Erdoğan sonuçtan çok memnun

02 Ocak 2024 16:43

Kasım 2023' te A101 internet mağazası üzerinden Volta vsm elektrikli bisiklet aldım. 21 Aralık 2023 'de adıma düzenlenmiş tescil belgesi ile plaka çıkarma belgesi kargo ile bana gönderildi. Yasa gereğince 0.25 KW' nin altındaki elektrikli bisikletlere tescil ve plaka zorunluluğu yok. Volta vsm uygunluk belgesinde zaten 0.22 KW yazıyor. 02.01.2024 'te müşteri temsilcisi ile yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde plaka zorunluluğu olduğunu söyleyerek nazikçe yardımcı olamayacağını bildirdi. Ben elektrikli bisiklet aldım tescil plaka ruhsat işleri ile uğraşmak isteseydim motosiklet alırdım. Adıma düzenlenen tescil belgesinin ve plakanın iptal edilmesini istiyorum. Gerekli yasal mevzuat ne işe onu da başlatacağım.

profile profile
15 Ocak 2024 21:06

Şikayetimiz çözüme kavuşmadı ama sitede çözüldü görünüyor. Tekrar mi yazmam lazım acaba.

16 Ocak 2024 11:04

Yorumlar (21)

Economic

Beyler esas olan herkes öncelikle Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmalıdır oradan olumlu sonuç aldığınızda mahkeme sonraki aşama tabii ki ilgili firma hakem heyetinin kararını yürütmeyi durdurma alarak mahkemeye verirse onun için mahkeme kararı şu an dayanak yapacağınız bir durum değil önce heyet kararı gerekir başvuruda açıklayıcı dilekçe yazın bir de özellikle uygunluk belgesini mutlaka koyun çünkü orada 0.22 KW yazıyor plaka 0.25 KW üzeri olursa zorunlu heyette daha önce hakem heyetlerinden alınmış kararları emsal alıyor tabii ki o onların işi diyeceğim o öncelikle o kısmı halledin yalnız şu durumda var satın aldığınız tarihteki ilanda plaka çıkarılması zorunlu ibaresi varsa mahkeme heyeti buna dikkat ediyor ben 2022 nın sonunda almıştım satış ilanlarında böyle bir tanım yoktu bana karsı olan mahkemeyi kaybettikten sonra ilanlarına bu maddeyi hem de ilk sırada yazdırdılar diyeceğim bu bu prosedüre göre hareket edin

Economic

Belgeleri bende alabilir miyim size zahmet böyle saçmalık mı olur :( [email protected]

Ramazan

Erdoğan Bey şikayetinizi çözüldü olarak işaretlemişsiniz. Acaba nasıl bir çözüm oldu açıklar mısınız

Anladım

Erdoğan

Ben bir şey isaretlemedim. Şikayetim de çözüme kavuşmadı. Sadece site tarafından yapılan anketi doldurdum.

Furkan
Furkan

Ya zaten soruyorsun kimsenin haberi yok. Ne mağaza satanların ne kurulum yapanlarin. Sanki herkes tembihlenmiş gibi sus pus. Kimden bilgi alacağız?

Kadir
Kadir

2022 Ekim ya da kasım ayı sonrasında kanunda değişiklik oldu diye biliyorum. Bu tarihten sonra alınanlarda maalesef plaka ve tescil zorunlu. Yine de siz araştırın bir şansınızı deneyin ama bunu görünce bilgilendirme yapmak istedim.

Teşekkür ederim.

Economic

Yapmanız gereken öncelikle Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmaktır. Olumlu sonuç aldığında onlar öncelikle yürütmeyi durdurma kararı aldıracaklar ve de aldırıyorlar sonra da Tüketici Mahkemesi'ne veriyorlar. Sonuç; ben tüm bu aşamalardan geçtim elimde olumlu sonuçlu hem heyet hem de mahkeme kararı var ama geçici plaka iptal işlemini yapmadılar yakında emsal olsun diye mahkeme karar belgelerini yayınlayacağım mağdur olan herkes faydalansın diye

Umutcan
Umutcan

Merhaba emsal olması için [email protected] mahkeme sonuçlarını banada atar mısınız aynı süreçten mağdurum.

Ali

Bana da gönderir misiniz acaba emsal karar olmadı için [email protected]

Ali

Mümkünse belgeleri bana da iletirseniz sevinirim, bu konuda çok fazla mağdur olan insan var ve emsal karar ile bunun temelden çözülmesi lazım. Mail: [email protected]

Bu belgeyi banada atar mısınız [email protected] Teşekkürler.

Reşat

Ben pilaka ruhsat hepsini çıkardım bunlar zu ru ma gitmiyor da 2 yılda bir muayene var en çok zoruma giden o neresi muayene edecek firen lerini mi firen olan biz nasıl kullanırız mantık yok

Bana da atarmisın [email protected]

Hkn
Hkn

Hocam kararı bana da yollayabilir misiniz? [email protected]

Bünyamin
Bünyamin

Bende CİMER e şikayette bulundum. Mümkünse sizin mahkeme sonuçlarını "[email protected] " mail adresime atabilirmisiniz.

Erdoğan

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Yarin ilk işim Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak olacak.

İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Volta Tescil Gerektirmeyen Bisiklete Zorla Tescil Şartı Koyuyor

İsmail
23 Ocak 2024 21:36
Volta Tescil Gerektirmeyen Bisiklete Zorla Tescil Şartı Koyuyor
Adem sonuçtan hiç memnun değil

Volta Bisiklete Plaka Çıkarmamızı İstiyorlar, Kanunsuz İş Yapılıyor

Adem
02 Şubat 2024 16:46
Volta Bisiklete Plaka Çıkarmamızı İstiyorlar, Kanunsuz İş Yapılıyor
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

A101 Volta Vsm Plaka Ruhsat Hk

06 Temmuz 2023 11:53