Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

11 Aralık 2024 13:31

Sayın Yetkili, 10 Kasım 2024 tarihinde TYBUYV2Y2CV46Z3Y49 barkod numaralı ürünün “Satıcının listelediği/satışını gerçekleştirdiği ürünün orijinal olmadığının veya kuvvetli orijinallik şüphesi taşıdığının tespit edilmesi” gerekçesi ile 136726 satıcı ıd numaralı mağazama haksız ve mesnetsiz olarak 48 puanlık ihlal verilmiş ve mağazam bu mesnetsiz ihlal iddiasından ötürü feshedilmiş/kapatılmıştır. Öncelikle belirtmek gerekir ki Trendyol üzerinden yaklaşık 5 yıldır satış yapmaktayım ve 5 yıl boyunca herhangi bir şekilde orijinal olmayan ürün satışı gerçekleştirmediğim gibi bu nedenden ötürü herhangi bir ihlal puanı da almadım. Ürün değerlendirmeleri ve puanları incelendiğinde mağazamın başarısı açıkça görülecektir. Somut olayda da Twingo markası adı altında satışı yapılan Air La Liga model kramponu marka sahibinin onayı ve izni ile satmaktadır. Somut olaya konu ürünü satmama dair marka sahibinden alınan izin yazısı ekte olup ürüne ait toptancı tarafından kesilen faturalar da ektedir. Marka sahibinin izni ve onayı ile satılan ve tescillenmiş bir marka ile marka sahibi tarafından üretimi gerçekleştirilen ürün için marka ihlali gerçekleşmediği ve taklit ürün olmadığı açıktır. Görüldüğü üzere halihazırda Twingo markası adı altında Gamas Ayakkabı Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından 2016 53679 tescil numarası ile tescillenmiş markaya ait ürünün satışını marka sahibinin izni ile gerçekleştirmekte olup herhangi bir marka ihlali söz konusu değil iken mağazamın kapatılması kadar ağır bir yaptırımı olan bu ihlal iddiasının neye dayandırıldığını anlamak mümkün değildir. Bu denli ağır bir yaptırımı olan iddiaya karşı tarafıma herhangi bir savunma hakkı da tanınmaması sebebiyle mağdur olduğumu belirtmek isterim. Ekte sunduğum faturalar ve marka sahibinin izin yazısı göz önünde bulundurulduğunda mağazamın kapatılmasına dayanak gösterilen “satıcının listelediği/satışını gerçekleştirdiği ürünün orijinal olmadığının veya kuvvetli orijinallik şüphesi taşıdığının tespit edilmesi” iddiasının mesnetsiz ve hukuki dayanaktan yoksun olduğu açıkça görülecektir. Herhangi bir gerçeklik payı olmayan ve tarafıma savunma hakkı dahi tanınmayan ihlal iddiası sebebiyle Kasım kampanyaları nedeniyle en yoğun olduğum dönemde mağazam kapatılarak maddi olarak zarara uğradım ve telafi edilemez şekilde mağdur edildim. Yukarıda açıklanan nedenlerle tarafıma isnat edilen ihlal gerekçesinin yerinde olmadığı izahtan vareste mağazamın açılmasını talep etmekteyiz.

Esra
Esra

Merhaba mağazanız geri açıldı mı?

Taner sonuçtan hiç memnun değil

Haksız İhlal Puanı İle Mağaza Kapatıldı, Ödemeler Askıya Alındı

26 Ağustos 2025 22:25
Birol sonuçtan hiç memnun değil

Somut Delil Olmadan Mağazam Süresiz Kapatıldı, Acil Çözüm Bekliyorum

15 Ekim 2025 17:09