Özgür Hukuk (SMS) Yanıltıcı Mesajla Karşılaştım

Özgür Hukuk (SMS) Yanıltıcı Mesajla Karşılaştım
18 Ağustos 2024 17:02

15.08.2024 de 11:05 sularında "sn. D****b***** dosyanızın karar günüdür. Bilgi almak için arayınız. Özgür hukuk: 02169900881." şeklinde bir mesaj aldım. Rahmetli babamın borçlu ölmesi sebebiyle reddi miras yapmıştık, onunla ilgili olduğunu zannedip reddi miras belgemi bildirmek üzere aradım. Bana hemen bir link yolladılar. WhatsApp'tan size gönderdiğimiz linkten girin dediler.

Orada boş bulunup girdim ve bir belge sundular. Sanal kumar borcunuz var, hemen verdiğimiz IBAN'a yirmi bir bin gönderin yoksa hapis cezası var dediler. O kadar hızlı konuşuyordu ki, WhatsApp'ıma IBAN'ı yolladıklarında yanıltıldığımı anladım. Hemen telefonu kapattım. E-devlet ve UYAP üzerinden yaptığım kontrolde böyle bir cezaya ait bir kaydın olmadığını gördüm.

Herhangi bir ödeme yapmadan savcılığa gidip şikayette bulundum. E-devlet bilgilerimin çalındığını düşünüyorum ve bundan sonra bu site veya hukuk bürosu tarafından adıma yapılan veya yapılacak hiçbir suçlamayı, hesap açılışını, kredi başvurusunu, para transferini, kumar işlemini, alım-satımı, devri, kefaleti veya bahis işlemlerini onaylamıyorum ve hiçbir sorumluluk da kabul etmiyorum.

Hiçbir ceza dosyam bulunmamakla birlikte bu tür bir suçlama ve mesajla karşı karşıya kaldım. Hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum.

15 Ekim 2024 14:36

Özgür Hukuk (SMS) Sn. Semih Dosyanızın Karar Günüdür. Bilgi Almak İçin Arayınız.

16 Ağustos 2024 16:35

12 Aralık 2024 09:04