Tüketici Hakem Heyetleri Teknosa'dan Sıfır Aldığım Garantili Teşhir Ürün Garanti Dışı Çıktı

09 Mayıs 2023 09:50

10.04.2023 tarihinde Teknosa 'dan teşhirde bulunan Xiaomi 11t Pro 12 GB telefon aldım. Telefonu alırken satış yapan Xiaomi satış elemanı teşhir ürünlerinin maksimum 6 ay beklediğini, telefonda herhangi bir sıkıntı olmadığını, sadece kılcal kozmetik detaylar dışında mağazada ki herhangi bir sıfır üründen farksız olduğunu, servis kaydı veya herhangi bir tamir işlemi görmediğini, sadece kutusunun açık olarak ama aksesuarların eksiksiz verileceğini söyledi. Ayrıca garantisinin de aldığım tarihten yani 10.04 ten başlayarak geçerli olduğunu söyledi. Fakat servisten gelen bilgi 27.03.2023 tarihinde sim kart takılmış ve ilk sinyal alınmış. Ben hem satıcıya güvendim hem de Teknosa dan alacak olmamın verdiği güven ile telefonu satın aldım. Aldığım hafta kameranın belli bir uzaklıktan sonra odaklanamadığını fark ettim ve telefonu 17.04.2023 tarihinde yetkili servis Genpa Etiler'e götürdüm. Dün Genpa'dan gelen rapora göre; telefon daha önce açıldığı ve yetkisiz işlem olduğu gerekçesiyle ücretli tamir yapacaklarını ve onay istediklerini belirttiler.
Ben açılmış telefon almak istemiyorum ve bu ürünün iadesini bu akşam mağazaya talep edeceğim. Telefon hala Genpa serviste. Teknosa iadesini talebini kabul etmez ve bana paramı iade etmez veya aynı üründen bana veremez ise hem Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım. Hem de bana ayıplı mal satan ve yanlış bilgi veren Xiaomi yetkilisini ve mağazanın sorumlusuna dava açacağım.

tuketici-hakem-heyetleri-teknosadan-sifir-aldigim-garantili-teshir-urun-garanti-disi-cikti-2.pdf

Osman
Osman

Sonuç ne oldu acaba

Tolga
Tolga

Heyet değişim kararı verdi. Teknosa avukatı aracılığıyla dava açtı. Bilirkişi telefonda inceleme yaptı. Bilirkişi yazısından sonra mahkeme karar verecek diye bekliyorum.