenyurt reyap doğum yaptım ve 52 gün kaldı Fırat sarı bize 2 haftaya taburcu olur dedi. Kızım 1770 gr dan 1400 gr kadar düştü her aradıgnda neden diye sorduğumda alacak merak etme diyerek beni oyaladı artık tahammülüm kalmadı defalarca almak istediğimi söyledim Solunum sıkıntısı var ciğer gelişmemişti deyip oyaladı pazar sabahı bizi arayıp süt getirin dediler daha sonra size bir ilaç yazacağız bunu alın dediler sabah erkenden eşim gitti içeriye girmek istemiş hemşirelerden biri almış içeride solunuma bağlı olmadığını görmüş ve hemşireye sormuş eşime hayır solunum sıkıntısı artık yok solunum desteği almıyor 1 haftadır demiş 2 gün sonra görüşe ben gittiğimde kızımda solunum desteğini gördüm ve hemşireye durumu anlattım fakat bana hemşire hayır olamaz senin kızının solunum desteği almadan kendi nefes alamaz deyip yalan söyledi.

Sümeyra

Bu durum sanıldığı gibi 2-3 yıllık değil en az 6 yıllık bir durum bence. Olayı ilk duyduğumda vefat eden bebeklerden habersizdim, sadece SGK’dan haksız kazanç elde etmek için bunu yaptıklarını sanarak bir yorum yazmıştım. Durumun korkunçluğunu gördükçe ben de yaşadıklarımızı detaylı yazmak istedim. 24.10.2018de İstanbul Reyap hastanesinde sezaryen doğum yaptım. 4175 gr ağırlığında doğan ve gebelik sırasında hiçbir sorun yaşamadığım oğlumu, doktor Fırat Sarı ameliyathaneden çıktıktan yarım saat sonra ciğerlerinde su var diyerek yoğun bakıma aldı ve "1 ya da 2 gece kalır taburcu ederiz" dedi. 2gece sonunda Cuma günü bebeği çıkarmaya gittiğimizde "1 gece daha kalsa iyi olur ama araya hafta sonu girdiği için Pazartesi taburcu edelim" dedi. 29.10.18 Pazartesi gittiğimizdeyse hemşireler "resmi tatil olduğu için doktorumuz gelmedi" diyerek yine taburcu etmediler.

Arife
Arife

Merhaba sümeyra hanım çok geçmiş [email protected] adresinden iletişime geçebilir misiniz? Canı yanan her Aileye ulaşıp röportaj yapmak istiyoruz.

Buse

Allah evladınızı size. Bağışlamış sizde şanslılardan birisiniz sütleri vermiyorlar emin olabilirsiniz bize çöpe attıklarını söylediler. Oradaki bir hemşirenin bakışları her şeyi anlatmıştı aslında ben çok üzülünce bu günler geçecek alacaksınız bebeğinizi merak etmeyin bir şey olmayacak 2 güne kadar alırsınız diye düşünüyorum dedi vicdanlıymış ben anlayacağımı anladım 2 gün daha sabredip aldım ben geceleri burda olmuyorum diyordu sürekli bir şey söylemek istediği çok belliydi Allah ondan razı olsun. Ben o adamın gözlerinin içine. Baktım nefret doluydu merhamet yoksunu

Sümeyra

30.10.18 tarihinde doktorla konuşup taburcu edeceğimizi sanarken Fırat Sarı "solunumu iyi ama bu kez de sarılık başladı, daha kalacak" dedi. "Sarılık için yoğun bakımda tedavi şart mı, biz taburcu edelim fototerapi için gerekirse getiririz" dedik. Bu kez de "eve çıkardığınızda çocuk kötüleşirse sorumluluk kabul etmem. O riski göze alabilecekseniz imza verip çıkarabilirsiniz" dedi. Bizi korkutup taburcu etmekten vazgeçirmek istedi. Ben yine de ısrar edince "o zaman son bir kan tahlili yapalım, içimiz rahat etsin öyle çıkın" dedi. Öğleden sonra hemşirelerden bilgi geldi, tahlil sonuçlarınız şimdi geldi ama doktorumuz çıktığı için bugün taburcu edemiyoruz! Biz son bir sabır ile o gün de eve eli boş döndük. Ertesi gün 31.10.18de sabah gittiğimiz hastaneden ancak öğleden sonra bebeği taburcu edebildik. Taburcu ederken epikriz raporu bile vermediler, istediğimizde "henüz epikriz raporunuz tamamlanmadı, yarın gelip alın" dediler.

