Pelin sonuçtan hiç memnun değil

Business Channel Türk Hayal Kırıklığına Uğratan Yayın Deneyimi

17 Mart 2024 19:32

Uzun uzun yazacağım süreci, okuyamayacaklar için özetleyeyim; mağdur edildiler. Beni arayarak perspektif programlarına konuk olmamı istediler. Yayının ücretsiz olduğunu, isteğim doğrultusunda yayın haklarını satın alabileceğimi belirttiler. Anadolu yakasından yola çıkarak, korku filmi sahnelerini andıran binaların bulunduğu lokasyona vardım. Yayın yapıldı, ardından beni bir kadının odasına götürdüler. Bana 10.000 TL verirsem neler yapabileceklerini anlattılar. Milyonlarca takipçi ve erişimden bahsettiler. Sonrasında 15.000 ve 20.000 TL'lik opsiyonlar sundular. Para vermezsem ne olacağını sorduğumda, Youtube.com'da yayınlamayacaklarını, sabah 06:30'da sitede yayınlayıp biteceğini söylediler. Bu bilgi bana telefonda verilmemişti. Hazırlanmış ve zaman harcamışken, yayınlanmasını istedim ve ne yazık ki 10.000 lira ödedim. Oradan ayrıldığımda kendimi çok kötü hissettim. Sonra sosyal medya ve Youtube.com hesaplarının etkisiz olduğunu gördüm. Hatta şahsi hesabımın etkileşimi daha yüksekti. Takipçi satın aldıklarını düşündüm. İstemediğimi, paramı geri ödemelerini talep ettim. M****, A**** ve kanalın sahibi S***** K****'ya yazdım. Parayı S***** K****'nun hesabına yatırmıştım. Paramı iade etmediler ve böyle bir durumun olmadığını söylediler. S***** K**** mesajıma dahi dönmedi. Yayınlanma sürecinin 20 gün içinde olacağı, bir gün öncesinde haber verileceği ve video gönderileceği belirtilmişti. Ancak çekim günü 'yarın yayınlanacak' diye mesaj aldım. Parayı geri ödememek için aceleyle yayımladılar. Video yalnızca Youtube.com kanalında canlı yayında görüldü ve toplam 6 kişi izledi. Onlar da tanıdıklarım. 10.000 TL karşılığında sadece 6 tanıdığım kişinin izlediği bir video için ödeme yaptım. Videoyu bana göndermediler. Video kalitesi çok kötüydü; ne ışık ne açı doğru düzgün ayarlanmıştı. Kendi çekimim çok daha kaliteli olurdu. Bu yaşananlar için hakkımı helal etmiyorum. Umarım bu şekilde kazandığınız paralar, bir gün sağlık sorunları nedeniyle daha fazlasını harcamak zorunda kalmazsınız.

Yorumlar (5)

Fatih

Prelin hanım geçmiş olsun. Bugün maalesef ben de sizin yaşadığınızın aynısını yaşadım. Çekim bugün yapıldı ama, gitti 10 bin. 48 yaşındayım ama hala insanlara güvenmemeyi ve daha da önemlisi internetten birazcık araştırıp da böyle basit ve adil olmayan durumlara kanmamayı öğrenememişim. Umarım başka insanlar böyle basit ve ucuz şeylere kanmaz.

Fatih

Bu kurumu bu kadar şikayet varken basın ilan kurumuna şikayet etmek gerekir diye düşünüyorum.

Halit
Halit

Kesinlikle Doğru olduğunu inanıyorum çünkü aynı olay benim başıma geldi. Ben sözleşme yapmıştım ve kendileriyle iletişime geçip ödeme yapmayacağımı WhatsApp numarasına yazdım ve beni terbiyesizlikle itham etti ve beni engelledi oradaki hanımefendi. Tüm gerekli ekran görsel ve kayıtlarını aldım belge ve bilgi mevcut. Bu konuda yapmış olduğumuz sözleşmeden kaynaklı alacak davası açar veya ihtarname gönderir ise elimde itiraz edebilecek döküman ve yazışmalar mevcut.

Kubilay

Yeniden merhabalar, konu hakkında güncelleme yapmak isterim, benim çekimim sonrasında bugün program yayımlandı, mutlu oldum, elbette izlenilebilirlik vb. Ayrıca değerlendirilebilir ancak ben bu çekimi muhtelif platformlarda kullanacağım, kanal yönetiminin sözünde durmuş olduğunu görmek para kaybetmek - kazanmaktan çok daha önemli olarak bana iyi hissettirdi zira kandırılmamış olmak bugün yaşadığımız hayatta sevin veriyor. Bu vesile ile kanal yöneticilerine teşekkür ediyorum.

Kubilay

Pelin Hanım merhaba, yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm zira dün aynı şekilde bir çekim yapıldı 10.000 TL ödedim ve bugün mesaj gönderip ne zaman yayınlanır öğrenmek istedim, yanıt ve dönen olmadı. Belki bende maalesef aynı hale düşüyorum. Umarım yanılıyorumdur ancak yanılmaz isem, çok önemli bir ders için 10.000 TL bedel ödemiş olarak ve hakkımı helal etmeyerek bunu kulağıma küpe olarak alacağım.

Business Channel Türk TV Daveti Ve Sonrasında Talep Edilen Ücret

09 Ocak 2024 09:57