Yuvamız İstanbul Başvuru Sonucu Hakkında

Yuvamız İstanbul Başvuru Sonucu Hakkında
İsmail
26 Ağustos 2024 18:4520.218

Yuvamız İstanbul Ambarlı Ceme 3 yaşındaki oğlum için başvuruda bulundum. Bugün sonuçlar açıklanmış, olumsuz olarak değerlendirilmiş. Neyi kriter alıyorsunuz çok merak ediyorum. Üzerimize hiçbir şey yok, kirada oturuyoruz ve eşimde ben de çalışıyoruz. Çocuğa bakacak kimse olmadığı için başvuruda bulunduk. Anlaşılan kriter üzerinden değerlendirme yapılmamış, torpil almış başını gitmiş. Evi, arabası olan kişiler olumlu ama gerçek ihtiyaç olanlar olumsuz. Helal olsun, vallahi yazık gerçekten.

Yorumlar(18)

Erkan
Erkan
6 Ocak 2025 17:32

Bizim de adımıza 2 tapu var diye çıkmayacağına emin olarak başvurduk ama kabul edildik. Konuştuğum aileler arasında gözlemlediğim durumu iyi olanla dezavantajlı diye tabir edilen ailelerin çocuklarının eşit sayıda aldığı. Çünkü dezavantajlı dedikleri grup ücretsiz faydalanırken biz ücret ödüyoruz.

Senem
Senem
28 Ağustos 2024 22:51

Merhaba aynı sorun bende de var özel. Kreşe para. Yetmiyor aldığım. 17000. Tl 11000. Kreş yol yemek derken bir şey kalmıyor iki kere başvurdum ikisi de onaylanmadı bunun için her yere yazacağım

İnci
İnci
28 Ağustos 2024 22:13

Açıkçası şaşkınlık içindeyim. Benim oğlum geçen yıl 4 yaş sınıfındaydı çem'de ve geçen yıl koşullarımız didik didik sorgulandı ve gerçekten finansal gelir durumumuza ikna olununca kayıt kabul edildi ve ben de çok mutlu oldum güven verdi öyle olunca sistem. Bu yıl durumumuz daha müsait ve kaydımızı kendimiz sildirdik. Sildirirken bile bir dünya prosedürle sildirdik. Bir konuda kendi zannettiklerinizi gerçekler gibi kesin torpil demek çok basit bir söylem. Karmaya ya da tekamüle inanıyorsanız bir kez daha emin misiniz bakın derim iddianıza. Kaç kişinin ekmeği ve düzgün işleyen sistem bulmuşken onun adını etkiliyorsunuz.

Esra
Esra
28 Ağustos 2024 17:59

İki senedir burada okuduk. Şartları egitimi ve ücreti gerçekten çok iyi. Biz başladığımız da da sırada çok bekleyen vardı hatta ilk sene alınmadık. Ama bu sene herkes tanıdı duydu bu projeyi ve kreşlerin pahaliligida göz önüne alınca talep fazlasıyla arttı. Benim bildiğim öncelik İBB çalışan çocukları ve sonrasında da ekonomik durumu kreşe yetemeyecek aileler. Anne baba çalışıyor ise maas bordroları ve üzerine kayıtlı mal varlıklarına bakılıyor. Benim arkadaşım esi ile birlikte çalışıyor ve arabası da olduğundan 3 sene başvurdu kesinlikle çıkmadı. Torpil olduğunu asla düşünmüyorum tamamen sistemsel ilerleyen bir kurum. Tek sıkıntı talep çok yeteri kadar şube yok.

Fatma
Fatma
28 Ağustos 2024 13:43

Oralara bakan insanlar senin benim gibi çalışan ve ne yazık ki onlar önce kendisini ve çevresini faydalandiriyor. Asil ihtiyaç sahipleri ortada kalıyor. Bunun belediyeyle, baskanla, cumhurbaşkanıyla alakası olmuyor. Taban curumus.

Gökhan
Gökhan
28 Ağustos 2024 10:31

Fiyat uygun olunca ve talep çok olunca bu gibi durumlar oluyor 500 kişilik okula 3 bin başvuru olursa ortada illaki mağduriyetler oluşacak

Arife
Arife
27 Ağustos 2024 21:28

Olumsuz yanıt bile gelmedi bana. 2 yıl başvurdum ikisinde de hiçbir yanıt alamadım. Telefonla aradım yerine gittim bir şey söylemiyorlar. Cevap gelmeyince olmuyor onu anlıyorsunuz. Yani olumsuz bir dönüşe bile tenezzül edilmiyor. Ama en büyük projeymiş yuvamız İstanbul nasıl oluyor anlamadım

Elif
Elif
27 Ağustos 2024 19:58

Bizde başvuru yaptım üzerimde evde var arabada ama olumsuz denildi çok saçma kendi çalışanlarının çocuklarını çevre belediyenin çocuklarını alıyorlar herhalde saçmaaa mahalle kreşi hani nerede almayacaksalar

