Akbank Emekli Promosyon Güncellemesinde Yaşlılara Çıkarılan Zorluklar

Olcay
11 Nisan 2024 14:02

Babam, emekli maaşını Düzce ilindeki Akbank şubesinden almaktadır. Emekli promosyon güncellemesi için şehrimizdeki tek Akbank şubesine giderek sıra almış ve 70 yaşında, ameliyatlı bir birey olarak saatlerce beklemiştir. Sıra kendisine geldiğinde, güncelleme yapabilmemiz için iki adet fatura ile otomatik ödeme talimatı vermemizi ve kredi kartı almamızı istemişlerdir. Babamın kendine ait bir evi olmadığı ve dolayısıyla herhangi bir faturasının bulunmadığı durumu izah ettiğinde, görevli kişi 'Biz emri böyle aldık' diyerek, saatlerce beklemiş olan yaşlı kişiyi geri çevirmiştir. Sonuç olarak, yaşlı babam 'Bir daha oraya gidip bekleyemem, çok yoruldum.' diyerek üzüntü içinde kalmıştır. Bu duruma karşı tepkimi ifade etmek gerekirse, sadece hayretler içindeyim.

profile profile

Seda

Lütfen bu fatura mecburiyeti zorlamanızdan vazgeçin Akbank. Böyle bir hakkınız yok. Emekli maaşı sizin bankanızda tutulacağı için Promosyon veriyorsunuz. Ek promosyondan faydalanmak istersek Ftr. İstersiniz. Ama bunu tüm promosyona genelleme olarak şart koşamazsınız. Yaşlı bireylerimize ayrıca kolaylık tanınması gerektiğini düşünüyorum

Orhan
Orhan

Aynı zorluğu 82 yaşındaki babama da yapmış İzmir Karşıyaka Girne Akbank. Üstelik 6 adet otomatik faturası olduğu halde 4 fatura getir demiş. İş bilmez, beceri yoksunu personel. Zaten sende 6 otomatik faturası var. Ne faturası istiyorsun. Bundan sonra Akbank benim için bitmiştir. Yaşlılara saygısı olmayan banka da kuruşumu bırakmam. Yatırım ve bütün hesaplarımı bayramdan sonra kapatacağım.

Seda

Diğer bankaların internet hizmeti üzerinden bu başvuru online yapılırken, Akbank'ın bu kadar zorluk çıkartması saçmalık. Üstelik otomatik fatura talimatını mecbur tutamaz. Promosyon ödemesini yapar, ek hediye promosyonundan yararlanmak isteyen Fatura adedi kadar faydalanır. Bu zoraki tutuma Akbank'ın son vereceğini umuyorum. Yazılanları okuyunca rahatsız oldum, yaşlılarımıza öncelik ve kolaylık tanımanız gerektiğini düşünüyorum, bu diretmelerden vazgeçin ve kendim de emekli olarak güncelleme yapamadım henüz. Bu şekilde devam ederse başka bankaya taşıyacağım sanırım.

Sadeddin sonuçtan hiç memnun değil

Sadeddin
29 Mart 2024 17:16
Emin sonuçtan hiç memnun değil

12 Nisan 2024 04:38

Fatma