Akdeniz Hayvan Hastanesi'nde İhmal, Özen Eksikliği, Kaybettiğimiz Can

05 Haziran 2023 16:39

Antalya kurşunlu orman yolu üzeri işe gider gelirken beslediğimiz canlardan biriydi raprap. Gebeliğinin son zamanlarıydı. Patisiyle yardım istemişti o gün bizden. Bir terslik olmasından endişelendik halsizdi. Nispeten bize biraz yakın ve 24 saat açık diye tercih ettik Akdeniz Hayvan Hastanesi'ni. Akşam 21:00 civarı genç bir veteriner hekim *** bey'e teslim ettik raprap’ı. Ultrasona baktı “yavrular sağ, sancı verip normal doğumu bekleyelim” dedi fakat hayvanın hali normal değildi. Sezaryen gerekiyorsa yapmalarını söyledik. Hatta hocanıza danışın diye de tembihledik. Ertesi gün öğlene yakın almışlar sezaryene, 3 ölü yavru çıkarmışlar, ardından da anne ölmüş. Raporda semptomlarda ölü yavrulardan söz ederken, ultrasonda 2 yavrunun kalp atışı vardı diyor. Ölü yavruyu ya da yavruları göremeyen ya da gördüğünü okuyamayan ya da umursamayan, biz götürdükten 13-14 saat sonra ameliyata ancak alan bir kliniğe güvendik teslim ettik gebe canımızı. Raprap karnındaki ölü yavru ya da yavrular daha önce alınsaydı yaşayacaktı belki de. Ki ertesi gün ölüm haberlerini veren hastanenin işletmecisi vet. Hekim *** bey bizzat kendi ağzıyla “dün getirdiğinizde bizim çocuk görememiş olabilir. Ölü yavruları” dedi. Ne söylenir bilemiyorum ama yavrular canlıysa nasıl kaybettik üç yavru ve sağlıklı bir anneyi? Yok değildilerse neden zamanında müdahale edilmedi? Kasıt olduğunu düşünmüyoruz elbet fakat ihmal var, özen eksikliği var.

Kim bilir sokak hayvanı olduğu için gerekli özeni göstermemişlerdir belki raprap’a. Öğleden sonra aldığımız 4 cenazemizi eşimle birlikte bahçemize defnettik ağlayarak. Hala içimiz acıyor. 4 cenazeye 3000 TL ödedik. Keşke yaşasaydı feda olsundu canlara. Ama ne yaşatabildiler ne de para kazanmaktan geri kaldılar. Bir yıl kadar önce yine aynı hastanede 3 kedi yavrumuzu benzer ihmalden kaybetmiştik. Başka genç bir veteriner hekim, gözleri yaşlı halsiz kedilerimize test yapmadan koyduğu ilk teşhis ‘gribal enfeksiyon’ diye ilaç vererek zaman kaybettirdi bize. Birkaç gün sonra ağırlaştıklarında biz test isteyince test yapıp ‘gençlik hastalığı’ dediler ve arka arkaya kaybettik yavruları.

Yanlış anlaşılmasın biz genç hekim arkadaşlara karşı değiliz fakat bunlarda can. Tecrübe edinecekler diye verdikleri kararlar can’a sebep olabiliyorsa daha bir dikkat daha bir özen gerekmez mi ya da daha iyi bir iç kontrol? Buraya bir daha yolumuz düşmeyecek fakat raprap'ın hatırına olanları paylaşmadan da edemedim.

Seliz
Seliz

Bilerek öldürüyorlar bizde 1 haftanın sonucunda canımızın durum u daha kötüye gidince ve her yer kir içerisinde olmasına rağmen defalarca kez uyarmamıza rağmen dikkate alınmaması bir de üstüne kedimizin daha da kötü olması ile oradan çıkarttık 1 haftalıksüreçte bile kedimizi ölüm döşeğine getirmeleri yetti bunu yavaş yavaş yapıyorlar para alabilmek için hem para alıp hem de bilerek öldürüyorlar

Akademik
Akademik

Maalesef bizim de bu kurumla çok acıklı deneyimlerimiz oldu