Sümeyra

Bebeği çıkartmanın sevinci ile sonraki günlerde de epikriz raporunun peşine düşmedik. Epikrizi çıkarken vermediler çünkü muhtemelen olmayan işlemler yazılmıştı. Meğer bahane ettikleri resmi tatil, son bir tahlil vb. Sebeplerle her geçen bir günü para olarak görüyorlarmış. Son günlerde çıkan haberleri görünce taşlar yerine oturdu ve boşu boşuna bu süreci yaşadığımızı anladık. Biz çok şükür çocuğumuzu sağ salim eve getirebildik ama o süreçte sağlıkla eve getirebilecek miyiz endişesi ile psikolojimiz bozuldu. Yoğun bakımdaki bebeğimizin ne eli, ne kolu, ne topuğu delinmedik bir yeri kalmamıştı. Orada kaldığı sürece bebek zayıflamıştı ve 2ay sonra ancak doğum kilosuna ulaşabildik. Orada muhtemelen uzun süre ağlatıldığı için sesi çatallaşmıştı. Biberona alıştığı için beni reddediyordu. Başka hatırlamak istemediğim daha pek çok sorun yaşadık ve şimdi öğreniyoruz ki hepsi gereksizmiş. Ben bildiklerimi savcılığa da ileteceğim ama sosyal medya çok güçlü olduğu için buraya da yazmak istedim.

Büşra

Merhaba 2021'de benim de doktorum n. J. Hanımdı ve doğumdan sonra kendisini göremedim tatile çıktı dendi. Bebeğimi 9. Gün imza ile çıkarttık yoğun bakımdan. Çok kilo vermişti, sesi kısılmıştı. Enfeksiyonu var dendi ama 9 gün tahlil sonuçları çıkmadı diyerek bizi oyaladılar. Doktor dahil hepsi için savcılığa gideceğim. Daha kaç kişiyi üç kuruş için bebeklerinden ayırdılar günlerce kim bilir.

Büşra

O kadar iyi anlıyorum ki hissiyatınızı. Kahroluşumuz ortak. Biz 9 gün boyunca hiç göremedik telefonumuzu veriyorduk fotoğraf çekiyorlardı ve dediğiniz gibi çok azar yedik başhemşireden. Götürdüğüm sütleri de verdiklerine inanmıyorum gerçekten küçükten de küçüktü aldığımızda. Tekrar çok geçmiş olsun size de🙏🏻

Buse

Çok geçmiş olsun. Evet benim oğlum da 3bck kilodan 2 kiloya düştü gece yarısı kucağıma verdiklerinde hayatımın şokunu yaşadım küçükten de küçüktü :( bu insanların çocuklarımıza tedavi adı altında ne ilaçlar kullandığını bilmiyoruz doktor diye güvendik başka seçeneğimiz mi vardı ki adam ölür alırsan diyor. Onlara kalsa 1 ay bile tutacaklardı orada başka bir bebeğin annesi ile konuşurken 41 gün bugün dediğin de artık üzüntü ve yorgunluğumdan baygınlık geçirecektim işin garibi çocuğumuzu görmek istediğimiz de bir azar yemediğimiz kaldı sürekli görmek isteyemez mişiz içeri her girdiğim de farklı yalanlarınla şahit oldum asla peşini bırakmayacağım asla

Esra

Gerçekten ayık bir kafaya sahip oluşunuza hayran kaldım. Bizler de bu olaydan sonra her şeyi sorgulamamız gerektiğini öğrendik. Sonra hiçbir doktor kızmasın %100 biat etmiyor hasta kendine diye. Verilmiş sadakanız varmış.

