Asılsız Aramalarla Banka Hesabım Boşaltıldı!

30 Kasım 2024 23:10

29.11.2024 16:30 civarında 08506401673 numaralı telefondan A*** adına arandım. İnternet bankacılığıma başka bir telefondan ve bir bilgisayardan giriş yapıldığını, işlem gerçekleştirmek üzere olduklarını, bu işlemlerin bana ait olup olmadığını teyit amaçlı arandığım söylendi. Ben de böyle bir işlem yapmadığımı ilettim. Bunun üzerine bana cep şifre geleceğini ve bu şifreyi tuşlamam gerektiğini iletti. Daha sonra sabah hangi işlemleri yaptığımı, hesabımdan kimlere ne kadar para gönderdiğimi tek tek anlattı. Şimdi telefonu kapatacağını ve A*** müşteri hizmetlerinden aranacağımı, işleme devam etmem için 1'i tuşlamamı söyledi. Dediği gibi kapattı. A*** tarafından arandım, işlem size mi ait sesli yanıt sisteminde ben işlemin bana ait olmadığı yönünde 0'ı tuşladım. Sonra tekrar aradı ve 0'ı tuşladığımı, bu şekilde işlem gerçekleştiremeyeceğini, kapatıp tekrar A*** müşteri hizmetlerinin arayacağını ve 1 tuşlamam gerektiğini söyledi. Bu kez 1 tuşladım, tekrar aradı ve birkaç cep şifre gönderdi. Şifreleri tuşladım, sonra güvenlik açığının sonlandığını ve rahatlıkla kullanabileceğimi söyledi. Bankacılığımı kapatır kapatmaz internet bankacılığıma baktım ve hesabımın -74 bin olduğunu gördüm. Hemen müşteri hizmetlerini arayıp bloke koydurdum. Hesabımdan 3 farklı işlem yapıldığını, 32.500, 32.500 ve 29.500 TL olduğunu söylediler. Bu işlemlerin bana ait olmadığını, işlemlerin iptal edilmesini istedim. 29.500 TL olan iptal edilmiş ama diğer ikisi gitmiş görünüyor. Şu an hafta sonu olduğu için hiçbir işlem yapamıyorum. Pazartesi şubeye gitmem gerektiğini söylüyorlar. Nasıl bir cevap alacağım bilmiyorum, ancak o kadar inandırıcı bir arama ki müşteri hizmetlerini arattırabiliyorlar, cep şifre gönderebiliyorlar, ek hesap açıp oradan para kullanıyorlar. Nasıl olacak bilmiyorum.

Zeynep
03 Aralık 2024 09:43