16 Ekim 2024 11:09

25/09/2024'de çocuk gastroenteroloji uzmanı tarafından oğlum için abbott pediasure Plus fiber isimli beslenme ürünü reçetesi yazıldı. 26/09/2024 'de Anamur ilçesi mutlay Eczanesi'nden reçeteye konu ilacı (beslenme ürünü) teslim aldım. 60 kutu için 1.150 TL fark ödemesi yaptım. Ürünün ilacabak sitesinde kutu fiyatı 138 TL idi.

Ürün 220 ml'lik tetrapak kutusu içerisinde pipetle içilebilir formatta sıvı bir üründü. Oda sıcaklığında muhafazası yazılıydı. Oğlum günlük dozunda mamayı kullanmaya başladı. 15/10/2024 'de içmek istediğinde tadının çok kötü olduğunu fark ederek öğürme refleksi gösterdi ve derhal tükürdü. Kutuda yazılı son kullanma tarihi 13/05/2025 olarak yazılı idi. Kutuyu salladığımda içinde sıvı formasyonda olması gereken içeriğin sallanmadığını ve kutu altında katılaştığını fark ettim.

Kutu ağzını keserek açtığımda burnuma kesif bir ekşilik kokusu geldi. Ayrıca ürünün puding kıvamında katılaştığını gördüm. Kutu ağız kısmında da koyu renk tortular bulunuyordu. Eczaneden ilacın nevzat ecza deposundan geldiği bilgisi aldım. İnternetten araştırdığımda https://www.tr. abbott/products sitesinde ürünle ilgili hiçbir bilgi olmadığını gördüm. Bu sitedeki link https://www.abbottnutrition.com/ sitesine yönlendirdi. Orada ise birebir aynı olmadığını, benzerinin ise daha nitelikli ambalaja sahip olduğunu gördüm. Netice olarak sorunun muhtemelen ambalajlamadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca uluslararası bir marka olan abbott markasının Türkiye'de pazarladığı ürünün normal süt veya meyve suyu gibi ambalajlanırken yurt dışı ürünün ise daha nitelikli ambalajlandığını görmek de beni ayrıca üzdü ve kendimi kötü hissettirdi. Oysa ki çocuğum için iki yıl kadar önce de nutricia fortini multifibre marka beslenme ürünü kullanmıştık ve onun ambalajı çok nitelikli ve koruyucu idi. Bu şekilde bir sorun da hiç yaşamamıştık. Abbott firmasının bu hususta özensiz davrandığını, ülke içi ve dışı çifte standart uyguladığını görmek üzücü.

Benimle aynı durumda olan ve çocuğu için uğraşan anne babaları bu konuda uyarmak ve başka mağduriyetler yaşanmaması için abbott firmasının gerekli önlemi almasını sağlamak amacıyla buradan tüm kamuoyu ile paylaşmak istedim. (not: fotoğraf sıralaması site kaynaklıdır.)

23 Temmuz 2024 18:30
Uygur Eczanesi (Antalya) Argivit Bozuktu
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Çukurova Pet Yanıltıcı Stok Güncellemeleri Ve Fiyat Artışı

09 Ekim 2024 13:53