Emniyet Genel Müdürlüğü Karakolda Adalet Yok

Emniyet Genel Müdürlüğü Karakolda Adalet Yok
15 Nisan 2024 12:15

14.04.2023 saat akşam 21.00 de Keçiören-Ankara adresinde ikamet eden kardeşimin evinde otururken, binanın önünde bağırmak hakaret etmek suretiyle evin pencerelerine taş ve içki şişeleri atarak kardeşimin evine zarar vermek istediler, ancak zararlı madde etkisinde olan şahısların attığı taşlar alt komşunun camlarına isabet etti. Küfür ve hakarette bulundular.

Biz önceden de ölüm tehditleri aldığımız için şahıslardan şikayetçi olmuştuk. Şikayetimizi alan polis memuru bir olay anında 112'yi aramamızı söylediği için 112 polisi aradık. Polisler gelmeden şahıslar beyaz bir araç ile 4 kişi olarak kaçtılar. Daha sonra gelen şahısların akrabamız olan Ankara Gölbaşı emirler köyü nüfusuna kayıtlı b****g, y**** g, b****** y ve k**** g. Olduğunu altınpark ta bulunan ö... D... Şubesinin kamera kayıtlarından öğrendik.

Daha sonra kardeşimin çalıştığı iş yerine giderek ö... D... Altınpark şubesine saldırı da bulunarak maddi hasar vermişlerdir. Bizde Etlik karakoluna giderek şikayetçi olmak istedik karakol bomboştu sadece polisler ve biz vardık buna rağmen görevli polis memurları ifademizi almak istemediler. İfademizi neden geç aldıklarını anlayamadık, bu haksızlığa dayanamayıp hakkımız olan adaleti sağlamak için biraz sözlü tartışma yaşadıktan sonra saat 00.15 gibi ifadeleri aldılar karakoldan ayrıldık.

Karakolda bile adalet bulamadık. Zararlı madde, yaralama, tehdit, hatta polis aracı alıkoymak gibi sayısız sabıka kaydı olan şahıslara karşı devletimiz tarafından sağlanması gereken savunma ve kişisel haklarımız ihlal ediliyor. Biz can güvenliğimiz ve Türk vatandaşı olarak doğuştan hakkımız olan devlet tarafından tarafsız savunulma hakkımızın sağlanmasını ve bu şahısların biri canından olmadan yakalanmasını istiyoruz.

17 Mart 2024 12:01