Ertan sonuçtan hiç memnun değil

Katılım Emeklilik'te Hayal Kırıklığı Ve Gizli Kesintiler!

18 Aralık 2024 21:18

Kuveyt Türk müşterisiyim. Bireysel emeklilik sisteminde katılım fonlarından yararlanmak ve devlet katkısını alabilmek için başka bir firmadaki hesabımı dondurup Katılım Emeklilik üzerinden yeni sözleşme yaptım. Müşteri temsilcisinin tavsiyesi üzerine, acil ihtiyaç durumunda tüm hakları kaybetmek yerine sadece bir veya iki sözleşmeyi bozdurmak mümkün olabileceği için ayrı ayrı beş sözleşme imzaladım.

Zaman geçtikçe, diğer firmada alışageldiğim artışlar yerine her ay azalmalara şahit oldum. Bunun neden kaynaklandığını düşündüğüm için 1.02 fon değişikliği yaptım. Sonuç değişmeyince çağrı merkezini aradım ve sebebinin yönetim gider kesintilerinden kaynaklandığını öğrendim. Her sözleşmeden ayda 140 TL kesiliyordu ve bu beş yıl devam edecekti. Bu şekilde benim birikimlerimden artış sağlama mümkün değildi. Bu yüzden sözleşmeleri hemen feshettim.

Gel gör ki karşıma bir de giriş aidatı çıktı. Aldığım para, yatırdığımın çok çok altındaydı. Müşteri temsilcisinin hiç bahsetmediği bu ayrıntı bana pahalıya mal oldu. E-devlet üzerinden Sigortacılık ve Özel Emeklilik Denetleme Kurulu'na yaptığım şikayetlere, imzaladığım sözleşmelerden ve yönetmeliklerden bahsederek resmi cevaplar verdiler. Kağıt üzerinde doğru ama etik olarak sorunlu buldum. Katılım Emeklilik ise tam bir hayal kırıklığı. Helalinden birikim yapalım dedik, olanı da kaybettik.

19 Aralık 2024 08:12 (Şikayetten 10 saat sonra)

Merhabalar, İlettiğiniz konuyu detaylı olarak incelemeye başladık. Konuyla ilgili en kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz. Göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, Katılım Emeklilik ve Hayat A.Ş.

Halil
Halil

Şikayetiniz den sonuç çıktı mı hocam?

Ertan
Ertan

Kuruma direk yazmıştım daha önce. Ona kanun ve yönetmelikleri, imzaladığım sözleşmeleri göndererek cevapladılar. Buradaki şikayeti inceleyip dönüş yapacağız dediler ama hala dönmediler. Her sözleşmeden her ay 140 TL 5 yıl boyunca fon yönetim masrafı kesileceği söylense niye tek sözleşme yerine 5 ayrı hesap açayım. Bilse müşteri temsilcisi neden bana bunu tavsiye etsin. Nereden baksan saçmalık...

BES Sözleşmesinde Yüksek Kesintiler Ve Bilgi Eksikliği

15 Mayıs 2025 00:17
Emre sonuçtan hiç memnun değil

Katılım Emeklilik Enflasyon Karşısında Eriyen BES Yatırımı!

03 Aralık 2024 17:48
Katılım Emeklilik Enflasyon Karşısında Eriyen BES Yatırımı!
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

13 Ağustos 2024 08:24