Adalet Bakanlığı Tahliye Davası İstinaf Bitmek Bilmiyor

28 Mayıs 2024 19:29

Kira tahliye davasını kazandığım halde kiracım istinaf mahkemesine götürdü. 1 seneyi geçtiği halde istinaf mahkemesinde sonuçlanmadı. Ben her türlü mağdur oluyorum, bir dava üst mahkemesi bu kadar uzun sürmemeli. Kendi evim olduğu halde kullanmıyorum bu yüzden. İstinaf mahkemeleri bu kadar uzun sürmemeli, böyle adalet olmaz.

profile profile profile

Yorumlar (9)

Seval
Seval

Benimde kiracım bir yıldır kira ödemiyor. Tahliyeyi kazandık, istinafa gitti. Oradan gelmesi 2-3 yılı bulur dediler. 2-3 yıl kira ödemeden oturur kiracim. Ben böyle saçmalık görmedim. İcra yaptım ondanda sonuç alamadım. Kiracımın üzerine hiçbir şey yok

Ozden

Maalesef, mahkemeler tıkanmış, adalet bitmiş. Benim davalar da devam ediyor hiçbir gelişme yok

Engin
Engin

Merhaba, Hemen hemen aynı ayda istinafa taşınmış dosyamız. Bu yazışmaların üzerinden neredeyse 8 ay geçmiş. Var mı davanızda bir gelişme?

Merve

Ben davayı 2022 yılında açtım davayı 10. Ayda da bizim davamız kazandığımız halde istinafa gitti nereden bilgi alıyorsunuz 2022 nin dosyalarını incelediklerine dair

Feferi

Ben bugün avukata sordurdum tekrardan 2022 yılına bakıyorlarmış ve eylülde tekrar sorun demişler.

Feferi

Ben 2 hafta önce Kartal bölge adliyesini aradığımda 2022 dosyalarına bakıyorlardı.

Ozden

Bölge mahkemesinin hangi hukuk dairesine (mesela 6. Hukuk) gitmişse dosya, oranın kalemini arayıp dosya nurmarasından sorabilirsiniz. (edevletinizden vatandaş UYAP sayfasından dosya numarasını görüntüleyebilirsiniz)

Merve

Merhabalar sonuçlandırabildiniz mi istinaf açıldığı tarih nedir aynı şekilde benim de davam var da

Ozden

Aslında Tahliye davasını haziranda kazandık ama gerekçeli karar ve adli tatil yüzünden 23.09.2023 de açılmış isitnaf. Hala sıra gelmemiş bizim dosyaya geçen haftalarda sordum. 2022 yılının dosyaları inceleniyormuş daha.

Adalet Bakanlığı İstinafa Giden Dosya Ne Zaman Sonuçlanacak

24 Haziran 2024 00:42

Adalet Bakanlığı Kiracı İstinaf Mahkemesi Karar Bekliyorum!

24 Aralık 2024 13:00

Adalet Bakanlığı İstinafta Bekleyen Dosyalar