Buse

Bunlar zalim bunların kanları bozuk işlerini iyi yapan doktorlarımız elbette var ve iyisi varlar. Ama inanmadığım tek şey o değil ben şokumu atlatınca başka aileler aynı durumu yaşamasın diye olayın hep takipçisi oldum ama sonuç alabildim mi sizce? Hastane sahibinin kimin arkadaşı olduğunu öğrenince dedim zaten it iti ısırmaz öbür dünyada sorarım hesabını hesaplarımız hep oraya kalmadı mı zaten :( çok şey söylemek istiyorum aynı şeyleri tekrar tekrar yaşıyorum bu haberlerden sonra keşke tüm bebekler beni. Evladım gibi şanslı olabilseydi keşke.

Nur
Nur

Kanim çekildi okurken. Tarihe baktım kaskatı kesildim. Sizi düşünemiyorum. Allah size bağışlamış keşke diğer çocuklarda bu kadar şanslı olsaydı

Buse

Allah kimseye yaşatmasın eve eli boş dönmek çok zor. Allah Gani Gani çıkarsın onlardan o hasta bakıcılardan da hep bir bakışmalar bir şey saklamalar en hassas yerimiz evladımızdan sınadılar bizleri gün yüzü görmesinler

Gülsüm
Gülsüm

Kul sizin hakkınızdan gelmez belki olayların üzeri kapatılır ama rabbim unutmaz, kabusunuz olsun bu topraklar, şeytanın işbirlikçileri, bu devlette sizi en ağır şekilde yargılamaz ve cezalandırmaz ise yazık ki ne yazık...

Amin.

Mukaddes
Mukaddes

İnanamıyorum taaa ne zaman yazılmış bu şikayet. El kadar sabilerin canına kast etmişler. Güneş yüzü göremesinler

Buse

Bu memlekette bir şeylere dikkat çekmek için Ölüm gerekiyor. Ki ben oğlumu kaybedebilirdim. Tedbir alabilirdi ve Fırat Sarı tutuklanalı zaten 2-3 ay oluyor sanıyor musunuz devam etmeyecekler bunların vicdanları kurumuş Allah'tan Korkmaz bunlar. Ben hüngür hüngür ağlarken gözümün içine bakarak dakika başı çocuğunuzu görmek isteyemezsiniz vs deyip beni arsz yerine koydular

Pınar
Pınar

Merhaba Şule Hanım, Haber Global TV'den Pınar Demir ben. Konuyu haberleştirmemiz için dilerseniz iletişime geçebilirsiniz. [email protected]

Sezgin

Şule hanım merak etmeyin her şey yapılıyor kanuni olarak mağdur baba olarak gözlerimle gördüm içim çok rahat sizde rahat olun lütfen

Serra

Allah acil şifalar versin Rabbim size bağışlasın evladınızı çok üzgünüm umarım en kısa zamanda o cihazlardan kurtulup evine döner yavrunuz 😔

5 aydır hastanedeyiz solunum cihazına bağlı kaldı maalesef

Serra

Bebeğinizin son durumu nedir?

Cihan
Cihan

Rabbim çocuğunuzu size bağışlamış lütfen şimdi tam zamanı dosyaya hangi savcılık bakıyorsa sizde şikayetçi olun cezalarına ceza katlansın size ve çocuğunuza yaşattıkları cezasız kalmamalı

Buse

Elimde tüm belgeler var. Avukatıma talimat verdim lütfen sizler de durmayın kapattıralım şu hastaneyi

Adam PKK üyeliğinden ceza almış sonra salıverilmiş ve bu alçaklıkları yapmış. Ucuz atlatmışsınız

Nigar
Nigar

Şule hanım sizi zekanızdan ötürü kutluyorum. Resmen olayın işleyiş şeklini çözüp şikayetinizi dile getirmişsiniz. Verilmiş sadakanız varmış, vah ki giden o canlara. Umarım suçlular hak ettiği cezayı bu dünya da da alır. Evladınızla size sağlıklı hayırlı bir yaşam diliyorum.

Buse

Anneler hissediyor biliyor musunuz gece yarısı kalbim sıkıştı eşime bana güven bir şey yapacaklar çocuğa ne. Olur gidip alalım çocuğumuz iyi dedim 2 hafta dediler yoksa 8. Gün dayanabildim ve çocuğu almaya geliyoruz hazırlayın diye. Aradığımız da telefonu yüzümüze kapattılar. Almak istediğimiz de ölecek alırsanız ölüm belgesini imzalayın dediler çocuğum için getirdiğim sütleri verin dedim emziremediğim için mastit olduğum acılar içinde sağdığım sütleri? Çöpe attık dediler :) Allahım sen büyüksün yanlarına bırakma

Cansu

Merhaba, [email protected]'dan iletişime geçebilir misiniz?

