Medient KBB Medient (KBB) Doktoru Başarısız Burun Estetiği

15 Aralık 2023 22:24

2022 mayıs ayında Doç. Dr. **** Rinoplasti oldum. Burnum ne görsel açıdan ne de fonksiyonel açıdan olmadı. Dalga konusu oldum. On görüşmemde doktora, burun ucumdan rahatsız olduğumu ve daha kibar bir üç istediğimi söyledim. Yaparız ederiz dedi, burun ucunuz öyle kalın derili de değil dedi. Estetikli büyük burun yerine, kendi büyük burnumu tercih ederim, eğer olmayacak bir burunsa ameliyata gerek olmadığını da söyledim. 2 saatlik ameliyatımı, 6 saatte yaptı. (daha doğrusu yapamadı) 6 saatte plastik cerrahlar kombine operasyon yapıyor. Neden bu kadar uzun sürdü dediğimde, çok zordu dedi. Burnum zor bir burun değildi, başka doktorlarla da ön görüşme yapmıştım. KYK'sini imzaladığım görsellerim, diğer doktorlarda da var. Burnumda kırık yoktu, burunda kâle alınacak bir eğrilik yoktu. İlk ameliyatı 6 saatte yapan doktor, revizyonu 10 saatte mi yapacak. Burnumu deneme yanılma yoluyla, yapmaya çalıştı. Daha sonradan ameliyat masasında beni farklı doktorların da gördüğünü öğrendim. Burnumu dolma biber gibi doldurmuş, her tarafa greft kıkırdak koymuş ve büyütmüş. Ne gerek var? Bir kanadıma kıkırdak koymuş, diğerine koymamış. Kıkırdak koyduğu kanadım ne görsel açıdan güzel ne de fonksiyonel açıdan. Koyduğu kıkırdak grefti bile doğru yere yerleştirememiş o taraftan asla nefes alamıyorum. Bunu farklı doktorlar onayladı. Doktor başta nahif gözüküyordu, yaparım ederim diyordu. Yaparım demesi tecrübesizliğinden kaynaklıymış. Ben deneme tahtası değilim, kobay değilim. 6 saat burnumla oyun hamuru gibi oynayamaz, 6 saatte eskisinden beter bir burun çıkardı. Burnu beğenmediğinizi söylediğinizde, sanki siz sorunlu bir hastasınız gibi lanse etmeye çalışıyor. Oysa ki yaptığı burun ortada. Burun ucuyla, burun sırtının bağlantısızlığı var. Bu sonuç için kimse ameliyat olmaz, maddi manevi zarara girmez. Burnumu basmış ve yaymış, estetiğe dair hiçbir şey yapmamış. 1 yıl boyunca tüm kontrollere gidip geldim, boşu boşuna o yolları çektim. Kendi burnumda belli olmayan asimetri şu an bariz belli ve burnumu büyütmüş, boksör burnuna çevirdi. Doktor ameliyatta %100 burnu düzeltemese bile daha iyi duruma sokmak zorundadır. Estetiğin amacı budur. Ameliyatla çirkinleşmek bu olsa gerek. Bu doktorun kesinlikle estetik ehli yok, yüze göre çalışmıyor. Ben tam 6 ay gülemedim. En son kontrolde, hastanedeki diğer prof doktor bana hak verdi. İp ince derili ve sadece hafif kemeri olan burunları düzeltmek marifet değil. 1 seferde yapılabilecek burnumu, yapamadı.

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

22 Ağustos 2023 13:23

06 Ağustos 2023 21:05

02 Ağustos 2023 22:30
Sami sonuçtan hiç memnun değil

07 Haziran 2023 11:49