09 Ocak 2024 19:35

19 Ekim Çarşamba günü Petcode Anadolu Hayvan Hastanesi'ne, köpeğimi hasta olduğu için götürdüm. Ameliyat olması gerekiyordu ve ameliyat için anlaştık. Köpeğim ameliyat oldu. Ne kadar haber alamadıysam da, ısrarla arayarak ve mesaj atarak zorlukla da olsa durumu hakkında bilgi aldım. Sağlığı iyi olduğunu söylediler ve fotoğrafını gönderdiler. İlk ameliyatı konuşurken, bir hafta içinde teslim alacağım ve eski sağlığına bir ay sonra kavuşacağı konuşulmuştu ve konuşmaların her satırı kayıtlıdır. Ameliyatın zorlu geçtiğini, yemek yemediğini ve burundan sonda ile beslendiğini öğrendikten sonra, köpeğimi görmeye gittim. Gördüğümde kuyruğunu bile oynatamayacak durumdaydı ve kısa bir ziyaret gerçekleşti. Doktoruyla konuştuğumda 'İyi olacak, merak etmeyin. Sonda ile beslenmesi, yeterli proteini alıp toparlanmasını sağlar.' dedi. 1 Kasım sabahı telefonuma gelen bir mesajda, köpeğimin ters bir hareket yaptığı ve ameliyat yerindeki implantların düştüğü, oradaki kemiğin kırıldığı belirtildi. Kuyruğunu bile oynatamayan bir hayvanın bir anda çok hareketli hale geldiği düşündürücüydü. Tekrar acilen ameliyat olması gerektiği ve tekrar ameliyat olduğu söylendi. Ancak köpeğim, ameliyattan sonraki ertesi gün, ikinci ameliyatı kaldıramayıp çoklu organ yetmezliğinden öldü. Çok kederli ve üzgün olduğum için ilk etapta durumu sorgulayamadım. Fakat yaşadığım süreç geçip olanları tekrar düşündüğümde, sağlıklıyken bile yaramaz olmayan, ufacık köpeğimin boynunda boyunlukla, hareket edemez vaziyette ve küçük bir yoğun bakım kabininde, söyledikleri gibi birden çok hareketlendiği ve ters hareket yaparak boynundaki mevcut implant ve boyun kemiğini kırdığı hikayesi oldukça saçma geldi. Köpeğimin ölümünde ihmal olduğunu düşünüyorum. Aklıma, köpeğimin ilk ameliyatını takiben bakım sırasında veya gerekli röntgen çekimleri esnasında düşürüldüğü ve implantların ve kemiğin bu şekilde kırıldığı ihtimali şiddetle geliyor. Ameliyat süreci, bakım süreci ve ölümün ardından yürütülen süreçte karşımda hiçbir muhatap bulamamak da bu kanıyı desteklemektedir.

Dilara sonuçtan hiç memnun değil

Petcode (İstanbul) Veterinerde Yaşanan Acı Kayıp

02 Ocak 2024 18:02
Halil sonuçtan hiç memnun değil

İzmir Hayvan Hastanesi Çiğli Kötü Deneyim

20 Şubat 2024 02:51
İzmir Hayvan Hastanesi Çiğli Kötü Deneyim
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Pethome Veteriner Polikliniği Vicdansızlık Göz Göre Göre Katillik

01 Ocak 2024 14:36