Buse

Size mail atamıyorum hata veriyor

Murat
Murat

Vay be 20 Temmuz 2023de yazmışsınız bugün tutuklandılar

Bircan

Sezgin bey merak ettim bebeğiniz nasıl hastane meğer çeteymiş umarım bebeğiniz iyidir

Buse

Dava açıyorum lütfen gelin ifade verin

Sezgin

Maalesef makineye bağlı kaldı beyin hasarından dolayı oksijensiz bırakıldı

Sümeyra

Benim oğlum 2018 ekim sonunda Esenyurt Reyap hastanesinde doğdu. Ciğerine su kaçmış denerek bu doktor Fırat sarı tarafından yoğun bakıma alındı ve 1hafta yoğun bakımda kaldı. Doktora kalsa 3 4 gün daha kalması gerekiyordu ama biz imza verip çocuğu çıkarttık. O zaman da durumdan şüphelenmiştik çünkü bize 2 3gün deyip 7günde çocuğu taburcu etmemişlerdi. Çocuğum yoğun bakımda biberona alıştı beni reddetti. Aramızda bağ kurmamız çok zorlaştı. Hakkımı helal etmiyorum umarım cezaevinden ölene kadar çıkamaz.

Buse

Çıkarmak için çaba harcayanlar umarım sonuca ulaşamaz. Böyle bir adamın topluma ne yararı olur ki yazık...

Nilüfer

2023 yılında bunu fark etmişiniz ama 2024 nisan ayında tutuklandılar bu reyap hastanesinde görevli olan Fırat sarı ve 300 kişi ise bu ekibin içindeymiş. Dediğiniz çok doğru

Büşra

E nisanda tutuklandı denilmiş ama ekimdeyiz ve yine haber sunuldu, eski haber mi yoksa o zaman saldılar mı anlamadım durumu🤔

Nilüfer

Yenidoğan bebekleri SGK dan para almak için yoğun bakıma alıyorlarmış. İçinde 300 kişilik ekipte varmış. Çam sakura hastanesinde görevli doktor ilker Gönen de var. Çorlu Tekirdağ ve İstanbul arasında büyük bir ekipmiş bunların ki. 2022 yılından beri bu olay varmış şikayetler o zamandan beri varmış. 2023 yılında soruşturma başlatılmış 2024 yılında da gün yüzüne çıktı

Nilüfer

Milliyet haber ve yenişafak haber. Google'a Fırat sarı doktor yazınca haberler çıkıyor zaten

Buse

Kaynak var mı detaylarına bakmak için beni çok mutlu ettiniz neler yaşadım :(

Ciddi misiniz

Damla
Damla

Hep aynı hikaye zaten ya şu yutmuştur ya da solunum sıkıntısı var gerçekten yazık ya insanlar bebekleri hasta diye gözyaşı döküyor 10 gün o kapıda ki yaşadım yaşamış biri olarak söylüyorum bende bebeğimi görünce baktım gayet sağlıklı kendim tüm sorumluluğu alıp imza atıp çıkardım ki bebeğim de hiçbir şey yoktu hakkımı helal etmiyorum ben 1 hafta bebeğimden ayrı uyku uyumadım

1.5 aydır yoğun bakımdyız yine Göztepe hastanesinde siz nasılsınız

Buse

Maalesef öyle yazıklar olsun Ne yaşadığımızı bir Allah bir biz biliriz Allah sizlerle bağışlasın yavrunuzu

Sezgin

Bebeğimizi Acıbadem atakente sevk ettirdik hala orada 15 gündür ama entube en son 17 saat extübe kalabildi deniyorlar 😔😔🙏

Cansu

Merhaba, [email protected]'dan iletişime geçebilir misiniz?

Hanife
Hanife

Ah yavrum güzel meleğim canım benim, sana bunu yaşatanlar gün yüzü görmesin, buna göz yumanlar rahat uyku uyumasın. Sezgin bey sizlere kolaylıklar dilerim elimizden ne gelir bilmiyorum maddi ve manevi ne gerekirse yaparım.

