Sahte Web Sitesi Yanıltıcı Aramalar Ve Kredi Kartı Yanıltması

24 Aralık 2024 10:31

A101'in internet kampanyalarından birine denk geldim, düdüklü tencere markası Fissler'in indiriminden bahsediyordu. Ben de alayım diyerek zaten sistemde kayıtlı olan sanal kartımla alışveriş yapmaya karar verdim. Bankadan gelen doğrulama kodunu girmekten ve uygulamadaki mobil onay butonuna basmaktan son anda vazgeçtim ve düdüklü tencereyi satın almadım.

Banka uygulamamdan da karta geçmiş olabilir diye kontrol ettim. 3-4 gün sonra beni "A101'den arıyoruz" diyen bir numara düdüklü tencere stoklarının tükendiğini ve satın aldığım düdüklü tencerenin parasını iade edeceklerini söylediler. Ben satın almadığımı söyledim. Onlar arama yaparken bankamdan limit artışına yönelik mesaj ve doğrulama kodu gelmiş. Konuştuğum için göremedim.

Bana gelen mesajdaki kodu sordular. Ben de söyledim ve telefonu kapattılar suratıma. O anda uyandım bankamı aradım ama 9999₺'lik alışveriş yapmışlar. Anlık dikkatsizliğim 10000₺'ye mal oldu. A101 adına arandığım için ve kimse düdüklü tencere almaya niyetlendiğimi bilmediği için şüphelenmedim. Kredi kartımla iki gün önce alışveriş yaptığım bir yerde ilk işlemde "bağlantı kurulamadı" diyerek ikinci işlemde "onaylandı" mesajı geldi dediler.

Eve gelip açtığımda uygulamada iki kez işlem yapıldığını gördüm. Ertesi gün tek alışverişim göründü. Ben de uygulamada banka sisteminde hata olabiliyor diye düşündüm ve aynı hatanın düdüklü tencerede de olduğunu sandım. Şimdi ben hata ettim ama bu adamların WhatsApp uygulamasında Business A101 yazdığını gördüm ve insanları yanıltmaya devam ediyorlar. Tabi ki açmıyorlar.

A101 uygulamasından kart bilgilerimi nasıl çaldılar veya A101'le gerçekten bağlantıları var mıdır? Merak ediyorum.

18 Kasım 2024 11:31
sahte A-101 sitesi üzerinden İzinsiz Alışveriş

Onay Kodu Hatası Sonrası Hesabımdan İzinsiz 69 Bin Tl Çekildi Bankam Çözüm Sunmuyor

17 Temmuz 2025 20:59

Fissler Ürün Alma Şikayeti