Gokan sonuçtan çok memnun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Vana Değişim Talebi

05 Mart 2024 12:51
Gokan'ın Teşekkür Mesajı
“İlgili kuruma ve tüm ekibe (özellikle ilgili birim şefi Hüseyin Bey'e) hızlı, samimi ve çözüm odaklı geri dönüşü ve çabası için teşekkür ederim.”

Kocaeli ili İzmit ilçesi tepeköy Mahallesi'nde ikamet etmekteyim. Mevcut ikametgahımdaki dairenin su bağlantısına ait vanadaki suyu kesememe problemi nedeniyle 185 numarası aracılığıyla İSU'dan vana değişimi talebinde bulundum ve hemen ertesi gün, 05.03.2024 tarihinde ilgili ekip tarafıma ulaştı.

Ancak vananın bağlı olduğu borunun plastik ve kaynaklı olduğu, vananın da plastik malzemeden yapıldığı ve İSU'nun bu tip vanalara kaynak cihazı gibi ekipmanlarla müdahale edemediği, sorunun çözümü için tesisatçıyla iletişime geçmemiz gerektiği bilgisi verildi. Arkadaşların bilgilendirmesi doğrultusunda kendilerine ısrarcı olmadım ve teşekkür ettim. İSU İzmit müdürlüğü ile yaptığım görüşmede, İSU'nun apartmanlardaki tesisatın plastik mi yoksa demir mi olacağına dair bir yönlendirme yapamayacağı bilgisini aldım. Şimdi benim sorularım şunlar: acaba 10-15 yıl arası eski olan bu binaya İSU, su verilebilir iznini verirken müteahhide su bağlanacak tesisatın uygunluğuna dair bir inceleme yapıp izin vermiyor mu? Eğer inceleme sonucunda izin veriliyorsa, bugün yaşadığım sorunla ilgili olarak 'ileride vatandaşa sorun yaratır' diyerek bu duruma izin verirken müsaade etmemesi gerekmiyor muydu?

Bugün yaşadığım bu durumda, geçmişe dönük olsa da İSU'nun da bir sorumluluğu yok mu?

Var ise, bana talep ettiğim hizmeti 'İSU bu tip vanalara müdahale edemiyor' diyerek vermemekte diretmemesi gerekmez mi?

Bu konuyla ilgili büyükşehir Belediyesi ve İSU'nun bana farklı bir cevabı veya katkısı olabilir mi? Bilgi rica ederim.

Gokan
Gokan
05 Mart 2024 17:40

14 Mayıs 2024 16:28 (Şikayetten 2 ay sonra)

Merhaba, 05.03.2024 tarihinde bildiriminiz ile ilgili çözüm sağlanmış olup, şikayetiniz kapatılmıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetlerin şekillenmesinde siz değerli vatandaşlarımızın memnuniyeti esas tutulmaktadır. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

12 Şubat 2024 10:34
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kanalizasyon Sorunlarının Vatandaşa Yüklenmesi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kanalizasyon Sorunlarının Vatandaşa Yüklenmesi

27 Ekim 2024 03:09

09 Aralık 2023 15:55
Hasan sonuçtan hiç memnun değil

26 Ekim 2023 06:22
İSU Fazla Fatura