Trendyol'dan Aldığım Robot Süpürge Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti

18 Ekim 2024 17:25

Şubat 2024 tarihinde Trendyol'dan Xiaomi Robot süpürge aldım. Satıcı Trendyol'un kendisi olduğu için özellikle tercih ettim, herhangi bir sorun durumunda daha kolay ulaşabilirim umudu ile. Ancak ürün geldi ve 2 defa kullandıktan sonra bozuldu. Haziran ayında ilk garanti belgesi talebini oluşturdum ve bugün Ekim'in 18'i ve hala ürünün garanti kapsamında tamir edilmesine dair herhangi bir gelişme olmadı. Az önce aradılar ve 'Evet, şubatta almışsınız ama garanti süresi dolduğundan iadeniz ki iade talebim olmadı, onarım talebim oldu ama reddedilmiş ve size geri gönderilmiştir.' cevabını aldım. Şu an sinirden yazmakta zorlanıyorum. Hazirandan bu yana ürünü garanti kapsamında yaptırmak için yaptığım sayısı onu geçen telefon görüşmesinin sonunda bugün 'Garantisi yok, gidin yasal haklarınızı arayın.' cevabını aldım. Tabii ki yasal yollara başvurup elimden geleni yapacağım. LinkedIn ve diğer sosyal medya kanallarından elimden geleni yapacağım ama soruyorum, değer mi? Adınızı böyle ucuz hareketlerle kirletmeye değer mi? 9 bin TL'lik ürünü satıp sonra 'Bozuk ama bize ne, gidin yasal haklarınızı arayın.' cevabını vermek. Yasal yollara tabii ki başvuracağım ve sonucu buraya tekrar yazacağım. İnsanları yanıltmak sonra dalga geçer gibi 'Gidin yasal yollara başvurun.' cevabı verip telefonu yüzüme kapatmak ne demek hep beraber yaşayıp görelim. Bunu okuyan diğer tüketiciler lütfen az yazdığımı ama fazla abartarak yazmadığıma inanın ve Trendyol'u buna göre değerlendirin.

18 Ekim 2024 17:08

Trendyol dan aldığım Xiaomi marka robot süpürge aldıktan çok kısa süre sonra bozuldu ve ben Haziran ayında Trendyol ile ürünün garantisi konusunda büyük bir mücadeleye başladım (bu kadar zor ve büyük olmasını o zaman bilmiyordum) Aylarca ürünün garantisi faturasıdır, yetkili servise gönderebilirsiniz dediler ama asla yetkili servis bilgisi paylaşmadılar. Her aradığımda zaten talep kaydınız var o sonuçlanmadan yenisini açamayız dediler, o sonuçlanınca aynısını açabiliriz başka talep açamayız dediler ve o da olumsuz sonuçlanınca gidin yasal haklarınızı arayın dediler. Bugün şubatta aldığım makinenin garantisinin dolduğunu herhangi bir şey yapacaklarını yasal yollara başvurmamı iletip kapattılar. Arayan yetkili size bunları mail atamam telefonda söylerim sizde gidip yasal haklarınızı arayın bizim bu cevaptan (Cevap: Şubatta almış olabilirsiniz ve 2 yıl garanti söylenebilir ama garantisi yok) başka verecek cevabım yok, yeni bir kayıt açamam gidin Tüketici Hakem Heyeti'ne denildi ve kapatıldı telefon. Ne yapacağımı ve söyleyeceğimi ve yazacağımı şaşırmış durumdayım. Ülkenin en bilinen alışveriş uygulamasının yaptığı inanılmaz. Düşünsenize bir ürün satıyor ve 2 yıl garantisi var diyorsunuz ve bugün tüketiciye bu kaydı açmak bunları yazmak zorunda bırakıyorsunuz. Yasal haklarımı tabii ki arayacağım. Ancak tekrar yazmak isterim ki başkaları da benimle aynı hataya düşmesin. Başkaları da 9 bin tl ödeyip bir ürün alıp bozuk ürünle kapıdan kovulmasın. Lütfen herkes bu konuya özen göstererek Trendyol'a yaklaşmalı artık. Trendyol'dan bu iki kaydım konusunda dönüş bekliyorum, aksi halde bu kayıtları da gideceğim yasal mercilerde kullanacağım. Son olarak telefonda ısrarla iadeniz kabul edilmedi dediler ve ben de ısrarla iade etmedim, iade talebim asla olmadı, onarım talebim oldu derken evet ama iadeniz kabul edilmedi işte diye dalga geçti karşımdaki kişi.

Cemil sonuçtan hiç memnun değil

22 Temmuz 2023 00:49
Trendyol Xiaomi TR Resmi Ürün Distribütör Garantili Çıktı. Destek Yok