Emin sonuçtan hiç memnun değil

27 Temmuz 2024 04:21

K-Othrine ilacını pire için aldım. Almaz olsaydım. Keşke pire için yorgan yaksaymışım. Ürünün üzerinde nasıl kullanacağımız yazmıyor. Bir e-ticaret sitesinden aldım. Ve soru cevap kısmında insan üzerinde bir etkisi yoktur yazıyordu. Fakat kullandıktan sonra gözlerimde tahriş oluştu. Göz çevremi defalarca yıkamama rağmen yangı hissediyorum. İlacın insan üzerine olumsuz etkilerini internette araştırdıktan sonra öğrendim. Bence kullanmadan önce mutlaka araştırın. İlacın göz yakmasının yanında çok daha kötü yan etkileri var. İlacı almadan dikkatlice araştırın. Bence doğal yollarla pire ve sivrisinekler ile başa çıkılabilir.

03 Ekim 2024 02:45

K-Othrine sinek ilacı için daha önce yazmış olduğum sikayetvar kaydına bazı ilaç firmaları satıcıları tepki göstermişti. İlacı kullandıktan sonra kedimin bir gözünde görme kaybı olmuş, benim de gözlerim yanmıştı. An itibari ile i̇lacın nörotoksik etkiye sahip olduğunu. Bu etkinin de Bayer firmasi tarafından bizzat ispatlandığını bunun da i̇lacın güvenlik formunda belirtildiğini öğrendim. Bazı ülkelerde kullanımın yasaklandığını Avrupa Birliği ülkelerinde de sınırlandırıldığını öğrendiğim için bir şikayet yazısı derledim.

İ̇lacın etken maddesi deltamethrin ile ilgili hayvanlar üzerinde yapılan deneyler ile solunuma tabi nörotoksin olduğu kanitlanmistir.

Aşağıdaki ifadeler orijinal prospektüsten alintidir. “prospektüsünde etken maddesi deltametrin in hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde ortaya çıkardığı etki söyle paylaşılmıştır

“ deltametrin sebep olmuştur nörodavranışsal etkiler ve/veya nöropatolojik değişiklikler hayvanlar üzerindeki çalışmalarda. Toksik etkileri deltametrin ile ilgili pretroid nörotoksisite için tipik geçici hiperaktivite.”

buraya dikkat: i̇lacın etken maddesinin psikolojik ve davranışsal bozukluklara yol açtığı hayvanlar üzerinde yapılan deneyle kanitlanmistir. Yan etkileri bir tarafa bırakın deltametrin isimli etken maddeye kendinizi ve çocuklarınızı maruz bırakmayı nasıl göze alabiliriz?

Siz ya da sevdikleriniz Hindistan vatandaşlarından daha mi değersiz? 2020 yılında mahkeme kararı ile deltametrin kullanımı potansiyel zararlarından ötürü ülkede yasaklandı.

AB ülkelerinde solunumunda nörotoksin etkiler yüzünden ve su canlılarının yaşamını çok tehlikeye attığı için kullanımı sınırlandırıldı.

Ilacin prospektüs bilgisini Turkce sitede, etken maddenin hangi ülkelerde yasaklandığı yabancı kaynaklarda bulunuyor.

Bu bilgileri okuduktan sonra bahçemdeki pire sürüsünü doğal yollarla yok ettim. Siz de hangi haşere ile mücadele etmek isterseniz ona uygun doğal bir yöntemi internetten araştırabilirsiniz. İnsan ve hayvan üzerinde bu kadar olumsuz etkisi olan ilacı piyasaya suren Bayer'i şikayet ediyorum. Prospektüssüz bu ilacı satanları şikayet ediyorum.

İlaç satıcıları ambalajın üzerine dolanmış şekilde yapıştırılmış etiketin arkasını prospektüs olarak yutturmaya çalışacak. O etiket bilgilendirme içindir. Yan etkileri, kullanırken koruyucu kiyafet kullanımını, solunduğunda ya da cilde temasta ortaya çıkabilecek etkileri içermez. Prospektüs olmadan satılan ilaçları toplumsal bilinç oluşturmak için buradan şikayet ediyorum.

27 Temmuz 2024 10:00
Bayer İnsan Sağlığı Üzerindeki Olumsuz Etkiler

İnsan üzerindeki etkilerini bahsettim, kedimin bir gözünün de görme kaybı olmasına neden oldu. Tüm bunlar bir yana bırakın pire yok etmeyi, örümcek dahi olduremedi. Sadece 6-7 tane küçük karınca üzerinde etkili olmuş. Dolayısı ile karınca harici üzerinde kullanacaklar ilaca asla yanasmasin. Karınca öldürecekler de başka ilaç denesinler.

14 Ağustos 2024 13:36

K-Othrine kimyasal bir ilaçtır. Her kimyasal ürünün bir prospektüsü mevcuttur. Ben bu ilacı bir e-ticaret sitesinden (H****B****A) satin aldığımda ilaç ile ilgili bir bilgilendirme kitapçığı ya da prospektüs gelmedi. Soru cevap kısmında “insan sagligi üzerinde olumsuz etkisi yoktur” ya da bebekli bir evde kullanılabilir mi “ ürün kokusuzdur” gibi manipülatif cevaplar bulunmakta. Kullandıktan sonra kedimin bir gözü kor oldu. Benim de gözlerim yandı. İnternetten araştırdığımda ise adeta şok oldum. Ürün koruyucu kiyafet - eldiven ve gözlük olmadan kullanılamaz, yazıyordu. Hatta o kadar ki gözlük için belli bir standart bile belirtiliyor. Eğer kiyafet ile ilaçlanma yapılmışsa kıyafetlerin çıkarılarak hemen yıkanması gerektiği yazıyordu. Ayrıca, i̇lacın kullanımına bağlı ortaya çıkan zararlı neticeler prospektüsteki eksik bilgilerden kaynaklanırsa, bilgilendirme hatasından söz edilir. Burada i̇lacın kendisinde bir hata bulunmamakla birlikte, kullanımına ilişkin eksik bilgilendirmeden dolayı olumsuz netice ortaya çıkmaktadır. 1262 sayılı Kanun ile Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliği ve Beşeri Tıbbi Ürünler İmalathaneleri Yönetmeliği gereğince satışı yapan mağaza ve e-ticaret sitesi suç islemistir. Zira i̇lacın nasıl kullanilacagi, hangi önlemlerin alınacağı belirtilmemiştir.

14 Ağustos 2024 13:42

Aşağıdaki fotoda ilacın prospektüsünü görebilirsiniz, bu prospektüsü okumadan asla ilacı kullanmayın.

Turgut
Turgut

Karınca ve sineklere hiçbir etkisi olmadı

Yusuf
06 Haziran 2024 07:51