Elanur

Of yaktınız beni bende bir anneyim Allahım şifa versin yavrunuza şu belirsizlikler ve vampirler yüzünden su yavrucakları süründürüyorlar ya. Elim ayağım titriyor sinirden

Elanur

Sezgin bey merhaba nasıl oldu çocuk acaba aldınız mı ne yaptınız çok merak ettim

Sezgin

Maalesef 5 aydır hastanedeyiz makineye bağlı beyin hasarından dolayı her gün kahroluyoruz

Nasıl oldu bebeğiniz?

Sezgin

Şule hanım bizim bebeğimiz 21 gündür enfeksiyondan orada nasıl bir yol izlediniz konuşabikme imkanmz var mı çok çaresiziz😔😔

Esra

Sezgin bey benim henüz çocuğum yok, rabbim nasip etmedi ama siz mağdur ailelerin, o Mis kokulu bebeklerinizin acısını kalbimde hissediyorum, inanın. 5 ay çok uzun bir süre, siz başka hastanelerden, başka doktorlardan görüş aldınız mı? Bu ş. Siz katillerin ihmali/oyunu olduğunu kanıtlayabiliyor musunuz? O kadar üzgünüm ki günlerdir aklımdan çıkmıyor.

Cansu

Merhaba, [email protected]'dan iletişime geçebilir misiniz lütfen?

Sezgin

Maalesef bebeğimiz solunum cihazına bağlı kaldı oksijensiz bırakıldığı için

Reyap Hastanesi Reyap Hastenesi Para İçin Tedavi Uyguluyor

Bebeğiniz nasıl oldu

Buse

Biz doktorun ihmali hemşirelerin tutarsız konuşmaları üzerine şüphelenip gece yarısı çocuğumuzu almaya geldik dedik aldım vermek istemediler tabi solunum sıkıntısı var almayın ani beyin ölümü gerçekleşebilir dediler. Ama artık yalan söylediklerini anlamıştık direk aldık bize de başka hastaneye yatış yaptırın solunum cihazına ihtiyacı var bu çocuğun dediler gittiğimiz hastane bebeğin çok iyi olduğunu gerek olmadığını belirtti.

Sezgin

Peki siz çocuğunuzı yoğun bakımdan nasıl çıkardınız entube vs değil miydi şimdi istesem bana vereceklermi ya da başka bir yere sevketmk istiyorum bn artık

Buse

Bakın ben çocuğumu aldığım gecenin sabahına kadar tek bir dakika uyumadım solunum sıkıntısı olduğunu söyledikleri için olur da nefesi kesilir diye! Sizi yönlendirmek istemem ben 5 ayrı doktora götürdüm hepsi de çocuğun hiçbir sorunu yok boşuna tutmuşlar dedi çoğu doktor Reyap Hastanesi deyince zaten gülümsüyor garipsemiyor yerinizde olsam o para gözlere çocuğumu yem etmem

Sezgin

Akciğer enfeksiyonu var dediler antibiyotik uyguladılar CRP değerleri normal çıkmasına rağmen solunum cihazından çıkarttıklarında 5-6 saat sonra tekrar Solunum cihazına ihtiyaç duyuyormuş delirmek üzereyiz bir entube ediyorlar bir çıkaryorlar nefes almayı unutuyormş falan diyorlar 😔😔

Buse

Neyi varmış çocuğun 21 gündür kalacak kadar ne diyorlar durumu için Detaylı yazar mısınız. Neden sevk ettiler

Sezgin

Bizi Çorlu reyapa sevkettiker İstanbul'dan Fırat sarı isimli doktor gidip geliyor başında bil e değil

Buse

Direk çocuğunuzu alsın raporları ile beraber başka bir hastaneye gidin kesinlikle size de aynı şeyleri söyleyeceklerdir. Bir şeyi yok bu çocuğun!

Sümeyra sonuçtan hiç memnun değil

Reyap Hastanesi Şikayeti

20 Ekim 2024 01:47
Sevil sonuçtan hiç memnun değil

Reyap Hastanesi İstanbul Mağduriyeti!

26 Temmuz 2024 14:26
Büşra sonuçtan hiç memnun değil

18 Ekim 2024 23:06