Kimya Mühendisleri Odası Aidat Borcu Ve Haksız Hesaplama

27 Aralık 2024 11:26

Kimya Mühendisleri Odasına üyeyim. Bu zamana kadar hiçbir etinden, sütünden, faaliyet, hizmet vs yararlanmadım. Sadece sene sonlarında borç mailleri ile kendilerini hatırlatıyorlar. Üye olduğunuzu unutuyorsunuz. 2024 Aralık ayında 6 yıllık borç maili ile karşılaştım. 7200 TL ve bu 6 yıllık borç 2024 aidatı ile hesaplanmış. Yani 2019 (13 TL), 2020 (13TL), 2021 (16TL), 2022 (16 TL), 2023 (50TL) ve 2024 (100 TL) aidatlarına göre olsa borç 2336 TL. Neden son sene aidatı baz alınıyor dediğimde ise yüzünü bile görmediğim yönetmeliği refere ediyorlar. Yani tamamen üyeleri kullanma başka bir şey değil gerçekten. Aidat ödemeyip sonrasında hukuki işlem gören var mı?

Arif
Arif

On yıl önce de bize de ilamsız tebligat geldi ödemedik icraya verdiler itiraz ettik mahkemeye verdiler kazandılar tekrar icraya verdiler başka şehirde olduğumuz için icra kabul etmedi borç 720 TL idi borcu sildiler o tutar için kimse uğraşmadı. Şimdi tekar7200 TL ilamlı tebligat göndermişler ilamlı olunca maaşımıza haciz uygulatabiliyorlarmış itiraz edemiyormuşuz ödedik icra mahkeme uğraşmamak için noter tasdikli bin tl verdik istifa dilekçesi gönderdik borcu kapattık bakalım kabul edeceklermi mühendislikte yapmıyoruz. Altı yıllık aidat istemeleri ve geçmiş aidat borçlarını en son aidat üzeriden talep etmelerini CİMER'e şikayet yazacağız sizde yazabilirsiniz

Gamze
Gamze

Arif Bey güncel durum nedir noterden istifa dilekçesi gönderince üyeliğiniz sonlandı mı? CİMER'den dönüş ne geldi?

Sibel
Sibel

Evet kesinlikle yazmalıyız. Yönetmeliği refere ediyorlar ama yönetmeliği kim neye göre hazırlıyor, üyelerin haberi olmuyor taslak iletilmiyor. Yani emrivaki bir durum var. Kesinlikle CİMER'e yazmalıyız. Bende uğraşmamak için ödememi yaptım. İstifa edeceğim bakalım ne olacak?

21 Ekim 2024 12:11

Yanlış Hesaplanan Aidat Borcu Ve İptal Edilmeyen Üyelik