Ali sonuçtan hiç memnun değil

Turkcell Cayma Bedeli Mağduriyeti

03 Aralık 2024 14:47

24 Kasım 2024 tarihinde Turkcell'e numaramı taşıdım ve Altın Festival 20 GB paketine geçiş yaptım. Ancak bugün itibariyle Turkcell çok daha uygun paketler sundu. Ben de yasal hakkım olan 14 gün içinde cayma hakkımı kullanarak Altın Festival 20 GB paketimi iptal ettirip Büyük Festival 20 GB paketine geçiş yaptım. Müşteri temsilcisi 141,75 TL cayma bedelinin çıkacağını aktardı. Ben de bu işlemin yasal olmadığını, 14 gün içinde cayma hakkım olduğunu belirterek işleme devam etmesi yönünde onay verdim. Yeni pakete geçişim sağlandı ve müşteri temsilcisinin dediği gibi 141,75 TL cayma bedeli de faturama yansıdı. Yansıyan bu cayma bedelinin kanun kapsamında 14 günlük cayma hakkına istinaden iptal edilmesini ve faturamdan 141,75 TL'nin silinmesini talep ediyorum. Talep olumsuz olduğu takdirde kanunlara aykırı hareket edilmiş olacaktır ve bu konuda şikayetimi yetkili resmi mercilere taşıyacağım.

03 Aralık 2024 14:47 (Şikayetten 1 dakika sonra)

03 Aralık 2024 14:58
03 Aralık 2024 15:20

Tüketicinin Korunması hakkında Kanunun 48. Maddesinin 4. Fıkrasında "(4) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir." hükmüne yer verilmiştir. Söz konusu kanunun ilgili madde ve fıkrası gereğince kanuna aykırı şekilde çıkarılan cayma bedelinin iptal edilmesini talep ediyorum. Olumsuz cevap vermeye devam etmeniz halinde konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağım.

04 Aralık 2024 14:04

E devlet üzerinden an itibariyle Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptım. Heyetin kararını bekliyorum.

Emine
Emine

Ali bey iptali nasıl gerçekleştirdiniz bana başka operatöre geçip gelmeniz lazım dediler. 14 günlük cayma hakkımı kullanıp iptal ettirmek istiyorum dediğimde olmaz dediler o kampanya başka operatörden gelenlere dediler.

Ali

Geçtiniz mi yeni tarifeye Ertan bey?

Ali

Siz Turkcell e geçeli kaç gün oldu eğer 30 günden az bir süre ise tekrar arayın bir bilene denk gelmeniz lazım. Eski taahhüdü iptal etsinler yeter sonrasında yeni tarifeye geçiş yapsınlar zaten eskisini iptal edince yeni tarifeler Turkcell uygulamasında da çıkıyor demişler bir Forum sitesinde.

Emre sonuçtan çok memnun

05 Aralık 2024 19:34
"05/12/2024 saat 19.27 de tarafıma ulasan müşteri temsilcim Elvan Hanım şikayetimi gidermiş olup kendisine bilgisine ve nazik hareketlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum."
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

06 Aralık 2024 00:47
Turkcell Cayma Bedeli Mağduriyeti: Yasal Haklarım Çiğneniyor