Ercan sonuçtan hiç memnun değil

Paramın Karşılığı Bu Olmamalıydı, Sorunlarla Dolu Bir İş =özoksteel

Paramın Karşılığı Bu Olmamalıydı, Sorunlarla Dolu Bir İş =özoksteel
10 Mart 2024 22:45

Merhaba,
Malatya'da 6 Şubat'taki depremde benim ve ailemin evleri yıkıldı. Daha sağlam bir yapı olsun diye çelik ev yapmaya karar verdik. Malatya'da birçok firma bulunmakta. Araştırmalarımız sonucunda, firmanızın TOKİ yapısı ve yorumları gibi nedenlerle firmanızla Mart ayında yaklaşık 250 m² civarında dubleks bir ev için proje oluşturup anlaştık. Sorun yaşamamak adına firmanızın tüm şartlarını kabul ettim; başta kalacak bir yerim olmamasına rağmen Mart ayında sözleşme yapıp Ağustos ayına kadar bekledim. Deprem bölgesinde konaklama sorunu ciddi bir problem olmasına rağmen, personelinize konteyner aldım. Peki sonuç ne oldu biliyor musunuz?
İlk gelen çelik ekibi, evimi temele yamuk kurdu. 'Temel yamuk' dediler, iki usta geldi. Temel ölçümü yaptı, lazer ölçüm yaptı. Bana verilen projeye uygun ölçüde temel yapılmıştı yani. Evi yamuk kuranlar ne yaptı? Kablo çaldılar. Elimde görüntü vardı, T*** Bey'e gönderdim ve sorun halledildi. Görüntü olmasaydı ne olacaktı? 'Biz gönderdik' olacaktı.
Neyse, tesisatlar ve çatı montajı için burada taşeron ekibe kalan iş verilmiş. Çatı ekibi geldi, çatıyı yanlış kurdular, su testi yapıldı. İçeri su doldu, çatı söküldü, yeniden yapıldı. Çatım şu an üç yerden su alıyor. Geçen ay bildirdim, gelen olmadı. Elektrikçi işi yarıda bıraktı. Kendim elektrikçi buldum, kalan işi yaptırdım. Evimin elektrik ve su tesisatı projeye uygun çekilmedi. Taşeron ekibi yaptığı tüm işler açıkçası içler acısı; ne petekler yerinde, ne musluklar, ne de prizler. Koskoca salonda (38 m²) bir priz olur mu? Yazın bildirdim bunları, dün olduğu gibi T*** Bey'e söyledim, 'Ekip gönderelim' dedi. Ne yapacağız? Şu an duvarları söküp musluk, priz mi yapılacak? Parke sökülüp petek mi başka yere taşınacak? Buna iznim yok, hukuki süreci de başlatacağım. Bildirimi yapacağım, proje tesisatı ile mevcut durum karşılaştırılsın.
Bu kadar bekleyip, ekstra ödemeler yapıp, nakliye, konaklama vs. derken başım çok ağrıdı. Sabrım da, üslubum da son kısmı burası oldu. Her şey göründüğü gibi olmadı, çoğu sorunu kendi bulduğum ustalarla ve ücretlerle hallettim. Elimde olan birkaç resmi ekledim.

Yorumlar (7)

Selahattin
Selahattin

Ne kadar tanıdık bir şikayet. Ben yazsam bu kadar benzer yazardım. Ben ahirete bıraktım

Sinem
Sinem

Çanakkale Ezine’de yaptırdığımız evimizde benzer şekilde çatı problemi yaşamıştık. Yapılan müdahalelere rağmen sorun bir türlü çözülememişti. Özok’u ise kendilerine olan güvenimiz ve deneyimleri nedeniyle tercih etmiştik. Süreç boyunca üzerlerine düşeni fazlasıyla yaparak çatımızı tamamen yenilediler ve şu anda hiçbir sorun yaşamıyoruz. Konuyla yakından ilgilenen Tuna Bey’e, Samet Bey’e ve çatımızı büyük bir özenle yeniden yapan ustamıza çok teşekkür ederiz. Ayrıca kanser hastası olan annemin tedavi sürecinde günlerin ayarlanması konusunda gösterdikleri hassasiyet için de özellikle teşekkür etmek isteriz.

Bilal
Bilal

Abi biz kime iş yaptıracağız bütün şirketler maalesef iyi değiller

Sevgi

Evet, aynı durum bizim basımıza geldi ve şimdi özok ile mahkemelik durumdayız.

Sevgi

Mahkememizi biz kazandık yaptığımız masrafı faizi ile verecekler.

Mahkemeniz ne durumdadır?

Mahkemeniz ne durumdadır?

Ugur sonuçtan hiç memnun değil

07 Ocak 2025 12:36
Yarım Kalan İnşaat Ve Kötü İşçilikle Mağduriyet
Sinan sonuçtan hiç memnun değil

11 Ağustos 2023 18:23
Cengiz sonuçtan hiç memnun değil

16 Mayıs 2024 13:01