27 Ağustos 2024 18:15

Benimde evim iş yerim var ama banada çıkmadı torpil morpil yok vallahi. Yemin ederim ben bile dua ediyordum çıkmasın diye yoksa sabahın 6'sında kalkıp kim çocuğu götürecek oraya

Gülten
Gülten
27 Ağustos 2024 14:07

Evet torpil geçiyor bende çalışıyorum eşimde çalışıyor benim sonucumda olumsuz bu nasıl bir şeydir yaaaa gerçekten yaptıkları şeye inankj söyleyecek bir şey bulamıyorum

27 Ağustos 2024 13:49

Bende öyle duydum evi olan arabası olan veya herhangi bir varlığı olan insanlara çıkmıyor diye Evimde arabamda isimde asımda var ciksaydida yazdirmiyacaktim şükür eşim ev hanımı bakıyor ama çıkmadı tapu araba var bize çıkmadı yanin demem oku resmi bir kanıtınız olmadan lütfen böyle isyan etmeyin karalamayın torpil her yerde var olmayan yer yok siz bu işin başında olsanız sizde torpil yapacaksınız ben Bağcılar'da merkez mahaleesindeki yuvaya başvurdum araştırdım bir bayan eşinden ayrı ama sadece arabası var tek onu buldum geri kalan tapusu olmayan gazı ve şehit çocukları küçük bir araştırma sonucu gördüğün bu

27 Ağustos 2024 10:54

Boşandım çocuğumla tek başıma yasamaya çalışıyorum. Benimde olumsuz sonuçlanmış. Ben de anlamadım neyi kriter alıyorlar. Ne yapacağımı düşünüyorum kara kara. Özel kreşler 18.000 TL'ye geliyor servisle. Maaşım zaten 20.000 TL'ye geliyor mesailerle. Şaşırmış durumdayım.

Tuğba
Tuğba
27 Ağustos 2024 10:42

Talihsizlik olmuş sizin için. Bende başvurdum evim var ama kendim kiradayım ben zaten böyle bir sonuç bekliyordum yani demem ona ki tapu vs olunca inanın olmuyor içiniz rahat olsun... Olmamasına rağmen çok güzel bir hizmet ama kapasite artırılsa daha çok kişi yararlanabilir üzüldüm sizin adınıza

Sümeyra
Sümeyra
27 Ağustos 2024 10:10

Bende başvurdum ev kira eşim sürekli bir işi yok çalışmak istedim fakat kabul edilmedi arabada yok arabası ve evi olanları kabul ediyorlar tanıdığım var bu şekilde kızı gidiyordu ben anlamadım bu nasıl bir torpil başkası yaparken eleştiriyorlar torpilin kralını yapıyorlar oysa

Mahur
Mahur
27 Ağustos 2024 04:14

Aynı şey benimde başıma geldi bir hafta önce aramışlardı ücretsiz izindeyim eşimin de bir geliri yok bulduğu işlerde sigortasız çalışıyor dedim. Evet görüyoruz dediler ama yine de araştırıyoruz demişlerdi. Kızım kabul edilirse işe döneceğim yuvam İstanbul'un amacıda bu değil mi dedim evet dediler. Bugün baktım olumsuz. Resmen dalga 🌊 geçmişler

Yuvamız İstanbul Başvurularımız Neye Göre Olumsuz Oldu

Nihat
26 Ağustos 2024 22:162.136

Yuvamız İstanbul için başvuru yaptım. Kaç aydır bekliyoruz. 3 tane çocuğum var, ev kira, tek çalışan benim. Başvuru olum...

2 Destek2 Yorum

Yuvamız İstanbul Başvuru Sonucunda Haksızlık Yaşadım

11 Temmuz 2025 12:022.540

Yuvam İstanbul'a oğlum için başvuru yaptım, olumsuz sonuçlandı. Neye göre alım yapıyorsunuz? Çalışıyorum, eşimden boşand...

Yuvamız İstanbul Neye Göre Olumsuz?

26 Ağustos 2024 19:46998

3 yaşındaki oğlum için Yuvamız İstanbul Kocasinan Ceme başvuruda bulunmuştuk olumsuz olarak değerlendirilmiş tamam ama n...

Yuvamız İstanbul Dosya Yüklendi Ama Değerlendirilmiyor!

Yuvamız İstanbulDosya Yüklendi Ama Değerlendirilmiyor!

Sümeyye
Yuvamız İstanbul Hızlandırın Lütfen Sonucu

Yuvamız İstanbulHızlandırın Lütfen Sonucu

Merve
Yuvamız İstanbul Yaş Sınırı Sorunu!

Yuvamız İstanbulYaş Sınırı Sorunu!

Mehtap