Arif sonuçtan çok memnun

02 Aralık 2024 23:55
Arif'in Teşekkür Mesajı
“Pazarama üzerinden ücret iadesi yapıldı. İstanbul Kahvesi adlı firma ürün iadesi ile ilgili herhangi bir sorun çıkarmadı. Bu sorunu dikkate alarak çözüme kavuşmasını sağlayan Pazarama firması yetkililerine ve sikayetvar temsilcisine çok teşekkür ederim.”

Pazarama internet sitesi üzerinden İstanbul Kahvesi adlı firmadan satın aldığım 4 farklı çeşit Lavazza çekirdek kahve tamamen birbiriyle aynı ve sahte ürün çıktı. 4 paketten ikisini açtım ve 50 gram çektim. Fotoğraflarda da görülebileceği gibi kahve çekirdekleri ve çekilmiş halleri birbiriyle tamamen aynı ama bu iki ürünün birisinin 8/10 sertlikte ve diğerinin 5/10 sertlikte olması gerekiyor. Ben aynı zamanda Kahve Dünyası'ndan orta kavrulmuş çekilmiş Türk Kahvesi alan birisiyim. Lavazza adıyla satılan bu kahveler kesinlikle bildiğimiz orta kavrulmuş Türk Kahvesi'dir. Hatta barista makinesinde kahveyi yaptığımda ortaya çıkan koku ve içtiğimde aldığım tat tamamen Kahve Dünyası'nın orta kavrulmuş Türk kahvesi ile aynıdır. Zaten görüntüleri ve renkleri de, kokusu ve tadı gibi birebir tutmaktadır. Hem yurt dışında hem yurt içinde farklı firmalardan Lavazza çekirdek kahve alan ve yıllardır çekirdekten kahve çekerek barista makinesinde kahvesini kendisi yapan birisi olarak, kesinlikle bu ürünlerin sahte olduğunu söyleyebilirim. İade talebi oluşturmak istediğim zaman ise Pazarama firması "Bu ürün iade edilemez. Detaylı bilgi almak için 0 850 724 79 76 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz." şeklinde bir uyarı veriyor ve sahte kahveleri iade etmeme izin vermiyor. Pazarama, adının verdiği güveni kullanarak, sahte kahve satan İstanbul Kahvesi adlı firmaya aracılık etmekte ve benim gibi bir son kullanıcıyı kandırmaktadır. Sahte kahveleri iade etmem Pazarama firmasının bir çözüm üretmesini bekliyorum. Aksi halde ürünleri çöpe atıp, ödediğim parayı Pazarama'nın nasıl hiç ettiğini, bir yazar olarak başka etkili çevrim içi alanlarda anlatmam gerekecek.

03 Aralık 2024 08:49 (Şikayetten 8 saat sonra)
03 Aralık 2024 12:59
sahte-lavazza-kahve-skandali-pazaramanin-guvenilirligi-sorgulaniyor-5.jpg
sahte-lavazza-kahve-skandali-pazaramanin-guvenilirligi-sorgulaniyor-2.jpg

Sikayetvar tarafından arandım. Pazarama ile bağlantı kurarak benim adıma iade kargo kodu oluşturdular. Açık ve kapalı kahve paketlerini düzgünce paketleyerek iade kodu ile kargoya teslim ettim. Gönderim için, açılmış 2 paketi çektiğim toz kahveleri de yanına ekleyerek açılmamış diğer 2 paketle beraber kargoya hazırladım. İade sürecinde paketler açılmış olsa bile firmanın ücret iadesi yapabileceğini belirttiler. Sonuca göre son durumu buradan güncelleyeceğim.

04 Aralık 2024 22:12

Pazarama, oluşan nahoş durumdan dolayı, tarafıma 200 TL değerinde müşteri memnuniyeti hediye çeki tanımladı. En azından alışveriş bedelinin 1/8'ini hediye çeki olarak tanımlamaları, durumu ciddiye aldıklarını gösteriyor. İstanbul Kahvesi adlı firma 3 paketten oluşan ilk iadeyi teslim aldı, tek paketten oluşan ikinci iadeyi daha teslim almadılar. Onu da teslim aldıktan sonra nasıl bir tavır takınacaklar ve nasıl bir aksiyon alacaklar, müşteri olarak benim memnuniyetim açımdan firmalarla ilgili belirleyici olacak olan tam olarak bu olacak. Alınan aksiyonlardan dolayı şu an için Pazarama'ya teşekkür ederim.

07 Aralık 2024 17:35

Özkan sonucu yetersiz buldu