İtalya Konsolosluğu Cascade Kuralı Çerçevesinde Vize Süresinin Tekrar Değerlendirilmesi

29 Mart 2024 13:07

İstanbul İdata'da asla yer bulamayıp seyahatimize 12 gün kala Bursa'dan yer bulup, mecburen Bursa'ya gidip, eşimle vize başvurusu yaptık. (vize randevu bulma süreci başlı başına bir işkenceydi) İkimizin de işi var (yaklaşık 3 yıldır aynı yerde çalışıyorum), hesabımızda yeteri kadar para mevcut, tüm belgeleri konaklama + ulaşım dahil eksiksiz ilettik. Son vizemiz 1 yıl İtalya, ondan önceki 1 yıllık Fransa'ydı. Daha öncesinden de 5-6 vizemiz bulunuyor. Eşimin aktif 6 yıllık Amerika vizesi var. Cascade kuralı çerçevesinde son 2 yıl içerisinde 1 yıllık vize aldığınızda, kurallara uygun giriş çıkış yapıldığında bir sonraki vizenizin 2 yıllık verilmesi gerektiğini öğrendik. Niyet mektubunda da başvurumuzun bu kural çerçevesinde değerlendirilmesini rica ettik. Eşimin pasaportu 3 iş günü sonrasında elimize ulaştı. Benim ki ise 5 iş günü sonrasında geldi. İkimize de aynı süre 24 günlük vermişler. Neden 24 gün, neye göre hiçbir fikrimiz yok. 6 Nisan'da seyahatimiz başlayacak, muhtemelen ay sonuna kadar verelim bari gibi bir düşünce ile biz 2 yıllık beklerken 24 günlük vize geldi. Bu cascade kuralı çerçevesinde itiraz edildiğinde birçok insanın vize süreleri uzatılmış vs vs hikayelerinden sonra konsolosluğa hem Türkçe hem İngilizce birkaç kez mail attık. Asla cevap alamıyoruz. Sitede yer alan bir numara var arıyoruz fakat ulaşamıyoruz. Seyahatimize 5 iş günü kaldı, cascade kuralı çerçevesinde vize kararının tekrar incelenmesini talep ederiz!

Yorumlar (5)

Fırat
Fırat

İtiraza cevap alamadığınız durumda vizenizin iptali gibi bir durumla karşılaşmadınız değil mi?

Dogukan
Dogukan

Maalesef biz kendi ülkemizi o kadar küçümsüyoruz ki, bizden daha beter olan Avrupa büroksisine toz kondurmuyoruz. Aynı şekilde schengen den 10 tane vize aldım bir 1 ay, bir 1 yıl, bir 3 ay, 1hafta Ben de yazdım. 10 tane vize aldım. ABD vizesi, İngiltere vizesi vb. Yine 6 aylık vermişler. Her yıl ev tapusu gösterilir mi Allah aşkına kağıt ziyanlığı, biz bile e-devlet e geçtik bir çok iş kâğıtsız yürüyor. Geçmiş olsun. Bu arada o Youtuber'Lara çıkanlar kadar çıkmayanlarda var.

Yaşar

Merhaba! Aynı sorunu bire bir ben de İzmir'de yaşadım. 4. Vizemi 15 gün olarak verdiler +10 yıllık Amerika vizem var. Daha sonrasında cascade kuralıyla itiraz için çok iyi bir dilekçe yazdım, elden veremedim, randevu alamadım, maillere bakmıyorlar, posta yoluyla gönderdim teslim edildi dönmediler, çok uğraştım ve yaklaşık 20 gün sonra telefonla ulaştım, operatör beni üslubu çok iyi olmayan Türk birine yönlendirdi, şöyle başladı söze, " sizin derdiniz nedir? " Ben de derdimi anlattım, finalde öyle bir kural olmadığını verilen vizenin asla değişmeyeceğini söyledi, yine kaba bir şekilde "kendinizi çok haklı görüyorsanız İtalya'dan bir avukatla bize dava açabilirsiniz" dedi ve kapattı.

Yaşar

Öyle olduğunu düşünmüyorum, çünkü ben iki kez Roma, Floransa, Milano'ya bir kez de Vendik'e gittim, mektubumda İtalya'ya seyahat etmeyi çok sevdiğimi anlatmıştım, bu kez ise Napoli ve Amalfi için plan yaptım ve daha sonrasında Puglia, Sicilya, Cinque Terre, Toscana ve Bologna'yı da ziyaret etmek istediğimi yazdım ona rağmen al sana 15 gün dediler, telefonda vizelerin bu kadar kötü gelmesinin sebebi politik sebepler ve ülkenin içinde bulunduğu durumun'dan kaynaklı olduğunu söylediler. Benimle aynı zamanda Almanya'dan vize alan 1i yeni pasaport diğeri 1 vizesi var, 1 yıllık aldılar, biz hakkımızla alamıyoruz.

Gizem
Gizem

Ben de telefonla vize işleri ile ilgilenen kişiye ulaştım sanıyorum. Durumu anlattım ve cascade kuralından bahsettim. "Alla Allah öyle mi olmuş? " gibi bir cevap verdi. Daha sonra isim soy isim, doğum tarihi istedi. Bir değişiklik olursa ararız, olmazsa arama beklemeyin gibi bir şey söyledi. Tabi kii herhangi bir arama almadım, daha sonra neye istinaden bilmiyorum bir mail geldi. Şöyle bir section bulunuyor: "Ofisimiz, vize geçerlik sürelerini çeşitli değerlendirme unsurları çerçevesinde belirleyerek, açık ve esnek bir yaklaşımla giriş vizeleri vermektedir. Ofisimiz tarafından daha önce verilen ve İtalya için değil sadece diğer Avrupa ülkelerine seyahat etmek için kullanılan vizelerin olması durumunda bu konunun da değerlendirileceği hususu hatırlatılır. Başvuru sahiplerinin beklentisi dışında olan geçerlik süreleri ya da giriş sayısı ile ilgili şikayetlere yanıt verilmeyecektir." Yani 1 yıllık vize süremiz boyunca sadece İtalya'ya gitmemizi bekliyorlar anladığım kadarıyla. Saçmalık

Yunanistan Başkonsolosluğu Yunanistan Konsolosluk Çalışanları EU Cascade Kurallarını Hiç Sayıyor

01 Mart 2024 14:09

22 Ekim 2023 16:56